Start
Mój profil

Jak zarabiać w trakcie urlopu macierzyńskiego? Pomysły, doświadczenia, inspiracje

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
arevcukigor
Siatkarka

Jak zarabiać w trakcie urlopu macierzyńskiego? Pomysły, doświadczenia, inspiracje

Post autor: arevcukigor »

Cześć dziewczyny! 🌸

Jestem młodą mamą na urlopie macierzyńskim i zastanawiam się, czy da się pogodzić opiekę nad maluszkiem z dorabianiem w domu. 🤱💻

Czy któraś z Was pracuje lub pracowała podczas urlopu? Jakie macie doświadczenia?

Szukam pomysłów na pracę zdalną, freelance, własny mały biznes, może rękodzieło, sprzedaż online albo zarabianie w social mediach.

Chętnie poczytam o tym:

co Wam się sprawdziło,

co było trudne,

jak organizujecie czas przy dziecku,

czy warto zaczynać coś swojego w tym czasie.

Każda historia i rada będzie na wagę złota 💛

Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi i inspiracje! 😊

Mama z laptopem 😉
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

Temat przeniesiony do działu "Mama i dziecko".
Nikax94
RoyalBaby

Post autor: Nikax94 »

Ja pracuję, ale nie jest to żaden ze sposobów, który wymieniłaś. :D mam umowę zlecenie w przedszkolu terapeutycznym, prowadzę rewalidację 4 godziny w tygodniu, więc nie jest to wielki zarobek, raczej zdobycie kolejnych doświadczeń :)
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Korepetycje, promocje bankowe typu załóż konto i plac 5 razy w miesiącu kartą to dostaniesz 300 zł - ale to na chwilę, bo w większości banków jest okres "karencji" 3 lata, więc w pół roku ogarniesz te parę banków i koniec. Norstatpanel, jak mieszkasz w mieście to może masz jakąś grupę na fejsie do szukania ankieterów - tylko wtedy zazwyczaj musisz mieć kogoś kto zajmie się dzieckiem, bo wymagają osobistego stawiennictwa. Ja np. brałam udział w jeździe testowej samochodem, załapałam się ze względu na mój wysoki wzrost. Auto okamerowane, jazda na torze, pani mówiła mi że mam patrzeć w lewo, prawo, na telefon itd, później to nagranie było wykorzystywane przy tworzeniu asystenta jazdy. Dostałam 700 zł za 3 godziny, no ale na ten czas dziecko musiało mieć jakąś opiekę. Są różne te ankiety, jakieś badania konsumenckie itd, to chyba jeden z lepszych sposobów na dorobienie jeśli masz pd ręką babcię która będzie z dzieckiem przez ten czas