Start
Mój profil

Styl hampton

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Miella
Channelka

Styl hampton

Post autor: Miella »

Zastanawiam się, czy styl Hampton sprawdzi się w kuchni – mam klasyczne białe fronty, ale nie wiem, jakie dodatki wprowadzić, żeby było spójnie i nie za „babciowo”.
Awatar użytkownika
jiggly1puff
PsychoFanka

Post autor: jiggly1puff »

Miella pisze: czw cze 12, 2025 2:30 pm Zastanawiam się, czy styl Hampton sprawdzi się w kuchni – mam klasyczne białe fronty, ale nie wiem, jakie dodatki wprowadzić, żeby było spójnie i nie za „babciowo”.
Hampton będzie super, błękitne dodatki albo morskie elementy. Popularne są też teraz cytrynki itp., może styl sycylijski? Widziałam dużo rzeczy w stylu Hampton aktualnie w Homli. Może coś Cię zainspiruje.
Takede
Channelka

Post autor: Takede »

Styl Hampton w kuchni może być prosto – białe fronty doskonale współgrają z połacią jasnego drewna lub blatów z piaskowca. Fajnie są też otwarte półki, na których można postawić ceramikę albo koszyki ze słomki. Dodatkowo lampa z naturalnego materiału albo pleciony kosz nad stołem naprawdę dodają lekkości. Całkiem fajne przykłady aranżacji są w galerii na stronie: https://www.urzadzamy.pl/wnetrza/styl-h ... e_vignette – można zainspirować się detalami, np. metalowymi uchwytami czy subtelnymi pasami błękitu.
Obrazek