36 Minut
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
kaarolinkaaxp
- SushiRoll
36 Minut
Czy korzystała któraś z was z siłowni 36 Minut? Faktycznie przynosi efekty czy bardziej na zasadzie Studia Figura? Jak wygląda tam karnet i wejścia? Na ich stronie ciężko cokolwiek znaleźć odnośnie co ile kosztuje i jak to wszystko wygląda…
-
NikitaCzikita
- Skarpeta Rakieta
Korzystałam dobrych kilka lat temu z partnerem. Jest to typowy trening obwodowy. Po wykupieniu karnetu mierzą cię i ważą na tych wagach, które podobno określają twoją masę mięśniową, tłuszcz, itp. Potem ustawiają pod twoją kartę i ciebie każdą z maszyn, tak aby ćwiczenia nie były dla ciebie, ani za lekkie, ani za ciężkie. Następnie wykonujesz wszystkie ćwiczenia po kolei, według określonego czasu, przesiadając się z maszyny na maszynę. Cały okrąg trwa właśnie 36 minut. Chodziłam na to kilka miesięcy wraz z partnerem. On schudł jakieś śladowe ilości, a ja chyba nie miałam żadnych większych efektów mimo ćwiczeń według zaleceń. Chodziliśmy na siłownię ok. 4-5 x tyg. Maszyny niby mieliśmy ustawione dobrze. Czasami wykonywaliśmy więcej niż jeden okrąg. Ogólnie u mnie w mieście mówią, że to taka siłownia dla emerytów i trochę się to sprawdziło, bo niezbyt wiele osób w młodszym wieku na ją uczęszczało. Fajne, aby ruszyć się z domu, ale na za wiele efektów liczyć nie można, jeśli nie doda się chociażby deficytu kalorycznego. Ceny też pamiętam, że tam były kosmiczne. Ktoś wie, jakie są obecnie i czy coś się zmieniło względem ostatnich kilku lat?
-
kaarolinkaaxp
- SushiRoll
Dziękuję, że tak super opisałaś. Od kilku dni w necie szukam opinii ale ciężko coś znaleźć. Ten ich regulamin na stronie wydaje mi się trochę nie jasny ale chyba będę musiała przedzwonic tylko mam obawy że telefonicznie nic się nie dowiem. Najpierw będą kazali przyjść na wstępny trening a później dopiero podadzą ceny..NikitaCzikita pisze: ↑ndz maja 04, 2025 3:40 pm Korzystałam dobrych kilka lat temu z partnerem. Jest to typowy trening obwodowy. Po wykupieniu karnetu mierzą cię i ważą na tych wagach, które podobno określają twoją masę mięśniową, tłuszcz, itp. Potem ustawiają pod twoją kartę i ciebie każdą z maszyn, tak aby ćwiczenia nie były dla ciebie, ani za lekkie, ani za ciężkie. Następnie wykonujesz wszystkie ćwiczenia po kolei, według określonego czasu, przesiadając się z maszyny na maszynę. Cały okrąg trwa właśnie 36 minut. Chodziłam na to kilka miesięcy wraz z partnerem. On schudł jakieś śladowe ilości, a ja chyba nie miałam żadnych większych efektów mimo ćwiczeń według zaleceń. Chodziliśmy na siłownię ok. 4-5 x tyg. Maszyny niby mieliśmy ustawione dobrze. Czasami wykonywaliśmy więcej niż jeden okrąg. Ogólnie u mnie w mieście mówią, że to taka siłownia dla emerytów i trochę się to sprawdziło, bo niezbyt wiele osób w młodszym wieku na ją uczęszczało. Fajne, aby ruszyć się z domu, ale na za wiele efektów liczyć nie można, jeśli nie doda się chociażby deficytu kalorycznego. Ceny też pamiętam, że tam były kosmiczne. Ktoś wie, jakie są obecnie i czy coś się zmieniło względem ostatnich kilku lat?
Może jeszcze jakaś Wandziara korzystała i coś opowie?
-
kaarolinkaaxp
- SushiRoll
Chodziłam kiedyś do dwóch różnych klubów w Warszawie, w żadnym nie było bookowania wizyt, ani limitowanych wejść. Jedyne co, to na pierwszy trening się trzeba było umówić, bo wtedy robią z tobą wywiad wstępny, ważenie, omówienie celów i pokazują, o co w tym chodzi, jak korzystać z maszyn.kaarolinkaaxp pisze: ↑pn maja 05, 2025 10:45 pm A jak cenowo to wychodzi? Czy w miesiącu jest nielimitowana liczba wejść? Gdzieś przeczytałam, że trzeba w aplikacji bookowac wizytę, to prawda?
Co do efektów - ćwiczyłam na coraz większym obciążeniu, więc myślałam, że mięśnie rosną, ale okazało się, że nie i ten +1kg, który widziałam na wadze, to tłuszcz xD Ale nie ma co zwalać winy na siłownię. Nie odżywiałam się prawidłowo, jadłam z nadwyżką kaloryczną i dużo słodkiego / węgli, a pewnie za mało białka. Niezależnie jaki sport czy siłownię się wybierze, jeśli dieta nie będzie ok, to nic się nie poprawi, co najwyżej trochę się spowolni proces przybierania tłuszczu. Potem przestałam chodzić, bo zajęłam się innymi rzeczami i ogólnie zrezygnowałam na trochę z aktywności fizycznej, a potem się przeprowadziłam i teraz nie mam wystarczająco blisko takiej siłowni, więc chodzę na EMS i do zwykłej siłowni.