Start
Mój profil

Magdalena Żuk

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Wempayer
Skarpeta Rakieta

Magdalena Żuk

Post autor: Wempayer »

Co sądzicie o śmierci Magdy w Egipcie?
Jumhurrijat Misr Al-Arabijja 🇪🇬
Awatar użytkownika
EmEm
RiczAsFak

Post autor: EmEm »

Wempayer pisze: wt kwie 01, 2025 12:02 am Co sądzicie o śmierci Magdy w Egipcie?
Ja sądzę że sie nie dowiemy co tam sie stało, ale sprawe pamiętam. Szkoda dziewczyny
Awatar użytkownika
alicecooper
FlafLover

Post autor: alicecooper »

Wempayer pisze: wt kwie 01, 2025 12:02 am Co sądzicie o śmierci Magdy w Egipcie?
Niestety, prawdy raczej nie poznamy. Mi też jest bardzo szkoda Magdy, a ta sprawa od początku była dla mnie jakaś dziwna i podejrzana.
GapaGlapa
LouiBag

Post autor: GapaGlapa »

Do dziś siedzi mi w głowie ta sprawa.
niten ka
Modna

Post autor: niten ka »

Myślę, że jej były chłopak był w tę sprawę zamieszany.
Awatar użytkownika
Wempayer
Skarpeta Rakieta

weroneax pisze: wt kwie 01, 2025 11:48 am Niestety, prawdy raczej nie poznamy. Mi też jest bardzo szkoda Magdy, a ta sprawa od początku była dla mnie jakaś dziwna i podejrzana.
Dokładnie, ale nigdy nie uwierzę, że Magda ot tak zwariowała/dostała jakiegoś załamania, nagle zachorowała psychicznie (niektórzy tak twierdzą), ale ja tych wersji nie przyjmuję. Z tego co wiem, to wiele razy wyjeżdżała zagranicę, to nie był jej pierwszy wyjazd. Skoro w innych krajach nigdy nic się nie działo, tylko w Egipcie się to wydarzyło, to wniosek jest jeden - dostała jakichś środków. Dla mnie ona została tam skrzywdzona, na pewno ktoś dał jej jakieś narkotyki i dlatego psychicznie tak siadła + zmiana zachowania mogła być spowodowana jakąś traumą, którą tam przeszła - wystarczy obejrzeć filmik jak rozmawia ze swoim chłopakiem (on też jest podejrzany nomen omen). Widać jak Magda jest wystraszona, jak bardzo się boi ("zabierz mnie stąd, proszę", "ja już stąd nie wrócę", "oni tutaj mi wszystko robią, mają różne sztuczki"). No i ci kolesie cały czas za nią chodzą, pilnują jej. Ona była pod ich kontrolą moim zdaniem. Ale niestety - prawdy nigdy się nie dowiemy. Turystyka to jedna z głównych gałęzi egipskiej gospodarki, więc gdyby poszła w świat informacja, że młoda kobieta, która po prostu przyjechała wypocząć, została tam skrzywdzona, że prosiła o pomoc i jej nie dostała - to byłby ogromny cios dla Egiptu i poważnie by to zaszkodziło wizerunkowi tego kraju, więc dla nich wygodnie jest powiedzieć, że popełniła samob*, bo dostała załamania.
Awatar użytkownika
Wempayer
Skarpeta Rakieta

niten ka pisze: wt kwie 01, 2025 11:17 pm Myślę, że jej były chłopak był w tę sprawę zamieszany.
Właśnie, wiele osób ma takie samo zdanie i ja bym się wcale nie zdziwiła, gdyby on maczał w tym palce
Awatar użytkownika
alicecooper
FlafLover

Post autor: alicecooper »

Wempayer pisze: wt kwie 01, 2025 11:31 pm Dokładnie, ale nigdy nie uwierzę, że Magda ot tak zwariowała/dostała jakiegoś załamania, nagle zachorowała psychicznie (niektórzy tak twierdzą), ale ja tych wersji nie przyjmuję. Z tego co wiem, to wiele razy wyjeżdżała zagranicę, to nie był jej pierwszy wyjazd. Skoro w innych krajach nigdy nic się nie działo, tylko w Egipcie się to wydarzyło, to wniosek jest jeden - dostała jakichś środków. Dla mnie ona została tam skrzywdzona, na pewno ktoś dał jej jakieś narkotyki i dlatego psychicznie tak siadła + zmiana zachowania mogła być spowodowana jakąś traumą, którą tam przeszła - wystarczy obejrzeć filmik jak rozmawia ze swoim chłopakiem (on też jest podejrzany nomen omen). Widać jak Magda jest wystraszona, jak bardzo się boi ("zabierz mnie stąd, proszę", "ja już stąd nie wrócę", "oni tutaj mi wszystko robią, mają różne sztuczki"). No i ci kolesie cały czas za nią chodzą, pilnują jej. Ona była pod ich kontrolą moim zdaniem. Ale niestety - prawdy nigdy się nie dowiemy. Turystyka to jedna z głównych gałęzi egipskiej gospodarki, więc gdyby poszła w świat informacja, że młoda kobieta, która po prostu przyjechała wypocząć, została tam skrzywdzona, że prosiła o pomoc i jej nie dostała - to byłby ogromny cios dla Egiptu i poważnie by to zaszkodziło wizerunkowi tego kraju, więc dla nich wygodnie jest powiedzieć, że popełniła samob*, bo dostała załamania.
Oczywiście, ja też w to nie wierzę. Również uważam, że była pod ich kontrolą i czułam straszną złość i jednocześnie niemoc oglądając to nagranie, w którym prosiła o pomoc. Do tej pory budzi to we mnie ogromne emocje.
Awatar użytkownika
Wempayer
Skarpeta Rakieta

weroneax pisze: wt kwie 01, 2025 11:34 pm Oczywiście, ja też w to nie wierzę. Również uważam, że była pod ich kontrolą i czułam straszną złość i jednocześnie niemoc oglądając to nagranie, w którym prosiła o pomoc. Do tej pory budzi to we mnie ogromne emocje.
Bardzo jest mi szkoda Magdy, praktycznie codziennie o niej myślę i uważam, że ludzie, którzy byli wtedy w Egipcie na wakacjach mogli jej pomóc. Serce mi się kraje, gdy widzę jak ona próbuje się wydostać stamtąd, jak chce uciec...
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Tymczasem Justyna Mazur w swoim podcascie mówiąca, że Magda miała psychozę, że za jej śmierć odpowiada choroba😤😤😤
Ja wiem, że niby nie ma dowodów, że jest wiele teorii spiskowych, ale te nagrania. Ona była przerażona, osaczona, cały czas jej pilnowali, żeby nie powiedziała za dużo w rozmowie z chłopakiem. Tam musiało się coś wydarzyć, po prostu musiało. Chciałabym zobaczyć analizę jakiegoś bardzo dobrego psychologa/psychiatry, który by się wypowiedział na temat jej zachowania na nagraniach. Nigdy nie miałam do czynienia z osobą w psychozie, ale mi się to zwyczajnie nie klei. Też skłaniam się do teorii, że coś jej podali.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

Grubababa pisze: śr kwie 02, 2025 10:47 am Tymczasem Justyna Mazur w swoim podcascie mówiąca, że Magda miała psychozę, że za jej śmierć odpowiada choroba😤😤😤
Ja wiem, że niby nie ma dowodów, że jest wiele teorii spiskowych, ale te nagrania. Ona była przerażona, osaczona, cały czas jej pilnowali, żeby nie powiedziała za dużo w rozmowie z chłopakiem. Tam musiało się coś wydarzyć, po prostu musiało. Chciałabym zobaczyć analizę jakiegoś bardzo dobrego psychologa/psychiatry, który by się wypowiedział na temat jej zachowania na nagraniach. Nigdy nie miałam do czynienia z osobą w psychozie, ale mi się to zwyczajnie nie klei. Też skłaniam się do teorii, że coś jej podali.
Psychoza jest możliwa, jej zachowanie pasuje do takiej tezy, ale coś musiałoby tę psychozę wywołać i tu myślę, że miał miejsce udział osób trzecich.
niten ka
Modna

Wempayer pisze: wt kwie 01, 2025 11:32 pm Właśnie, wiele osób ma takie samo zdanie i ja bym się wcale nie zdziwiła, gdyby on maczał w tym palce
Dużo osób zaczęło w internecie analizować to nagranie, gdy błaga żeby ją zabrał. Na koniec rozmowy rezydent mówi do Mariusza, że będzie dzwonił jeszcze raz do ambasady i na koniec rozmowy mówić do niego „a teraz się odpier..l”. Chyba na YouTube też ktoś pokazywał, że internauci dokopali się, że Markus miał tego rezydenta w znajomych. Wg mnie ona od początku miała jechać do Egiptu w celach zarobkowych, ale z nim. Pożyczyła pieniądze od rodziców na tę wycieczkę, a ponoć na jesieni mieli brać ślub na Florydzie. To niby skąd te pieniądze? Ściemnił jej pewnie, że się wystroi i będzie dotrzymywała towarzystwa bogatym szejkom, a wszystkie teraz wiemy jak kończą dziewczyny do towarzystwa w krajach arabskich. Był jej chłopakiem, więc ufała mu że będzie dobrze. Od początku wiedział, że ma nieważny paszport i z nią nie poleci. Ponoć byli świadkowie, którzy widzieli ją na lotnisku przed odlotem płaczącą i zdenerwowana.
Awatar użytkownika
Wixa97
BlondDoczep

Post autor: Wixa97 »

Mam wrażenie że jest ktoś kto wie dlaczego do tego doszło/co mogło się przyczynić do takich zachowań i śmierci Magdy. I mam wrażenie że to osoba z jej bliskiego otoczenia. Sam jej wyjazd w pojedynkę był dosyć dziwny (mówię ze względu na to że miała partnera znajomych, dużo ludzi podróżuje w samotności jednak ona nie była taką osobą) . Ktoś coś wie napewno.
Awatar użytkownika
EmEm
RiczAsFak

Post autor: EmEm »

To jest taka sprawa jak z Iwoną W. Nawet jeśli ktoś zna prawde to my i tak sie nie dowiemy
irissibirica
Gacie z oceanu

Post autor: irissibirica »

Jakiś czas temu biuro podróży z którym Magda wybrała się do Egiptu wypuściła reklamę, w której był taki tekst typu ,,oni zawsze wracają”. No nawet nie wiedziałam co powiedzieć🫠
Awatar użytkownika
Wempayer
Skarpeta Rakieta

irissibirica pisze: śr kwie 02, 2025 6:20 pm Jakiś czas temu biuro podróży z którym Magda wybrała się do Egiptu wypuściła reklamę, w której był taki tekst typu ,,oni zawsze wracają”. No nawet nie wiedziałam co powiedzieć🫠
To już jest zwykłe skur*ysyństwo ze strony tego biura.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

irissibirica pisze: śr kwie 02, 2025 6:20 pm Jakiś czas temu biuro podróży z którym Magda wybrała się do Egiptu wypuściła reklamę, w której był taki tekst typu ,,oni zawsze wracają”. No nawet nie wiedziałam co powiedzieć🫠
Jakie to bylo biuro?
irissibirica
Gacie z oceanu

Post autor: irissibirica »

Daisy123 pisze: śr kwie 02, 2025 11:02 pm Jakie to bylo biuro?
Rainbow, przesyłam linka do tej reklamy

https://www.facebook.com/share/v/16Dq3E ... tid=wwXIfr
Awatar użytkownika
Wempayer
Skarpeta Rakieta

Dla mnie przekroczenie wszelkich granic było, gdy siostra Magdy - Anna, dostawała wiadomości, że ona jest tą brzydszą siostrą, że sprzedała Magdę z zazdrości oraz że jaki miała problem z tym, żeby pokazać zdjęcia Magdy z trumny i ci "ludzie" mieli wziąć z internetu zdjęcie innej zmarłej dziewczyny i ona miała być niby Magdą. Jak w obliczu takiej tragedii można wypisywać i robić takie rzeczy? Nie mieści mi się to w głowie. Niektórzy ludzie to naprawdę ku*wy. Oby oni nigdy nie musieli przechodzić przez to, co przechodziła rodzina Magdaleny.
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

niten ka pisze: śr kwie 02, 2025 2:53 pm Dużo osób zaczęło w internecie analizować to nagranie, gdy błaga żeby ją zabrał. Na koniec rozmowy rezydent mówi do Mariusza, że będzie dzwonił jeszcze raz do ambasady i na koniec rozmowy mówić do niego „a teraz się odpier..l”. Chyba na YouTube też ktoś pokazywał, że internauci dokopali się, że Markus miał tego rezydenta w znajomych. Wg mnie ona od początku miała jechać do Egiptu w celach zarobkowych, ale z nim. Pożyczyła pieniądze od rodziców na tę wycieczkę, a ponoć na jesieni mieli brać ślub na Florydzie. To niby skąd te pieniądze? Ściemnił jej pewnie, że się wystroi i będzie dotrzymywała towarzystwa bogatym szejkom, a wszystkie teraz wiemy jak kończą dziewczyny do towarzystwa w krajach arabskich. Był jej chłopakiem, więc ufała mu że będzie dobrze. Od początku wiedział, że ma nieważny paszport i z nią nie poleci. Ponoć byli świadkowie, którzy widzieli ją na lotnisku przed odlotem płaczącą i zdenerwowana.
Zgadzam się w 100%. Wg mnie Markus powiedział jej, że pojadą, ona spotka się z kim trzeba, pokręci tyłeczkiem, nic więcej, i zarobi w ten sposób na wesele marzeń. Przy okazji odpoczną sobie, a on będzie blisko w razie czego. No i tu mam rozdźwięk, bo albo on doskonale wiedział, w jakie gówno ją ładuje, albo po prostu coś wymknęło się spod kontroli. Resztę znamy. A jak już ktoś pisał, stronie egipskiej raczej nie zależało na rozgłosie i grzebaniu w tej sprawie, żeby czasem nie stracić wpływów z turystyki, gdyby wyszło na jaw, co się przydarzyło młodej "turystce" z Polski.
niten ka
Modna

gravity pisze: czw kwie 17, 2025 10:24 am Zgadzam się w 100%. Wg mnie Markus powiedział jej, że pojadą, ona spotka się z kim trzeba, pokręci tyłeczkiem, nic więcej, i zarobi w ten sposób na wesele marzeń. Przy okazji odpoczną sobie, a on będzie blisko w razie czego. No i tu mam rozdźwięk, bo albo on doskonale wiedział, w jakie gówno ją ładuje, albo po prostu coś wymknęło się spod kontroli. Resztę znamy. A jak już ktoś pisał, stronie egipskiej raczej nie zależało na rozgłosie i grzebaniu w tej sprawie, żeby czasem nie stracić wpływów z turystyki, gdyby wyszło na jaw, co się przydarzyło młodej "turystce" z Polski.
Spod kontroli wymsknęło się chyba tylko to, że narkotyki nie oduzyly jej tak jak trzeba. Cały czas walczyła, aby stamtąd uciec bo wiedziała co ją czeka to w końcu ostatecznie ją uciszyli. Na kanale yt pętla jest zbrodni jest wywiad z autorem książek Marcinem Margielewskim, który pisze książki o tematyce bliskowschodniej i wg jego wiadomości Magda była ofiarą handlu ludźmi.
Minimonimini123
Jesa

Post autor: Minimonimini123 »

Ja będę chyba w mniejszości na tym wątku, ale w tej sprawie nie jestem po stronie teorii spiskowych. Uważam, że niestety, ale Magda miała jakiś epizod maniakalny lub psychozę, którą bez problemu mógł wywołać stres związany z nagłą i zapewne szybko podjętą decyzją o samodzielnym wyjeździe. Wydaje mi się, że dziewczyna dodatkowo pierwszego dnia mogła przesadzić z alkoholem (aby rozluźnić się w tej trudnej sytuacji - czy wiadomo czy przyjmowała jakieś leki? bo chyba wspominano o tym, że leczyła się psychiatrycznie) lub właśnie połączyć ten alkohol z jakimiś lekami, które przyjmowała na stałe, a jak powszechnie wiadomo - alkohol wzmacnia działanie leków psychotropowych, dlatego nie zaleca się łączenia go z alko. Byłam kilka razy w Marsa Alam - hotel, który wybrali był jednym z najtańszych opcji w tej okolicy, więc ona na tą wycieczkę nie wydała majątku, tym bardziej, że pewnie kupowała jakiegoś lasta. Dodatkowo, jest to hotel baaardzo często wybierany przez Polaków i mimo swojej ceny, bardzo polecany i chwalony przez naszych rodaków. Jestem na kilku grupkach na FB dotyczących MA i nigdy nie trafiłam na to, żeby ktoś pisał, że dzieją się tam jakieś podejrzane rzeczy. Żeby nie było: kilka lat temu, jeszcze jako całkiem atrakcyjna blondynka jeździłam sama z małym synem do MA. Nigdy, ale to nigdy nie poczułam się na terenie hotelu w jakikolwiek sposób nagabywana (jedyną osobą robiącą jakieś końskie zaloty była osoba na wycieczce fakultatywnej zorganizowanej przez biuro podróży z zewnątrz, ale też w całkiem grzeczny sposób). Co do logowania telefonu 1 km od brzegu hotelu - w MA jest fatalny internet, poza budynkami hotelu ciężko go złapać. Wystarczy, że była na zewnątrz i zasięg po prostu zwariował i pokazał randomową lokalizację. Co więcej - wszelkiego rodzaju statki, łódki w MS wypływają z Port Ghalib. To nie jest tak, że jakaś randomowa łódka przypłynie na brzeg. Naprawdę małym łodziom się to zdarza, żeby zabrać w pomostów nurków, ale absolutnie nie wierzę, że ktokolwiek by specjalnie po nią popłynął na brzeg lub nawet pomost i to w środku nocy (przypominam, że w tej okolicy jest mnóstwo raf koralowych, które uniemożliwiają dopływania do okolic brzegu). Zatem uważam, że jakby ktokolwiek miał ją na łódkę zaprosić, to wypływaliby zapewne z Port Ghalib, a przecież tam jej telefon nie logował się. Poza tym, choć te miejsca są w odległości kilku kilometrów, to musiałaby się tam dostać jakimś pojazdem, bo dzieli je pustynia. Co do choroby psychicznej, która mogła sprawić, że zachowywała się tak, a nie inaczej. Mieliście kiedykolwiek styczność z osobą np. w manii? Ja mam koleżankę, która choruje na chorobę afektywną dwubiegunową i choć sama jej nie widziałam w manii, to opowiadała mi jak to wygląda i jak słyszy głosy w jej głowie, które sprawiają, że zachowuje się w pewien sposób, jak bardzo jest wtedy pobudzona i potrafi nawet nie spać przez kilka dni z rzędu. Wówczas stanowi zagrożenie dla samej siebie, dlatego często kończy się to dla niej hospitalizacją, bo przestaje odróżniać rzeczywistość od tego, co dzieje się w jej głowie. Jeśli nie wiecie - mania to stan, który może utrzymywać się kilka dni, a nawet i tygodni. Kurde, za bardzo się rozpisałam, ale podsumowując - niestety uważam, że Magda poniosła śmierć w wyniku zbiegu wydarzeń oraz braku prawidłowej opieki w szpitalu (w tym stanie absolutnie nie powinna być sama w pomieszczeniu, w którym były łatwo dostępne okna).
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

Po urodzeniu dziecka można mieć psychozę poporodową.
donis

Post autor: donis »

Minimonimini123 pisze: pt kwie 18, 2025 2:12 pm Ja będę chyba w mniejszości na tym wątku, ale w tej sprawie nie jestem po stronie teorii spiskowych.
jako matka z dzieckiem nie bylas targetem dla nagabywaczy, poza tym jak nie jestes zwiazana z tym swiatkiem to nie masz wgladu do zaplecza na temat przewozu narkotykow i handlu ludzmi. twoj post bazowany ttylko na twoim doswiadczeniu jako tyrystki
nie ma nic wspolnego z tematem Magdy.
donis

Post autor: donis »

Rzeka.chaosu pisze: pt kwie 18, 2025 4:41 pm Do osoby powyżej:
Też nie za bardzo widzę w tej sprawie wybiknhandlu ludźmi, wykorzystania, itp.
i co twoj osobisty przypadek doswiadczenia czyjejs psychozy ma wspolnego z przypadkiem kryminalnym Magdy? Nic.