Tomasz Komenda
Moderator: verysweetcherryTomasz Komenda
Dodaję wątek, bo nie znalazłam.
Trwa właśnie sprawa w sądzie o majątek po Tomaszu. Podobno zapisał testament i dziecko dostanie tylko zachowek, a nie cały spadek.
Ogólnie człowiek z ciężkim życiem, nie nacieszył się biedny wolnością.
Trwa właśnie sprawa w sądzie o majątek po Tomaszu. Podobno zapisał testament i dziecko dostanie tylko zachowek, a nie cały spadek.
Ogólnie człowiek z ciężkim życiem, nie nacieszył się biedny wolnością.
- Dora_Diamant
- FejkTiffany
szalenie bulwersująca sprawa. nie wiem, w co gra jego brat, ale to po prostu wstrętne, że ustawia życie swoich dzieci kosztem syna tomasza.
-
- BlondDoczep
Nie oceniam, bo może się bał że matka dziecka roztrwoni to bo na pewno ona by przejęła władzę nad spadkiem. Ale to co robi jego brat to te dramat
Gdzie pojawiają się duże pieniądze, tam zawsze są takie problemy. Syn gdyby nie testament by dziedziczył 100% z tego, co wiem, a tak musi się podzielić z bratem. Chyba nie znam takiej sytuacji, a trochę lat żyje, gdzie jak ktoś mógł sięgnąć po grubą kasę, to tego nie zrobił. O dużo mniejsze sumy znam sytuacje, że ludzie się pożarli i to nie jakieś piąte wody po kisielu, a siostra z siostrą.Dora_Diamant pisze: ↑śr lut 19, 2025 8:57 pm szalenie bulwersująca sprawa. nie wiem, w co gra jego brat, ale to po prostu wstrętne, że ustawia życie swoich dzieci kosztem syna tomasza.
Sama tez nie wiem jak bym się zachowała, gdyby mi brat zapisał pieniądze... czy umiałabym powiedzieć "nie chcę, oddaję 100% jego synowi"? Szczerze? Chyba nie... Nie ograbiłabym nigdy dziecka z kasy, żeby zostało z niczym, ale podział? No cóż. Może inni są lepsi ode mnie, ja bym raczej też coś uszczknęła z tych milionów, szczerze. Matka dziecka wiadomo, że chce 100% dla dziecka (czyli i dla siebie nieformalnie), ale bratu z jakiegoś powodu Tomasz zapisał to, pytanie z jakiego.
-
- BlondDoczep
Czy Ty oczekujesz normalności i normalnych decyzji po człowieku który przeżył traumę porównywalną do traumy wojennej? Czy ty wiesz jakie on nadużycia przeżył w więzieniu? Czy ty wiesz że on miał obniżony intelekt i nie był w 100% dobrze funkcjonującym człowiekiem?
-
- PsychoFanka
Ano właśnie, wciąż pojawiają się głosy że może wcale nie był niewinny. Co sądzicie?
-
- Koczkodan
i bardzo dobrze, ze mamusia dziecka nie dostanie kasy.. te pieniądze były ODSZKODOWANIEM za lata spędzone niewinnie w więzięniu , więc rodzina ktora cierpiala powinna mieć prawo do kasy
Ciężka sprawa - Komenda jak wyszedł, to bardzo chciał mieć rodzinę i nie chciał czekać, chociaż pewnie przydałoby mu sie przyzwyczaić do normalnego życia, zanim wszedł w związek i sprowadził na świat dziecko.
Jeśli chodzi o te jego kobietę, to tak naprawdę nie było opcji, żeby ktokolwiek się spodobał opinii publicznej. Znalazłby modelkę z czystą kartą - leci na kasę i sławę, nie spojrzałaby na niego w innych okolicznościach. Znalazł sobie przeciętną kobietę po przejściach, z dziećmi, gadali to samo tylko jeszcze na dodatek, że leniwa. Czepiali się, że szybko zaszła z nim w ciążę, on podobno na to dziecko bardzo parł i groził rozstaniem. A potem je olał i wydziedziczył...
Oprócz tego, że był bardzo skrzywdzony przez więzienie i system w ogóle, to był prostym gościem po szkole specjalnej - trudno się spodziewać, że dostawszy miliony, będzie wiedział, jak się z nimi obchodzić. W tym wszystkim żal mi najbardziej jego synka i mamy, na ktorą pod koniec życia też się wypiął.
Jeśli chodzi o te jego kobietę, to tak naprawdę nie było opcji, żeby ktokolwiek się spodobał opinii publicznej. Znalazłby modelkę z czystą kartą - leci na kasę i sławę, nie spojrzałaby na niego w innych okolicznościach. Znalazł sobie przeciętną kobietę po przejściach, z dziećmi, gadali to samo tylko jeszcze na dodatek, że leniwa. Czepiali się, że szybko zaszła z nim w ciążę, on podobno na to dziecko bardzo parł i groził rozstaniem. A potem je olał i wydziedziczył...
Oprócz tego, że był bardzo skrzywdzony przez więzienie i system w ogóle, to był prostym gościem po szkole specjalnej - trudno się spodziewać, że dostawszy miliony, będzie wiedział, jak się z nimi obchodzić. W tym wszystkim żal mi najbardziej jego synka i mamy, na ktorą pod koniec życia też się wypiął.
Od początku bardzo ostrożnie podchodzę do tematu jego winy bądź niewinności. Nie wszystko w tej sprawie jest czarno- białeKunegunda93 pisze: ↑śr lut 19, 2025 11:41 pm Ano właśnie, wciąż pojawiają się głosy że może wcale nie był niewinny. Co sądzicie?
Finalnie najbardziej zal mi jego mamy i synka.
A czy to nie było tak, że on w chwili zbrodni był w zupełnie innym miejscu oddalonym o wiele kilometrów?
Po części każdy z nas ma tu troche racji (oprócz oskarżania go o zbrodnie, której NIE popełnił, nie wiem jak ktoś jeszcze może tworzyc takie domysły ...). Osobiście uważam, że kasa należy się przede wszystkim jego najbliższej rodzinie, tj - bratu i przede wszystkim mamie. To oni poświęcili 18 lat swojego życia na wyciągnięcie go z więzienia i oni też stracili dużą część swojego życia przez cały ten czas. Co do syna - ofc też mu się coś należy, ale najlepiej byłoby gdyby dostał tę kasę gdy skończy 18 lat. Sorki, może to kontrowersyjne, ale nie wierzę w tą wielką miłość między nim, a tą kobietą. Ona też widziała z kim wchodzi w związek, z osobą zaburzoną, kompletnie nie znającą realiów, lekko upośledzoną. Przepraszam, ale czego ona się spodziewała? Że stworzy z nim szczęśliwą rodzinkę? MOŻE gdyby Tomasz po wyjściu z więzienia otrzymał potrzebną pomoc psychologiczno-psychiatryczną, to byłaby na to szansa. Tomek poszedł siedzieć gdy miał 24 lata i 18 lat później gdy z niego wychodził miał mentalnie tyle samo i w tej kategorii trzeba go postrzegać. Nie jako w pełni ukształtowanego mężczyznę, ale jako 24 latka w ciele 42 latka, na dodatek okropnie straumatyzowanego z PTSD i głęboką depresją. Tomek po wyjściu niestety wciągnął się w nieciekawe towarzystwo. Narkotyki, prostytutki, drogie mieszkania i samochody, podejrzani kumple ... ale czy mamy prawo go oceniać?
W to nieciekawe towarzystwo wciągnął go właśnie ten brat, który ma zapisane 100% majątku Tomasza. Moim zdaniem pieniądze powinna odziedziczyć matka, która nagłaśnianiu sprawy Tomka i walce o jego wolność poświęciła życie.Defreg56 pisze: ↑sob lut 22, 2025 3:10 pm Po części każdy z nas ma tu troche racji (oprócz oskarżania go o zbrodnie, której NIE popełnił, nie wiem jak ktoś jeszcze może tworzyc takie domysły ...). Osobiście uważam, że kasa należy się przede wszystkim jego najbliższej rodzinie, tj - bratu i przede wszystkim mamie. To oni poświęcili 18 lat swojego życia na wyciągnięcie go z więzienia i oni też stracili dużą część swojego życia przez cały ten czas. Co do syna - ofc też mu się coś należy, ale najlepiej byłoby gdyby dostał tę kasę gdy skończy 18 lat. Sorki, może to kontrowersyjne, ale nie wierzę w tą wielką miłość między nim, a tą kobietą. Ona też widziała z kim wchodzi w związek, z osobą zaburzoną, kompletnie nie znającą realiów, lekko upośledzoną. Przepraszam, ale czego ona się spodziewała? Że stworzy z nim szczęśliwą rodzinkę? MOŻE gdyby Tomasz po wyjściu z więzienia otrzymał potrzebną pomoc psychologiczno-psychiatryczną, to byłaby na to szansa. Tomek poszedł siedzieć gdy miał 24 lata i 18 lat później gdy z niego wychodził miał mentalnie tyle samo i w tej kategorii trzeba go postrzegać. Nie jako w pełni ukształtowanego mężczyznę, ale jako 24 latka w ciele 42 latka, na dodatek okropnie straumatyzowanego z PTSD i głęboką depresją. Tomek po wyjściu niestety wciągnął się w nieciekawe towarzystwo. Narkotyki, prostytutki, drogie mieszkania i samochody, podejrzani kumple ... ale czy mamy prawo go oceniać?
oooj nie ma wcale takiej pewności, że go nie było w Miłoszycach... sprawa stała się bardzo medialna i każdy skupił się na jego uniewinniemu, prawda jest taka że w gwałcie tej dziewczyny brały udział grube ryby, jest taka grupa na fb, tam wstawiają zeznania świadków, zdjęcia z rekonstrukcji, polecam się zagłębić, to nie jest wszystko takie czarno białe
-
- RóżowePolo
Możesz napisać co to za grupa??kokosi pisze: ↑pt mar 07, 2025 6:56 pm oooj nie ma wcale takiej pewności, że go nie było w Miłoszycach... sprawa stała się bardzo medialna i każdy skupił się na jego uniewinniemu, prawda jest taka że w gwałcie tej dziewczyny brały udział grube ryby, jest taka grupa na fb, tam wstawiają zeznania świadków, zdjęcia z rekonstrukcji, polecam się zagłębić, to nie jest wszystko takie czarno białe
Obstawiam ze ‚Malgorzata Kwiatkowska Bestialski mord w Miloszycach’. Ale tam tego materialu sa tony. I codziennie prawie wpadaja oznaczenia ‚wszyscy’.