Start
Mój profil

TOP kosmetyki warte swojej ceny

Moderator: verysweetcherry
Elemel

TOP kosmetyki warte swojej ceny

Post autor: Elemel »

Cześć dziewczyny, macie jakiś swój kosmetyk, na który wydacie każdą złotówkę?
Szukam kremu pod oczy, bez względu na cenę.
Niestety zauważyłam, że wszystko polecane przez wszelkiej maści influ (zaczynając od tych beauty) to największe buble.

Polećcie cokolwiek, chętnie przetestuję Wasze rekomendacje, bo mam dość nierzetelnych opinii...
rozemocjonowana
Pierścionek_od_passera

Post autor: rozemocjonowana »

Na poprawę skóry pod oczami:
Beauty of Joseon - Revive Eye Serum - Ginseng + Retinal

Na zmarszczki:
HADA LABO TOKYO Anti-Aging, reduktor głębokich zmarszczek

Na cienie:
La Roche-Posay Pure Vitamin C Nawilżający i ujędrniający krem pod oczy

Te powyższe bardzo mi się sprawdziły :) Miałam ciężki rok, z problemami mieszkaniowymi, ciążowymi, nie dbałam w ogóle o cerę, mało spałam, mało jadłam, wiec mocno to się odbiło na mojej cerze. 2 miesiące używania powyższych zamiennie bardzo poprawiło mój wygląd :)
Defreg56
Mokra Włoszka

Post autor: Defreg56 »

Wszystko marki dermomedica. Drogie, ale świetne kosmetyki.
Do tego, może nie bardzo droga, ale zawsze kupuje i warta swojej ceny - maseczka z superstabilna wit c Bielenda (ta w płacicie w pomarańczowym opakowaniu), nie czekam nawet na promki w rossmanie, tylko kupuje ja za każdym razem, to jedna z niewielu masek w płachcie, która DZIAłA!
Tysiunia0507
RóżowePolo

Post autor: Tysiunia0507 »

Bronzer z rare beauty, warty swojej ceny i mega ładnie wygląda na twarzy
Wercia11124
Tritonotti

Post autor: Wercia11124 »

Spróbuj krem pod oczy Pariens, z tej marki mój ulubieniec to też ich krem peptydowy velvet i serum z witaminą C. Oprócz tego krem do ciała pH doctor z kwasem glikolowym - robi ze skóry aksamit, najlepszy kosmetyk do ciała ever.
Awatar użytkownika
rozaliew
Tritonotti

Post autor: rozaliew »

Tysiunia0507 pisze: śr lut 12, 2025 9:50 pm Bronzer z rare beauty, warty swojej ceny i mega ładnie wygląda na twarzy
Powiedz który? W sztyfcie czy płynny?
Awatar użytkownika
rozaliew
Tritonotti

Post autor: rozaliew »

Fajne rzeczy napisałyście- zapisałam do wypróbowania.

Polecę maskę w płachcie.
L’Oreal revitalift laser*3. Zawsze poluję na promocję, ale co robi mi z buzią to jest coś pięknego.

Olejek do ust regenerum.

Do twarzy wszystkie produkty La roche posay. Nawilżające kremy Cerave.
Elemel

Wercia11124 pisze: pt lut 14, 2025 8:50 am Spróbuj krem pod oczy Pariens, z tej marki mój ulubieniec to też ich krem peptydowy velvet i serum z witaminą C. Oprócz tego krem do ciała pH doctor z kwasem glikolowym - robi ze skóry aksamit, najlepszy kosmetyk do ciała ever.
Przetestowałam wszystkie kosmetyki do Niny i dla mnie wszystkie są niewypałem.
A krem pod oczy przetestuje, dzięki ;)
Wercia11124
Tritonotti

Elemel pisze: sob lut 15, 2025 1:49 pm Przetestowałam wszystkie kosmetyki do Niny i dla mnie wszystkie są niewypałem.
A krem pod oczy przetestuje, dzięki ;)
Serio nie podszedł Ci tej krem z kwasem?
Elemel

Wercia11124 pisze: sob lut 15, 2025 2:29 pm Serio nie podszedł Ci tej krem z kwasem?
Totalnie nic. Już pisałam nawet w innym wątku o tym, i dziewczyny potwierdziły moje doświadczenia.
Serum z glutationem - podrażnił powieki, kwas mlekowy - zero efektu, peeling to samo, tetra C serum z czasem zapychał. Generalnie nic nie dało efektu.
Wercia11124
Tritonotti

Elemel pisze: sob lut 15, 2025 3:53 pm Totalnie nic. Już pisałam nawet w innym wątku o tym, i dziewczyny potwierdziły moje doświadczenia.
Serum z glutationem - podrażnił powieki, kwas mlekowy - zero efektu, peeling to samo, tetra C serum z czasem zapychał. Generalnie nic nie dało efektu.
To ciekawe bo mi ten krem tak wygładzil skórę jak nic innego. I też czytałam same pochwały na jego temat, raczej niesponsorowane.
Elemel

Wercia11124 pisze: sob lut 15, 2025 4:08 pm To ciekawe bo mi ten krem tak wygładzil skórę jak nic innego. I też czytałam same pochwały na jego temat, raczej niesponsorowane.
Wątek: Nina Wiśniewska, dziewczyny tam piszą również swoje zdanie o kosmetykach i daleko im do pochwał 😶
Wercia11124
Tritonotti

Elemel pisze: sob lut 15, 2025 4:20 pm Wątek: Nina Wiśniewska, dziewczyny tam piszą również swoje zdanie o kosmetykach i daleko im do pochwał 😶
Tak wiem ale ja użyłam tego na własnej skórze dlatego wiem że one działają. Ale każdy w sumie ma inna skórę i inne potrzeby także może faktycznie dla innych się nie sprawdzaja. Ale jestem w szoku bo krem z kwasem jest fenomenalny
Tysiunia0507
RóżowePolo

Post autor: Tysiunia0507 »

rozaliew pisze: pt lut 14, 2025 4:14 pm Powiedz który? W sztyfcie czy płynny?
W sztyfcie, serio mega polecanko, blenduje się jak masełko
Irena_adler
Mokra Włoszka

Post autor: Irena_adler »

Defreg56 pisze: pn lut 10, 2025 12:25 pm Wszystko marki dermomedica. Drogie, ale świetne kosmetyki.
Do tego, może nie bardzo droga, ale zawsze kupuje i warta swojej ceny - maseczka z superstabilna wit c Bielenda (ta w płacicie w pomarańczowym opakowaniu), nie czekam nawet na promki w rossmanie, tylko kupuje ja za każdym razem, to jedna z niewielu masek w płachcie, która DZIAłA!
Też polecam Dermomedica. Mialam od nich niemal całą pielęgnację przez 2 lata (w połączeniu z Dermaquest).
Dermaquest ma super maseczkę dyniową, wracam do niej od ok. 6 lat. Uważam, że totalnie warta swojej ceny.

Teraz kosmetolog przerzuciła mnie na Image Skincare i jak na razie skóra reguje bardzo dobrze. Ich żel punktowy z kwasem salicylowym to jedyny produkt, który w jedną noc potrafi realnie wyciszyć zmiany na skórze.
Irena_adler
Mokra Włoszka

Post autor: Irena_adler »

Ogólnie ja mam dosyć nieszczerych opinii influ, reklamujących w kółko te same Basic laby czy inne health labsy wyskakujace mi z lodówki, kupionych opinii na wizazach i innych rankingach kosmetyków, a samej nie chce mi się przebijać przez wyżej wymienione żeby znaleźć wartościowe opinie o dobrych kosmetykach, a potem jeszcze kminić, czy aby na pewno nada się to do mojej skóry.
Wolę iść do spoko kosmetologa, który ustawi mi wszystko od a do z, a swój czas poświęcić na coś innego.
Elemel

Irena_adler pisze: śr lut 19, 2025 8:41 am Ogólnie ja mam dosyć nieszczerych opinii influ, reklamujących w kółko te same Basic laby czy inne health labsy wyskakujace mi z lodówki, kupionych opinii na wizazach i innych rankingach kosmetyków, a samej nie chce mi się przebijać przez wyżej wymienione żeby znaleźć wartościowe opinie o dobrych kosmetykach, a potem jeszcze kminić, czy aby na pewno nada się to do mojej skóry.
Wolę iść do spoko kosmetologa, który ustawi mi wszystko od a do z, a swój czas poświęcić na coś innego.
Problem jest w tym, że tych spoko kosmetologów też jak na lekarstwo. Większość też ma jakieś chore współprace i tylko to poleca co mu na rękę bądź ma z tego profity. Ja to już z zasady nie kupuje tego, co ktoś dostaje za darmo, bo ma grono odbiorców.
twojastaraszmata
Mokra Włoszka

Post autor: twojastaraszmata »

Elemel pisze: sob lut 15, 2025 4:20 pm Wątek: Nina Wiśniewska, dziewczyny tam piszą również swoje zdanie o kosmetykach i daleko im do pochwał 😶
jestem w szoku :o
bo uwielbiam z phDoctor we współpracy z inti RetinALL in one, nic mi tak nie poprawiło stanu skóry jak ten kosmetyk stosowany już od ponad 2 lat.
whitechocolate
RoyalBaby

Post autor: whitechocolate »

Irena_adler pisze: śr lut 19, 2025 8:41 am Ogólnie ja mam dosyć nieszczerych opinii influ, reklamujących w kółko te same Basic laby czy inne health labsy wyskakujace mi z lodówki, kupionych opinii na wizazach i innych rankingach kosmetyków, a samej nie chce mi się przebijać przez wyżej wymienione żeby znaleźć wartościowe opinie o dobrych kosmetykach, a potem jeszcze kminić, czy aby na pewno nada się to do mojej skóry.
Też tak myślałam, ale od kilkunastu lat jeszcze nie trafiłam na kosmetologa, który polecałby kosmetyki bezinteresownie. Od bardzo małych gabinetów po influencerów z zasięgami, praktycznie wszyscy mają współprace i różne profity z polecania takich a nie innych kosmetyków :/
Gdymniesenzmorzy
SushiRoll

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Irena_adler pisze: śr lut 19, 2025 8:24 am Też polecam Dermomedica. Mialam od nich niemal całą pielęgnację przez 2 lata (w połączeniu z Dermaquest).
Dermaquest ma super maseczkę dyniową, wracam do niej od ok. 6 lat. Uważam, że totalnie warta swojej ceny.

Teraz kosmetolog przerzuciła mnie na Image Skincare i jak na razie skóra reguje bardzo dobrze. Ich żel punktowy z kwasem salicylowym to jedyny produkt, który w jedną noc potrafi realnie wyciszyć zmiany na skórze.
Tak,Dermomedica to cuuuudo!Szczególnie polecam piankę do mycia twarzy ze śluzem ślimaka i serum healing b3. Zawsze do nich wracam z podkulonym ogonem. Z tańszych fajna jest marka Bandi. Z kolorówki to uwielbiam podkłady By Terry. Drogie,ale wyglądają pięknie na skórze 😀
Polecicie coś fajnego do demakijażu?Teraz mam olejek śliwkowy z Iossi,fajny ale szukam czegoś wow. Jakby miał ładny zapach to tym bardziej:)
Wercia11124
Tritonotti

Gdymniesenzmorzy pisze: sob lut 22, 2025 12:10 am Tak,Dermomedica to cuuuudo!Szczególnie polecam piankę do mycia twarzy ze śluzem ślimaka i serum healing b3. Zawsze do nich wracam z podkulonym ogonem. Z tańszych fajna jest marka Bandi. Z kolorówki to uwielbiam podkłady By Terry. Drogie,ale wyglądają pięknie na skórze 😀
Polecicie coś fajnego do demakijażu?Teraz mam olejek śliwkowy z Iossi,fajny ale szukam czegoś wow. Jakby miał ładny zapach to tym bardziej:)
Pariens ma super olejek, nie wiem jak określić ten zapach ale mi on pachnie tak luksusowo po prostu. No i super jest też olejek z Hebe, tej marki własnej Hebe, on za to pachnie kwiatowo.
Xyz79
KlasaBiznes

Post autor: Xyz79 »

Gdymniesenzmorzy pisze: sob lut 22, 2025 12:10 am Tak,Dermomedica to cuuuudo!Szczególnie polecam piankę do mycia twarzy ze śluzem ślimaka i serum healing b3. Zawsze do nich wracam z podkulonym ogonem. Z tańszych fajna jest marka Bandi. Z kolorówki to uwielbiam podkłady By Terry. Drogie,ale wyglądają pięknie na skórze 😀
Olejek dermalogica precleanse jest świetny, z tańszych opcji balea. Dermonedica jest cudowna, ich maska Azelaic B3 daje efekt gabinetowy ❤️
Xyz79
KlasaBiznes

Post autor: Xyz79 »

Irena_adler pisze: śr lut 19, 2025 8:24 am Też polecam Dermomedica. Mialam od nich niemal całą pielęgnację przez 2 lata (w połączeniu z Dermaquest).

Polubisz IS, maska z witaminą C i ageless są świetne. Miałam prawie wszystko, tylko spf się nie sprawdziły, ale teraz mają nowsze formuły i może się skuszę 😉

Dermaquest kocham 🥰

Lubię jeszcze Paula’s Choice i Epionce (ich tinted spf to dla mnie tańsza i bardziej glow wersja Dermaquest SheerZinc tinted spf, a maska Enriched Firming to mój must have)
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Post autor: Katarzyna Marysia »

Cześć wszystkim. A może ktoś podpowie co do włosów ? Jakiś top top, typu serum .... Nie chodzi mi o szampony, odżywki czy maski. Bardziej coś takiego w stronę serum, olejku....może być drogie 🙂
Gdymniesenzmorzy
SushiRoll

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Katarzyna Marysia pisze: sob lut 22, 2025 10:59 am Cześć wszystkim. A może ktoś podpowie co do włosów ? Jakiś top top, typu serum .... Nie chodzi mi o szampony, odżywki czy maski. Bardziej coś takiego w stronę serum, olejku....może być drogie 🙂
Kryształki z Insight robią super mięciutkie włosy bez obciążania. Do tego pięknie pachną 😀 Z tanich opcji fajny jest fluid-krem z Sessio. Lekki,ale ładnie dociąża włosy.