Start
Mój profil

Skok w mrok

Moderator: verysweetcherry
Losowa
Mokra Włoszka

Skok w mrok

Post autor: Losowa »

Podcast kilka razy pojawił się w polecanych na tym forum, ale nie ma jeszcze osobnego wątku.

Formuła podcastu, w którym dwie osoby o różnym sposobie bycia rozmawiają, nie jest może szczególnie odkrywcza, ale w polskim true crime są chyba pierwsi.

Podoba mi się to, że mają niezły research i trzeźwe spojrzenie, nie ma ckliwego pierdololo o ofiarach. Czasami niepokoi mnie to, jak Stefan mówi i psychice sprawców i ofiar, zaocznie to jest trochę ryzykowne.

Monika jest dość specyficzna, jak opowiada o sprawie, to ok, jak zaczynają się dygresje, to może drażnić

Czołówka jest okropna :puke: i dość trudno wcelować z przewijaniem jej.

Co myślicie?
ydnaa_
MoetGlass

Post autor: ydnaa_ »

Do mnie forma dialogu w tematyce true crime w ogóle nie przemawia, próbowałam ich kiedyś słuchać, ale nie dałam rady. Wydaje mi się, że wcześniej No nie gadaj zaczęli nagrywać w tej formie dialogu i była chyba jeszcze para dziewczyn, ale nie pamiętam teraz kto to był.
Adakos
Ciastko

Post autor: Adakos »

ydnaa_ pisze: sob lut 08, 2025 8:20 pm Do mnie forma dialogu w tematyce true crime w ogóle nie przemawia, próbowałam ich kiedyś słuchać, ale nie dałam rady. Wydaje mi się, że wcześniej No nie gadaj zaczęli nagrywać w tej formie dialogu i była chyba jeszcze para dziewczyn, ale nie pamiętam teraz kto to był.
Zbrodnia przy kawie, świetnie się tego słuchało.. dziewczyny chyba już nie nagrywają
ichcorka
RoyalBaby

Post autor: ichcorka »

Mam mieszane uczucia
Była bardzo dobra seria o Tedzie Bundym, ale tak to mam wrażenie, że robią odcinki na odpie*dol
Albo czołówka która tyleeeee zajmuje

Lubię Stefana , Monika mnie trochę irytuje, ale i tak uważam, że razem są lepsi niż osobno 😆

A. I jeszcze fajna seria o Gypsy Blanchard
PrzemoKondratowicz
BlondDoczep

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Cienkie jak żebro bakterii. Nie da się tego słuchać moim zdaniem.