Start
Mój profil

TOMASZ DESECKI

Moderator: verysweetcherry
zuzia5678
Siatkarka

Chat TOMASZ DESECKI

Post autor: zuzia5678 »

Hej co myślicie o tej sprawie? Sama już nie wiem co o niej myśleć. Kiedy o niej czytam mam ciary. Choroba psychiczna, sekta, klasztor?
Sunniva
Siatkarka

Post autor: Sunniva »

W którymś podkaście na ten temat była wzmianka, że po zaginięciu Tomka jego ciotka powiedziała przez telefon jego mamie (chyba mamie, bo dobrze nie pamietam): ,,jednak to zrobił…”, potem tłumaczyła, że miała na myśli farbowanie włosów. Jakoś ten tekst nie może mi wyjść z głowy.
Awatar użytkownika
polkakibolka
Srebrna Kropeczka

Post autor: polkakibolka »

zuzia5678 pisze: śr sty 22, 2025 1:48 pm Hej co myślicie o tej sprawie? Sama już nie wiem co o niej myśleć. Kiedy o niej czytam mam ciary. Choroba psychiczna, sekta, klasztor?
Nie wiem co myśleć, to są czasy gdy o chorobach psychicznych za wiele się nie mówiło jeszcze, tak samo o sektach nie było aż takiej wiedzy jak dziś.
Może coś mu się odkleiło, może faktycznie zamknął się w jakimś klasztorze, albo zapisał do sekty. Spora rozkmina ..
Mocne słowa jak na nastolatkę.
aillem
RóżowePolo

Post autor: aillem »

W tamtych czasach (koniec lat 90 i poczatek 2000) akurat dużo się słyszało o sektach, chyba całkiek sporo ich funkcjonowalo i w pewnym sensie było to było realne zagrożenie. Sama znam parę osob w wieku nastoletnim lub dopiero wkraczajacych w doroslosć , które spotkały osoby webrujace do sekt. Słyszałam tez w tamtych czasach sporo historii o sektach, że ktoś tam trafił, albo się uwolnił itp. Slyszalam tez ostrzeżenia, bywały jakieś akcję profilaktyczne i edukacyjne, np czasem cos o tym się mówiło w szkole, jak się nie dać wciągnąć w sekty i jakie osoby są narażone. Zdarzylo się też, ze jakas oddolna inicjatywa była sprawdzane, czy oby nie maja charakteru sekty. A jednocześnie nie bylo wtedy takiego wsparcia psychologicznego.
Bartus610
LouiBag

Post autor: Bartus610 »

Bardzo ciekawa sprawa jedna z tych kyora najbardziej mnie ciekawi ... sam nie wiem co mam myśleć ale bardzo bym chciał żeby ta sprawa się wyjaśniła