Start
Mój profil

śledztwo pisma - sezon 1

Moderator: verysweetcherry
pauliszu
Siatkarka

śledztwo pisma - sezon 1

Post autor: pauliszu »

nie znalazłam wątku o tym podcaście, a uważam, że ta sprawa zasługuje na podyskutownie :)
co sądzicie o tym materiale, o tych wszystkich przekrętach? mi się nie mieści to wszystko w głowie. jakby to była fikcja, to słuchając tego, stukałabym się w czoło, myśląc "co za bzdura". słuchałam dwa razy tego podcastu i za każdym razem byłam oniemiała.
co myślicie o Agacie, Janie, Kontessie?
asiaan
RoyalBaby

Post autor: asiaan »

Dla mnie to jest tak chora historia, że aż trudno w nią uwierzyć.
A wątek Joanny … 🫣 jak można być tak naiwnym ? Zmanipulowanym ?
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
GreckieWakacje

Post autor: AlojzyDupa »

O rany! Dzięki za przypomnienie! ❤️ Słuchałam tego na tyle dawno, że dostałam sklerozy i zupełnie nie pamiętam, czego sprawa dotyczyła. Odświeżę sobie i wrócę tu.
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
Marti37
FontannaSzczęścia

Post autor: Marti37 »

pauliszu pisze: śr sty 15, 2025 9:39 am nie znalazłam wątku o tym podcaście, a uważam, że ta sprawa zasługuje na podyskutownie :)
co sądzicie o tym materiale, o tych wszystkich przekrętach? mi się nie mieści to wszystko w głowie. jakby to była fikcja, to słuchając tego, stukałabym się w czoło, myśląc "co za bzdura". słuchałam dwa razy tego podcastu i za każdym razem byłam oniemiała.
Ciężko chorzy psychicznie ludzie, szczegolne Joanna..to pokazuje nieudolnosc systemu bo jakim cudem tak skrajnie zaburzeni ludzie dostali w pieczę zastępcza dzieci z patologicznej rodziny
Losowa
RoyalBaby

Post autor: Losowa »

Marti37 pisze: sob sty 25, 2025 7:30 am Ciężko chorzy psychicznie ludzie, szczegolne Joanna..to pokazuje nieudolnosc systemu bo jakim cudem tak skrajnie zaburzeni ludzie dostali w pieczę zastępcza dzieci z patologicznej rodziny
To mnie najbardziej uderzyło. Nikt się nie zorientował, z kim ma do czynienia? Nie kontrolowano, jak się miały te dzieci? Przecież oni dostawali państwową kasę, nie byli z tego rozliczani?
MoniB
PrinTu

Post autor: MoniB »

pauliszu pisze: śr sty 15, 2025 9:39 am nie znalazłam wątku o tym podcaście, a uważam, że ta sprawa zasługuje na podyskutownie :)
Takich ludzi i historii jest znacznie więcej, ale nie nagrywa się o nich podcastów, bo zazwyczaj nie robią nic kryminalnego, a ich ofiary pozostają nieświadome. Osobiście znam bardzo podobną do Agaty postać, której manipulacje są tego samego kalibru.
asiaan pisze: pt sty 24, 2025 11:29 pm Dla mnie to jest tak chora historia, że aż trudno w nią uwierzyć.
A wątek Joanny … 🫣 jak można być tak naiwnym ? Zmanipulowanym ?
Krótka odpowiedź: można. :) Podcast i opisy tego typu historii nie oddają procesu przez który przechodzą manipulowane osoby, więc patrząc na to z boku każdy się puka w czoło i mówi o naiwności. Dochodzenie do takiego stanu dzieje się bardzo stopniowo i na tym polega cały trik.