Start
Mój profil

Pielęgnacja codzienna

Moderator: verysweetcherry
voviS
RóżowePolo

Pielęgnacja codzienna

Post autor: voviS »

Cześć. Nigdy nie interesowałam się pielęgnacja twarzy i stwierdziłam,że pora zacząć. Jak do tej pory jedyne co to przemywalam twarz wodą i na tym się kończyło. Stwierdziłam ,że pora w końcu i zadbać o twarz a nie tylko o włosy. Problem mój jest taki ,że powiedzmy kosmetykowy świat to dla mnie ciężki temat. Nigdy się nie malowałam jak i dalej mnie do tego nie ciągnie i tak samo było w temacie kosmetyków. Totalnie nic nie wiem na ten temat jak wgl powinna wyglądać taka pielęgnacja. Jedyne co mogę stwierdzić to ,że mam skórę hmm odwodniona lub też suchą. I przychodzę do was z pytaniem jak powinna wyglądać pielęgnacja codzienna ( dzień noc ) chodzi mi np. najpierw oczyszczasz twarz potem coś,coś na koniec krem. Tak wiem może wyglądać to jak pytanie przedszkolaka lecz moja głowa jest pusta jeśli chodzi o ten temat. Ogólnie nie mogę narzekać na swoją twarz bo nie mam tendencji do jakiś pryszczy czy zaskórników jedyne co stwierdzam to właśnie to wysuszenie. Była bym wdzięczna za wskazówki. Ps. Chętnie też bym usłyszała opinie na temat kosmetyków powiedzmy delikatnych dla skóry. Mój partner również chciał by zacząć dbać o swoją skórę tylko z nim jest ten problem ,że ma on bardzo delikatna i np. gdy raz kupił sobie piankę do oczyszczania to zaraz musiał ją zmyć ponieważ twarz zaczynała robić mu się cała czerwona.
Jonno
Mokra Włoszka

Post autor: Jonno »

jesli sie nie malujesz to proponowalabym taki zestaw
rano: mycie sama wodą lub emulsja bielenda hydro lipidum, serum z wit. C od garniera, krem nawilżający (sluz slimaka, lipidowy, ceramidowy) SPF 50!!! (polecam selvert)
wieczorem: ta sama emulsja, serum z kwasem hialuronowym mixa, krem nawilazajacy, od siebie polecam kremy od Selvert z https://sklep.kosmoprof.pl/
opcjonalnie tonik (ja lubie bielenda superlab)
Gdymniesenzmorzy
Tritonotti

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Ja na początek bym poleciła delikatny żel do mycia twarzy np resibo brzoskwiniowy lub pianke cerave.Wieczorem dodatkowo bardzo fajne jest masełko do demakijażu bandi. Po umyciu buzi serum nawilżające np serum kolagenowe (zielone) z bielendy lub booster z vichy + mleczny tonik bielenda fresh hero lub miya cosmetics.Na to żółty ceramidowy krem bielenda proffesional lub bandi emulsja nawilżająca medical expert. Rano spf50 z cerave 😀
Ania1131
RóżowePolo

Post autor: Ania1131 »

Mam cerę mieszaną, z przewagą suchej, więc z miarę podobnymi problemami do twojej.
Pielęgnacji nie ma co nadmiernie udziwniać, podstawa to dobre mycie i nawilżanie skóry. Pamiętaj o kremie z filtrem. Zwracaj uwagę na składy kosmetyków i opinie w internecie czy np dany krem nie „zapycha”. Moje ulubione (i teraz słusznie niezwykle popularne hahaahaha) marki to cerave i basiclab.
Ja z rana myję twarz pianką do mycia z Basiclab i nakładam krem z Cerave. Krem z filtrem mam z la roche posay, ale nie jest moich must have. Wieczorem myję twarz zwykle żelem myjącym z Cerave, jeżeli mam makijaż domywam go jeszcze mleczkiem z Mixy i płynem dwufazowym, aby zmyć dokładnie tusz itp. Używam zwykle tego samego kremu z cerave (basiclab też ma super kremy - lekki na dzień, gęsty na noc).
Z kosmetyków, które nie są niezbędne, ale cudownie mi się sprawdziły:
- olejek z pestek malin, zwykle mieszam go z kremem na noc, dłużej się wchłania, ale skóra jest super nawilżona i miękka
- emulsyjny primer tonizujący z basiclab, cudocudocudo, nigdy nie miałam tak dobrego toniku
- nawilżające serum z cerave, małe, ale całkiem wydajne, fajnie odżywia i nawilża skórę
dwabambosze
KlasaBiznes

Post autor: dwabambosze »

Ja bym ci poleciła zapoznać się z insta marty grzegorzak