Opadająca powieka
Moderator: verysweetcherryOpadająca powieka
Cześć dziewczyny, podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami na zniwelowanie (chociaż w najmniejszym stopniu) opadającej powieki… w wieku 21 lat zaczyna mi to już przeszkadzać, zastanawiam się, czy Daria Kojfman faktycznie nie robiła tego operacyjnie, tylko zwalczyła to masażami - jest to w ogóle możliwe?
Nie wypowiem się o Darii, ale ogólnie o influ beauty na insta, bo sama jedną bardzo dobrze znam. Większosć z nich robi operacje, regularnie korzysta z medycyny estetycznej, a sprzedaje obraz, że tego absolutnie nie robi by sprzedać lepiej swój content i być viralem. To jest biznes, to nie są koleżanki z dobrymi radami i warto o tym pamiętać. Nie, masażem prawdziwie opadającej powieki nie zniwelujesz, jak masz do tego przepukliny tłuszczowe to tylko blefaroplastyka. Zabawne są te filmiki gdzie dziewczyny marszczą np czoło by pokazać, że nie stosują botoxu, jak zmarszczę czoło w 4 miesiącu od podania toksyny botulinowej to też mam ruchome, takie rzeczy nie są do udowodnienia. Natomiast jak ktoś wygląda młodo, nie ma żadnych zmarszczek i jest po 30stce, to zazwyczaj jest już stosowana medycyna estetyczna, retinol/retinal, maski led, masaże to tylko dodatek, który nie radzi sobie z prawdziwymi problemami typu opadająca powieka czy marszczące się czoło. Pamiętajcie też, że te laski mają słabszą cerę na żywo niż w sieci, nawet jak nie stosują filtrów, to weź sobie spróbuj zrobić tiktoka, ta apka automatycznie wygładza i wygląda się na tiktokowym filmiku lepiej niż na tym nakręconym telefonem.
- Juliaturczyniak
- Naczelny Zapierdalacz
Słyszałam, że podobno masaż twarzy bardzo pomaga, ale sama jeszcze nie korzystałam, więc proszę wziąć na to poprawkę, koleżanka mi o tym opowiadała.
Hej! Napiszę zupełnie z innej perspektywy: daj sobie luz. Najpewniej to zakrzywiony obraz swojej twarzy przez te wszystkie klony na social mediach. Odnosnie influ - tak, robia operacje i mało kto mowi szczerze. To samo filtry - mozna robic wygładzanie np. w capcut i nikt nie bedzie wiedział - przed wrzuceniem filmu (wyeksportować sobie film z wygładzeniem).Asikkk pisze: ↑śr sty 01, 2025 9:49 am Cześć dziewczyny, podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami na zniwelowanie (chociaż w najmniejszym stopniu) opadającej powieki… w wieku 21 lat zaczyna mi to już przeszkadzać, zastanawiam się, czy Daria Kojfman faktycznie nie robiła tego operacyjnie, tylko zwalczyła to masażami - jest to w ogóle możliwe?
Masz 21 lat, najpewniej taka masz budowę oka i tyle
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted: