Dzień dobry
Zastanawiam się jakie prezenty są dopuszczalne, idą święta, ale też są urodziny, imieniny ale nigdy nie zdecydowałam się na zakup perfum. Uważam że to zbyt osobiste i za bardzo ryzykowne bo trafić w gust ciężko.
Czy perfumy to dobry pomysł na prezent
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- MonikaKowalczuk
- RóżowePolo
Moim zdaniem dobry, o ile znamy tę osobę i jej gust. Ja na Mikołajki kupiłam wodę perfumowaną mojemu facetowi i trafiłam. Kiedys trafiłam w gust koleżanki. I żeby była jasność - absolutnie nie jestem znawcą perfum, ale mam dosyć dobrą pamięć "nosową". Niemniej, zakup perfum jest dosyć ryzykowny.
Moim zdaniem tylko jeśli dobrze kogoś i np. wiesz, że chce sobie kupić konkretne perfumy albo kupić mu flakon jego/jej ulubionych perfum na zapas. Nawet w przypadku przyjaciółek, jeżeli nie znasz konkretnego zapachu to nie kupuj, nawet podobnego. Wiem, że można iś do Sephora i powiedzieć np. moja koleżanka lubi j'adore Diora, szukam czegoś podobnego na prezent a fragrantica ma coś takiego jak "kto to lubi te perfumy lubi także" to sama wiem po sobie, że 3/4 tych perfum proponowanych do moich ulubionych zapachów pachnie dla mnie nijako albo brzydko.
W Sephorze kupiłam wczoraj mamie zestaw z Lancome idole. Woda perfumowana, balsam i tusz. Są fajne zestawy na wyprzedażach. Ja jak najbardziej polecam. Sama bardzo się cieszę z takich prezentów. Lubię świeże, kwiatowe, słodkie nuty i jeszcze nie miałam takich, których bym nie trawiła.
ja lubię dostawać tylko te perfumy, które lubię, nie żadne nowości, bo bardzo ciężko mi jest dopasować sobie zapach. prędzej bym się ucieszyła z małych próbek, na podstawie których mogłabym wybrać sobie zapach sama.
także o ile nie zna się dokładnie zapachu, który lubi dana osoba, to ja jestem na nie.
także o ile nie zna się dokładnie zapachu, który lubi dana osoba, to ja jestem na nie.