Start
Mój profil

Czy perfumy to dobry pomysł na prezent

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
MonikaKowalczuk
RóżowePolo

?? Czy perfumy to dobry pomysł na prezent

Post autor: MonikaKowalczuk »

Dzień dobry

Zastanawiam się jakie prezenty są dopuszczalne, idą święta, ale też są urodziny, imieniny ale nigdy nie zdecydowałam się na zakup perfum. Uważam że to zbyt osobiste i za bardzo ryzykowne bo trafić w gust ciężko.
Wuwunia
Szarlotta

Post autor: Wuwunia »

Moim zdaniem dobry, o ile znamy tę osobę i jej gust. Ja na Mikołajki kupiłam wodę perfumowaną mojemu facetowi i trafiłam. Kiedys trafiłam w gust koleżanki. I żeby była jasność - absolutnie nie jestem znawcą perfum, ale mam dosyć dobrą pamięć "nosową". Niemniej, zakup perfum jest dosyć ryzykowny.
PEONIA
KołczGrzesiu

Post autor: PEONIA »

Moim zdaniem tylko jeśli dobrze kogoś i np. wiesz, że chce sobie kupić konkretne perfumy albo kupić mu flakon jego/jej ulubionych perfum na zapas. Nawet w przypadku przyjaciółek, jeżeli nie znasz konkretnego zapachu to nie kupuj, nawet podobnego. Wiem, że można iś do Sephora i powiedzieć np. moja koleżanka lubi j'adore Diora, szukam czegoś podobnego na prezent a fragrantica ma coś takiego jak "kto to lubi te perfumy lubi także" to sama wiem po sobie, że 3/4 tych perfum proponowanych do moich ulubionych zapachów pachnie dla mnie nijako albo brzydko.