Start
Mój profil

Pralkosuszarka

Moderator: verysweetcherry
Agneess
Channelka

Pralkosuszarka

Post autor: Agneess »

Hej, ma ktoś taki sprzęt i może co nieco opowiedzieć? Warto? Czy jednak takie sprzęty lepiej osobno?
truski39
RóżowePolo

Post autor: truski39 »

jest takie powiedzenie jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego hehe
Misi8a
RoyalBaby

Post autor: Misi8a »

Ja mam, jeśli masz miejsce - wstaw sobie pralkę i suszarkę , a jak nie masz - weź pralkosuszarke, nie ma nic gorszego niż wiecznie rozstawiona suszarka w pokoju ;) jeśli masz jakieś konkretne pytania to śmiało, używam od lat i mam też porównanie z osobnymi sprzetami
zuza_zu
WhiteParty

Post autor: zuza_zu »

ja wynajęłam właśnie mieszkanie w którym jest pralko-suszarka i choć wcześniej nie rozumiałam tej potrzeby to teraz wiem, że w swoim mieszkaniu będę miała taki sprzęt. potwierdzam, że jest to zupełnie inny poziom funkcjonowania w małym mieszkaniu bez rozstawionej suszarki, ciuchy są miękkie, nie niszczą się (jak mi się wydawało). no wspaniały wynalazek! pewnie lepiej mieć te sprzęty osobno, ale nie mam porównania a jedynie pisze o swoich odczuciach 🙈
Awatar użytkownika
Zosia22
Moderator

Post autor: Zosia22 »

Posiadam pralkosuszarkę i z całego serca NIE POLECAM. Może ja coś robię źle, ale uważam że suszarka bardzo niszczy ubrania, a dodatkowo odniosłam wrażenie że się kurczą. Nie podoba i się również zapach ubrań po używaniu trybu suszenia, dlatego już od długiego czasu zrezygnowałam z opcji suszenia.
CambioDolor
RoyalBaby

Post autor: CambioDolor »

Jeżeli masz możliwość kup pralke i suszarke osobno. Koleżanka kupiła pralkosuszarke i prała nowe ciuchy dla noworodka i jej się coś spaliło w środku podczas suszenia i wszystkie ciuchy poszły do kosza, bo smród wsiąkł w tkanine więc nie miała ani pralki ani suszarki, no i musiała kupić nowe ubranka...
zuza_zu
WhiteParty

CambioDolor pisze: ndz gru 22, 2024 6:19 pm Jeżeli masz możliwość kup pralke i suszarke osobno. Koleżanka kupiła pralkosuszarke i prała nowe ciuchy dla noworodka i jej się coś spaliło w środku podczas suszenia i wszystkie ciuchy poszły do kosza, bo smród wsiąkł w tkanine więc nie miała ani pralki ani suszarki, no i musiała kupić nowe ubranka...
ale suszarka też może się spalić jak będą w niej ciuchy i efekt będzie taki sam? dobrze myślę?
Umbrella1806
RoyalBaby

Post autor: Umbrella1806 »

zuza_zu pisze: pn gru 23, 2024 4:47 pm ale suszarka też może się spalić jak będą w niej ciuchy i efekt będzie taki sam? dobrze myślę?
Moja mama ma pralkosuszarke i narzekala na kurczenie sie ciuchow, odkad ma dodatkową suszarke problem zniknal. Samodzielna suszarka ma duzo programow - dobierasz pod siebie. Ja mam rowniez suszarkw oddzielnie i to najlepszy zakup ever
zuza_zu
WhiteParty

Umbrella1806 pisze: pn gru 23, 2024 6:24 pm Moja mama ma pralkosuszarke i narzekala na kurczenie sie ciuchow, odkad ma dodatkową suszarke problem zniknal. Samodzielna suszarka ma duzo programow - dobierasz pod siebie. Ja mam rowniez suszarkw oddzielnie i to najlepszy zakup ever
dobrze wiedzieć, ja mam pralko-suszarkę i kurczenia nie zauważyłam…
Minimiki
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Minimiki »

Mam pralkosuszarkę Whirlpoola, odradzam firmę. Ciuchy się kurczą, przedłuża cykl o dodatkowe 2- 3 godz (gdzie najkrotszy cykl prania i suszenia, żeby było normalnie wyprane, to 4,5 godz - w teorii, bo wychodzi około 7 godz w praktyce). Firma tragiczna przy reklamacjach, przekręcają słowa i bezczelnie kłamią w formularzu reklamacyjnym, technicy byli 4 razy i jeden z nich kłamał w żywe oczy i wypisywał fałszywe dokumenty naprawy, które udostępnili mi dopiero po dzikich awanturach (był tam mój podpis, którego.... nie składałam, bo informowali mnie, że nie ma żadnego formularza po naprawie). Technik rozpieprzył zawór wody, fabryczny, na dzien dobry, bez pytania co sie dzieje. Po ponad pol roku awantur z reklamowaniem tego gówna, mogę napisać książkę.
Minimiki
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Minimiki »

A jeszcze dodam, że niszczy ubrania - takie, gdzie jest jakaś gumka czy coś bardziej elastycznego (wystarczy zwykła gumka w majtkach xD ) to po ok 4-5 mcach są do wyrzucenia, bo niszczy te elastyczne włókna - prawdopodobnie to kwestia temperatury.