Start
Mój profil

Mommy zone - must have wyprawki

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
wersta
ŚpioszkiKenzo

Mommy zone - must have wyprawki

Post autor: wersta »

Czy znacie może łóżeczka Veres - widziałam u Veroni_que i zastanawiam się jak z jakością
Niu90
BlondDoczep

Post autor: Niu90 »

Poszukałam i wydają się fajne. Moja córka spała w moim łóżku pamiętającym czasy komuny, syn w ogóle nie korzystał z łóżeczka. Te wyciągane szczebelki z jednej strony są wygodne, z drugiej bałabym się, że mi gdzieś w nocy dziecko powędruje.
Morrena
Ciastko

Post autor: Morrena »

Dla mamy przyda się Olejek Busajna naturalny jest, pomaga na rozstepy. Ja używałam już w ciązy i po . Super nawilża i ujędrnia skóre
Lilipi
SushiRoll

Post autor: Lilipi »

Must have wyprawki (MOJA subiektywna lista rzeczy, które kupiłabym jeszcze raz)
1. Termofor z pestek wiśni (pomoże na dziecięce kolki)
2. Chicco baby hug (dziecko zawsze przy tobie, moje akurat wolało leżeć w nim niż być noszone w chuście więc tu kwestia indywidualna)
3. Przewijak ( polecam z cebe plus nakładka na komodę)
4. Ekspres do mleka modyfikowanego baby brezza (dla mam karmiących w ten sposób)
5. Poduszka kura z la millou (do karmienia dziecka, ale super również pod głowę dla mamy)
6. Akcesoria z bonjour cherie (miałam rożek i śpiworek wart swojej ceny, prany milion razy i suszony w suszarce bębnowej, nic się nie stało: szczególnie polecam śpiworek dla niemowląt bambusowy nawet latem dzidziuś się nie spoci)
7. Dla zimowych dzidziusiów śpiworek voxi move (zerknij na skład jest super) oraz kombinezon merino plus kominiarka z wełny merino. Dla mamy rękawice do wózka (nie mufka bo jest niewygodna)
8. Wózek cybex ballios s lux (spacerówka dołączona do tego zestawu jest genialna dziecko ma super pozycję co jest bardzo ważne - nie miałam o tym pojęcia)
9. Kolejny wózek spacerowy lub wózek do samochodu (dla dziecka siedzącego) joolz Aer +
10. Śpiochy tylko next (w małych rozmiarach 50.56,62, 68) w super stanie można złowić na vintage).
11. Kocyki merino polecam polować na limango
12. Zabawki dla niemowląt są ekstra z firmy balibazoo (szczególnie polecam żyrafę z pozytywką).
13. Ostatni punkt to będą polecajki dla kobiet w ciąży i po porodzie, a Mianowice majtki z C&A te w wielopaku 3 pary - są idealne żadne od mamy ginekolog 🙈 oraz koszule nocne dla kobiet w ciąży z Sinsay bawełniane lub wiskozowe (absolutnie najlepsze miałam inne o wiele droższe i porażka)

To tyle ode mnie 😊 powodzenia dziewczynki trzymam za każdą z was kciuki.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

wersta pisze: pn lis 04, 2024 8:41 pm Czy znacie może łóżeczka Veres - widziałam u Veroni_que i zastanawiam się jak z jakością
Moim zdaniem większość popularnych gadżetów jednak częściej leży niż służy.

Zwracałam uwagę na jakość i skład.

U mnie najpotrzebniejsze rzeczy, bez których bym się nie obyła:

1. Dobry wózek do prowadzenia jedną ręką / jednym palcem (miałam cybex balios s). Do tego wełniany śpiwór. Moj miał regulację i starczył na 3 lata.
2. Zapas delikatnych pieluszek np. tetrowych do wycierania i podkładania.
3. Przewijak i ceratki wodoszczelne na niego
4. Maść na sutki (karmiłam piersią i bolały)
5. Poduszka do karmienia (zwykła, ale nie za miękka)
6. Maści typu alantan na pupkę
7. Mata na podłogę (dziecko ma swobodę ruchu).
8. Książeczki kontrastowe, obrazki, dotykajki, zabawki manualne, ale proste i różnorodne.
9. Lampka nocna na baterie, taka którą można przenosić
10. Jasne ubranka - spory zapas.
11. Fotelik samochodowy robiący też za awaryjny domowy leżaczek.
12. Coś do odciągania glutków.
13. Dobry termometr i inhalator.
14. Waciki duże do pupy i świeża woda (nie używałam chusteczek nawilżanych za radą położnej). Zero odparzenn i wysypek.
15. Rożek, kocyk, chusta muślinowa - zależy od pory roku.
16. Drewniane krzesełko do karmienia.
17. Łóżeczko drewniane ikea z regulacją wysokości - można odsprzedać za niewiele mniej niz się kupiło. Dużo ludzi go szuka.

18. Dziś dodałabym do tej listy parownicę do prasowania.

Co u mnie się nie sprawdziło / nie używałam intensywnie.

1. Drogie miseczki, kubeczki, bidoniki, łyżeczki - wydałam dużo kasy, a najlepsze były z ikea. Część silikonowych strasznie łapała zapachy.
2. Eleganckie ciuszki - prawie nie używałam. Głównie do zdjęć.
3. Odciągacz mleka. Za dużo roboty. Wygodniej mi było dać cycka.
4. Zabawki grające. Dużo takich dostawałam, a dziecko wolało manualne.
5. Gadżety typu koraliki gryzaki, wisiorki z imieniem, itp. Jeden ok, ale potem tylko zajmują miejsce.
6. Bujak - dziecko niezaiteresowane uziemieniem na dłużej, więc wystarczył fotelik samochodowy na chwilę :)
7. Smoczek - użyłam parę razy. Na pewno nie kupiła bym drugi raz zapasu drogich. :)