Hybrydy w domu

Promocje, błędy cenowe, zamienniki i porady beauty

Moderator: verysweetcherry

puree
RóżowePolo

Hybrydy w domu

Post autor: puree »

Hejka, pytanie do dziewczyn które same robią paznokcie: jakie lampy polecacie? Myślałam o Neonail albo Semilacu, ale są różne modele i trochę się w tym gubię. Zależy mi, żeby dobrze utwardzała i była wygodna w użyciu, najlepiej żeby się ją dało kupić w zestawie z tymi wszystkimi pierdółkami, odtłuszczaczem, patyczkami itp (chociaż to pewnie standard). Chętnie przyjmę wszystkie polecajki :alien:
Ava Adore
LouiBag

Post autor: Ava Adore »

Polecam zestawy od Claresa. Jeśli chodzi o lampę to musi być zabudowana i jak najwięcej mieć światełek
jennysolidary
Siatkarka

Post autor: jennysolidary »

Lampa to tylko i wylacznie Sunone z Ali, duzo firm je zamawia ze swoim logiem. Sa tanie i odpowiednio mocne.
Piiiniaa
Mokra Włoszka

Post autor: Piiiniaa »

Ja mogę polecić lampy z firmy "Excellent PRO", jeśli chodzi o lakiery to Neonail, bazy i topy i lakiery Claresa :)
Kapuczinio
BlondDoczep

Post autor: Kapuczinio »

Ja zaczęłam lata temu od gotowego zestawu, teraz bym tak nie zrobiła, bo kupując osobno skomponujesz sobie zestaw, z którego faktycznie wszystko będzie Ci potrzebne bez zbędnych akcesoriów.
Ja mogę Ci polecić lampę Sunone Sun 1 , utwardza wszystko od hybrydy po żele i akrylozele. Lakiery na początek jak nie chcesz dużo inwestować to warto spróbować te z Niuqi z Biedronki- teraz do soboty jest promka 2+2 więc za bazę, top i np dwa kolory wyjdzie Ci zaledwie 20 zł, a są produkowane przez tą samą firmę co lakiery Claresa. Dobrze jest też zajrzeć na stronę oficjalna neonail, w zakładce outlet ostatnio kupiłam piękne jesienne odcienie po 9,99 zł sztuka. Tak naprawdę ja ostatnio bazuje na tych markach, sprawdzają się świetnie u mnie, mamuśki i teściowej, bo im też robię hybrydę. Przyda Ci sie z pewnością aceton, cleaner, waciki bezpyłowe, pilniki/bloczki polerskie, nożyczki do skórek/cążki.
Rzeczy takie jak pilniczki zamawiam na AliExpress z zakładki ofert łączonych i wychodzą śmiesznie niskie kwoty za to :)
Dla odważnych frezarka do ściągania masy i opracowania skórek , ale tutaj ostrzegam, że trzeba używać ostrożnie, z wyczuciem, żeby nie uszkodzić sobie płytki.

Jeśli masz Rossmanna w pobliżu to stacjonarnie dostaniesz od ręki aceton, cleaner, waciki i pilniczki na już z semilaca albo stars from the stars.

A co do samego robienia hybrydy w domu to kluczowe jest odpowiedni przygotowanie paznokci, umycie rąk i dezynfekcja. Poprawne zmatowienie i opracowanie płytki paznokcia, opracowanie skórek. I przede wszystkim cierpliwość, zanim utwardzisz lakiery wszystko mozna jeszcze poprawić, dopracować. Warto nakładać cienkie warstwy kolory, żeby wszystko się pięknie utwardziło i nie rozlewało na skórki przy nakładaniu :)