Czy są tu jakieś studentki/absolwentki psychologii, które chciałyby podzielić się opiniami, wrażeniami, wskazówkami?
Studia z psychologii – czy warto?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
tojakasiaw
- Skarpeta Rakieta
Studia z psychologii – czy warto?
Tak jak w tytule – czy warto w ogóle myśleć teraz o studiach z psychologii? Wiem, że rynek jest (lub niedługo będzie) przesycony, ale cały czas mnie kusi ten kierunek.
Czy są tu jakieś studentki/absolwentki psychologii, które chciałyby podzielić się opiniami, wrażeniami, wskazówkami?
Myślę że do studiów należy podchodzić jak do rozwoju osobistego, żaden papierek nie gwarantuje pracy od razu. Psychologia to popularny kierunek, ale można wybierać różną specjalizacje, np kliniczną. Każde studią są warte zaczęcia jeśli czuje się taką potrzebe. Powodzenia
-
sury_catka
Tez rozwazam uzupelniajace mgr z psychologii po pokrewnym kierunku bo mysle, ze warto w dobie AI zabezpieczyc sobie zaplecze „papierkiem” i miec w razie potrzeby otwarte drzwi do rozpoczecia wolnego zawodu.
Widzialam, ze uczelnia Varsovia otworzyla jakis czas temu kierunek psychologii dla licencjatow i magistrow innych lub pokrewnych studiow. Podobno nawet 2,5roku mozna takie magisterskie uzupelniajace ukonczyc. Nie wiadomo jednak czy po magistrze czy po licencjacie ten czas ukonczenia jest az tak krotki, i, jak okreslaja, to jest tok indywidualny (pewnie kazdy przypadek jest inny w zaleznosci od przedmiotow na poprzednich studiach itp).
Macie doswiadczenia z ta uczelnia?
Widzialam, ze uczelnia Varsovia otworzyla jakis czas temu kierunek psychologii dla licencjatow i magistrow innych lub pokrewnych studiow. Podobno nawet 2,5roku mozna takie magisterskie uzupelniajace ukonczyc. Nie wiadomo jednak czy po magistrze czy po licencjacie ten czas ukonczenia jest az tak krotki, i, jak okreslaja, to jest tok indywidualny (pewnie kazdy przypadek jest inny w zaleznosci od przedmiotow na poprzednich studiach itp).
Macie doswiadczenia z ta uczelnia?