Cześć dziewczyny!
Pytanie do Was,może któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie/prowadzi swoją działalność. Jak zacząć? Od czego zacząć? Jestem po kosmetologii zaocznej,mam zdany egzamin państwowy, chciałabym zacząć działać w tym temacie,czuję że to jest to co chciałabym robić. Wiadomo narazie nie snuje wielkich planów o swoim gabinecie,póki co mogłabym podnajmować jakieś stanowisko. Nie wiem jak się za to zabrać,w sensie wiadomo że kursy ale gdzie/u kogo/na co zwracać uwagę przy wybieraniu kursu? Może jakiś „samouczek” w międzyczasie? jeśli możecie polecić kogoś z Wrocławia,kto robi kursy będę też wdzięczna
Jak zacząć robić rzęsy
Moderator: verysweetcherry
Witaj.Dzulietta pisze: ↑wt wrz 03, 2024 10:30 am Cześć dziewczyny!
Pytanie do Was,może któraś z Was ma doświadczenie w tym temacie/prowadzi swoją działalność. Jak zacząć? Od czego zacząć? Jestem po kosmetologii zaocznej,mam zdany egzamin państwowy, chciałabym zacząć działać w tym temacie,czuję że to jest to co chciałabym robić. Wiadomo narazie nie snuje wielkich planów o swoim gabinecie,póki co mogłabym podnajmować jakieś stanowisko. Nie wiem jak się za to zabrać,w sensie wiadomo że kursy ale gdzie/u kogo/na co zwracać uwagę przy wybieraniu kursu? Może jakiś „samouczek” w międzyczasie? jeśli możecie polecić kogoś z Wrocławia,kto robi kursy będę też wdzięczna
Prowadzę własną działalność, zajmuję się masażami. Co do rzęs, tu się nie wypowiem, co do działalności - musisz iść do urzędu gminy, zarejestrować DG, tego samego dnia albo następnego otrzymasz nip i regon. Od tego czasu, będziesz opłacała zus. Podnajmowanie miejsca w salonie to dobry pomysł, sama tak zaczynałam. Chcesz robić tylko rzęsy? Może na studiach nauczono Cię czegoś jeszcze? Mezo, jakieś ampułki itp.?
Jeżeli chodzi o poszukiwanie klientów, korzystam z booksy i olx.
Hej, ja co prawda miałam krótki romans z robieniem rzęs. Zaczęłam od kursu- moja znajoma ze studiów miała już kilka lat swój salon i wstawiała często oferty dotyczące szkoleń. To bardzo ważny aspekt, bo później byłam na kilku różnych szkoleniach i każde właściwie było inne, a i tak najczęściej wracałam do tej swojej znajomej, bo naprawdę dobrze mnie przygotowała (jeśli chcesz to mogę podesłać Ci namiary, ale to woj. podlaskie). Przy wyborze szkoleniowca sprawdź opinie, ile lat ktoś jest w branży, co oferuje i za jaką kwotę, ale mimo wszystko chyba najważniejsze jest podejście tej osoby do robienia rzęs i szkolenia, żeby złapać wspólne flow na kursie. Zacznij od 1:1, przerób sobie parę modelek i dopiero warto iść na szkolenie z objętości, bo ręka jest już bardziej wyrobiona i szybciej się separuje rzęsy. Po szkoleniu można zacząć inwestować- kupić dobre łóżko, oświetlenie i krzesło. Pęsety, kleje i inne wyposażenie sobie sprawdzaj na szkoleniach, dzięki temu będziesz mogła kupić zestaw startowy. Jeśli chodzi o same rzęsy- tutaj jest szeroki wybór, podobnie z klejami, każda stylistka ma swoich ulubieńców. Na aliexpress kiedyś udało mi się znaleźć parę naprawdę świetnych pęset i rzęs do ćwiczeń. Czasami całą wyprawkę można trafić na Vinted, bo komuś się nie spodobało robienie rzęs po kursie i odsprzedaje. Po ukończeniu kursu dodaj post na lokalnej grupie, że szukasz chętnych dziewczyn za zwrot kosztów materiałów. Rób dużo zdjęć i wrzucaj na fb oraz instagrama. Jak wcześniej wspominałam miałam krótki romans z rzęsami i już z tym skończyłam na rzecz etatu, ale czasami sobie za tym tęsknię. Nie wiem jednak co teraz jest w trendach i jakie są nowości, ale polecam grupę RZĘSOHOLICZKI POLSKA na fb z tego, co widzę dziewczyny sobie tam często pomagają i podpowiadają, gdy coś się dzieje.