Ernestyna Wieruszewska i Anna Semczuk
Moderator: verysweetcherry
Ernestyna Wieruszewska i Anna Semczuk
Jedna z najbardziej tajemniczych spraw,co o niej myślicie ? Co się stało z dziewczynami?
Też mi się tak wydaje. Podobno dom był wietrzony jak policja przyszła, mimo niskich temperatur było wszystko pootwierane. Wiadomo czy ten budynek jeszcze stoi?
Tez tak sadze, ale, pewnie jak to na Podhalu, i archiwum x nie pomoze, bo kazdy kazdego kryje.
-
- MieszkankaPowiśla
No od środków czystości silnych, które miały zmyć ewentualne ślady po morderstwie. Policjanci mogli coś podejrzewać że było coś intensywnie czyszczone
Czytałam też że niby od gazu bo się zaczadziły
-
- MieszkankaPowiśla
Niby tylko ten pokój był ogrzewany na piecyk gazowy
-
- MieszkankaPowiśla
A nie poszłoby to wtedy jako nieszczęśliwy wypadek?
-
- LouiBag
Mi się wydaje, że doszło do wypadku. Może się ten syn dobierał do jednej? Albo jakis jego kolega, ktokolwiek. Coś sie zadziało, zginęła to drugiej też sie pozbyli. Mi ta prawa przypomina inną, Iwona i Hania, dwie studentki też zamordowane przez gospodarza domu, w którym wynajmowały pokój. Chyba w Zwierzyńcu. Tam też doszlo do takie wypadku. Z tym że ciała odnaleziono, a raczej szczątki i sprawca poszedł siedzieć.
-
- MieszkankaPowiśla
Teraz taka moda. Pełno jest trolli piszących takie brednie. Bawi ich wkładanie kija w mrowisko.Laboskq pisze: ↑pt sie 30, 2024 5:35 pm Kurczę, ostatnio trafiłam gdzieś na filmik o dziewczynach. Nie pamiętam, czy był to YT czy tik-tok ale ktoś w komentarzach napisał: dobrze, że zmarła bo brzydka była. To dotyczyło Ernestyny. I wiecie co, możecie pomyśleć, że jestem głupia i naiwna ale wydaje mi się, że to mógł napisać sprawca. Dużo czytałam o tej sprawie i nigdy nie natrafiłam na podobny komentarz, a brzmi on jak odrzucona miłość/ zainteresowanie, a w kontekście tej sprawy i jeden z hipotez byłoby prawdopodobne. Syn gaździny zamordował dziewczyny w tym pensjonacie i w dalszym ciągu nie radzi sobie z emocjami… najgorsze jest to, że nie mogę sobie przypomnieć gdzie widziałam ten komentarz.
-
- Ciastko
Tak, ten dom znajduje sie przy ulicy Pitoniowka w Koscielisku. Bedac tam widzialam nawet najprawdopodbniej tego calego Stanislawa- czyli syna niezyjacej juz gazdziny, siedzial na progu. Teraz to juz starszy facet. Jesli zna sie te historie to ten widok jawi sie jako niepokojacy- ta swiadomosc ze on mogl miec cos wspolnego z ich smiercia i tyle lat zyje z ta tajemnica...
-
- Ciastko
W tej sprawie widzialam wiele dziwnych komentarzy na roznych kanalach, niektore wskazywaly na udzial osob trzecich (ale nie gospodarzy tylko innych gosci na tej kwaterze). W materiale dla Alarm TVP sprzed kilku lat policja wypowiadala sie ze sprawdzi te komentarze, ale nie wiadomo czy faktycznie cos zrobili...KrwawaMary pisze: ↑pn wrz 02, 2024 5:39 pm Teraz taka moda. Pełno jest trolli piszących takie brednie. Bawi ich wkładanie kija w mrowisko.