Start
Mój profil

Typy urody Kibbe

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Harmonia26

Typy urody Kibbe

Post autor: Harmonia26 »

Słyszeliście o tym że można określić swój typ fizjonomiczny tutaj test https://olgabrylinska.com/typologia-kibbe/test/
Harmonia26

Mi według tego testu wyszło że jestem Soft classic i to by się zgadzało bo zawsze ciągnęło mnie w stronę klasyki. Z resztą widzę po sobie że styl klasyczny mi służy, bardziej niż na przykład romantyczny. Tak samo opis ogólny tego typu do mnie pasuje (może nie w 100%, ale na pewno w większym stopniu niż inne)
Harmonia26

Łącznie tych typów jest 13. Z czego jest podział na 5 podstawowych grup:
Grupa classic dzieli się na : classic, dramatic classic, soft classic
Grupa natural: natural, soft natural i flamboyant natural
Grupa romantic: romantic, theatrical romantic
Grupa gamine: gamine, soft gamine, flamboyant gamine
Grupa dramatic: dramatic, soft dramatic
PEONIA
Milion subskrypcji

Post autor: PEONIA »

Harmonia26 pisze: sob lip 20, 2024 6:01 pm Mi według tego testu wyszło że jestem Soft classic i to by się zgadzało bo zawsze ciągnęło mnie w stronę klasyki. Z resztą widzę po sobie że styl klasyczny mi służy, bardziej niż na przykład romantyczny. Tak samo opis ogólny tego typu do mnie pasuje (może nie w 100%, ale na pewno w większym stopniu niż inne)
Kiedyś się interesowałam ale jakoś nie umiem na siebie tak spojrzeć obiektywnie i sama nie wiem. Musiałby to zrobić ktoś trzeci
Harmonia26

PEONIA pisze: ndz lip 21, 2024 2:21 pm Kiedyś się interesowałam ale jakoś nie umiem na siebie tak spojrzeć obiektywnie i sama nie wiem. Musiałby to zrobić ktoś trzeci
Na tej stronie można się zdiagnozować u stylistki https://olgabrylinska.com/oferta/
Harmonia26

Harmonia26 pisze: ndz lip 21, 2024 2:24 pm Na tej stronie można się zdiagnozować u stylistki https://olgabrylinska.com/oferta/
Ewentualnie jeśli nie chcesz płacić to możesz zapytać kogoś znajomego kto jest bardziej spostrzegawczy do której z wymienionych i zdiagnozowanych celebrytek jesteś podobna https://olgabrylinska.com/etherealowe-diagnozy/ (chodzi mi o rysy twarzy i sylwetkę)
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Milion subskrypcji

Post autor: Juliaturczyniak »

Dodałam do ulubionych by móc jutro zrobić.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Milion subskrypcji

Post autor: Juliaturczyniak »

PEONIA pisze: ndz lip 21, 2024 2:21 pm Kiedyś się interesowałam ale jakoś nie umiem na siebie tak spojrzeć obiektywnie i sama nie wiem. Musiałby to zrobić ktoś trzeci
Ja próbowałam,ale chyba lepiej jakby właśnie to ktoś 3 mi powiedział jakim jestem typem.🙊
misiuniapysiunia
Mokra Włoszka

Post autor: misiuniapysiunia »

Jestem flamboyant natural. Nauczyłam się ubierać pod mój typ i rzeczywiście wyglądam lepiej, gdy moje szerokie ramiona nie są opięte obcisłą bluzką. I oczywiście dzięki większej ilości szczegółów i wytycznych. Teraz decyzje zakupowe podejmuję już z większą świadomością co do mnie pasuje.
Nie przepadam za swoim typem.. czuję się duża, mimo prawidłowej wagi i wzrostu 163cm. Nie mam też długich nóg, co jest często opisywane jako charakterystyczne dla FN. Trudniej mi więc 'odnaleźć siebie', gdy patrzę na celebrytki tego samego typu. Ogólnie rzecz ujmując, klasyfikacja kibbe stopniowo pomagała mi z akceptacją siebie i swojego ciała, mimo że jeszcze długa droga przede mną:).
Annakonda
Mokra Włoszka

Post autor: Annakonda »

Wrzuciłam te stronę do ai i swoje zdjęcie i podalo mi że nam francuski styl i gwiezdny. Nie wiem czy są tam takie nawet bo za dużo tego, ale głównymi osobami którymi mogę się inspirować to Anne hathway i Rachel Weisz, ten sam typ urody i styl. Ciekawe