Start
Mój profil

Suche włosy - potrzebna pomoc w pielęgnacji

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
again
Koczkodan

Suche włosy - potrzebna pomoc w pielęgnacji

Post autor: again »

Włosomaniaczki i włosomaniacy, potrzebuję pomocy!
Mam włosy ok 60cm długości, są dość zdrowe, końcówki nie połamane. Porowatość średnia, jestem blondynką, nie farbuję.
Mój problem to bardzo suche włosy, wiadomo przy nasadzie gdzieś do długości do brpdy jest okej, ale potem dramat. Nie mam siana, ale po umyciu, jeśli nie użyję odżywki to mam jeden wielki kołtun.
Chcę zacząć nawilżać włosy ale totalnie nie wiem jak się do tego zabrać. Jakiś olej plus na to żel aloesowy na przykład?
Może któraś osoba miała podobnie i znalazła coś co pomogło? Szukam rozwiązań wegańskich.
Dziękuję z góry za podzielenie się info!
Lanittta2003
Siatkarka

Post autor: Lanittta2003 »

again pisze: pt maja 15, 2026 1:05 pm Włosomaniaczki i włosomaniacy, potrzebuję pomocy!
Mam włosy ok 60cm długości, są dość zdrowe, końcówki nie połamane. Porowatość średnia, jestem blondynką, nie farbuję.
Mój problem to bardzo suche włosy, wiadomo przy nasadzie gdzieś do długości do brpdy jest okej, ale potem dramat. Nie mam siana, ale po umyciu, jeśli nie użyję odżywki to mam jeden wielki kołtun.
Chcę zacząć nawilżać włosy ale totalnie nie wiem jak się do tego zabrać. Jakiś olej plus na to żel aloesowy na przykład?
Może któraś osoba miała podobnie i znalazła coś co pomogło? Szukam rozwiązań wegańskich.
Dziękuję z góry za podzielenie się info!
Bardzo polecam odżywkę z hebe z barwy naturalnej (czy jakoś tak)z lnem oraz serię ultra nawilżającą onlybio.
Nie używaj zbyt dużej ilości humektantow i zbalansuj emolientami.
Awatar użytkownika
again
Koczkodan

Post autor: again »

Lanittta2003 pisze: pn maja 18, 2026 9:25 pm Bardzo polecam odżywkę z hebe z barwy naturalnej (czy jakoś tak)z lnem oraz serię ultra nawilżającą onlybio.
Nie używaj zbyt dużej ilości humektantow i zbalansuj emolientami.
Dziękuję, sprawdzę! :)