Start
Mój profil

Sucha skóra pod pachą-co robić

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Syllwia
Siatkarka

Sucha skóra pod pachą-co robić

Post autor: Syllwia »

Hej <3. Pod lewą pachą wysycha mi skora pod pachami, jest szorstka i ogolnie w nieciekawym stanie. Używam dezodorantu oldspice, nie wydaje mi się że jest to jego wina. Jak można sobie z tym poradzić .Ktos mial taki problem? Z gory dzieki za odpowiedz :)
Załączniki
fw_1777978578103.jpg
fw_1777978578103.jpg (54.78 KiB) Przejrzano 123 razy
Rlssdoa

Post autor: Rlssdoa »

Syllwia pisze: wt maja 05, 2026 12:57 pm Hej <3. Pod lewą pachą wysycha mi skora pod pachami, jest szorstka i ogolnie w nieciekawym stanie. Używam dezodorantu oldspice, nie wydaje mi się że jest to jego wina. Jak można sobie z tym poradzić .Ktos mial taki problem? Z gory dzieki za odpowiedz :)
Mój znajomy miał taki problem, a nawet większy, bo jego skóra pod pachą była lepka i zaczerwieniona, używał tej samej firmy dezodorantów! Jeśli to wersja w sprayu, to myślę, że zawarty w niej alkohol może mieć taki wpływ na skórę. Odstaw ten dezodorant, kup sobie taki bez alkoholu. U mojego znajomego chyba "samo przeszło" po odstawieniu Old spice'a, ale warto obserwować, czy nie pojawiają się poważniejsze uszkodzenia naskórka.
alhambra1
Modna

Post autor: alhambra1 »

U mnie też pod pachą i w taki sposób zaczęło się atopowe zapalenie skory. Lepiej wybrać się do dermatologa.