Start
Mój profil

Jeansy z baaardzo wysokim stanem dla kobiet z "wysokimi biodrami"

Moderator: verysweetcherry
Sernikowa
Koczkodan

Jeansy z baaardzo wysokim stanem dla kobiet z "wysokimi biodrami"

Post autor: Sernikowa »

Szukam spodni jeansowych, które będą pasować na biodra z wyższą miednicą. Niestety większość spodni, które do tej pory testowałam po "dopasowaniu się" elegancko wrzyna mi się w krocze powodując zarówno dyskomfort fizyczny jak i niestety estetyczny. Zakładam, że głowny problem leży w odległości od kroku do talii. Jednak z chęcią przyjmę wszystkie porady. :)
emiemilka
ZdalnaFanka

Post autor: emiemilka »

Sernikowa pisze: śr mar 25, 2026 9:08 pm Szukam spodni jeansowych, które będą pasować na biodra z wyższą miednicą. Niestety większość spodni, które do tej pory testowałam po "dopasowaniu się" elegancko wrzyna mi się w krocze powodując zarówno dyskomfort fizyczny jak i niestety estetyczny. Zakładam, że głowny problem leży w odległości od kroku do talii. Jednak z chęcią przyjmę wszystkie porady. :)
U siebie zauważyłam że jest to głównie spowodowane spodniami za małymi w biodrach a dobrymi w talii. Spodnie są za wąskie więc chcą podjechać do góry gdzie ciało jest węższe. Mi pomogło kupowanie spodni rozmiar większych i zwężanie ich wtedy w talii. Tym sposobem też będziesz miała większą odległość krok talia na której Ci zależy
Sernikowa
Koczkodan

Post autor: Sernikowa »

emiemilka pisze: czw mar 26, 2026 9:05 am U siebie zauważyłam że jest to głównie spowodowane spodniami za małymi w biodrach a dobrymi w talii. Spodnie są za wąskie więc chcą podjechać do góry gdzie ciało jest węższe. Mi pomogło kupowanie spodni rozmiar większych i zwężanie ich wtedy w talii. Tym sposobem też będziesz miała większą odległość krok talia na której Ci zależy
Ah, to też może być problem, bo spodnie często są mocno na styk w biodrach i dość luźne w talii (a większy rozmiar w talii wisi). Ale w pewnym momencie kupiłam spodnie z berani (niby z większą róznicą talia-biodra) i spodnie wcinały się dramatycznie. Ale może rzeczywiście skorzystanie z usług krawca będzie najlepszym pomysłem, tylko boję się, że wydam na spodnie, na krawca, a problem znów się pojawi. 😣 Dziękuję!