Pieprzyk na skórze
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryPieprzyk na skórze
Witam,kilka miesięcy temu na udzie pojawił mi się cielisty pieprzyk,nie byłoby dla mnie tp nic niepokojącego gdyby taki został. Jednak okolo 2/3 tygodnie temu podczas kąpieli zauwazylam,ze robił się on mocno czerwony jakby podszedł krwią. Nie mam pojęcia czy gdzieś przy myciu go zahaczylam czy nie. Nie chciałam panikowac i od tego czasu go obserwuje,ale on zrobił się taki czarny jak na zdj. Jest twardy i lekko suchy pod palcem. Lekarza mam w przyszłym tyg bo zaczelam troszkę Panikowac. Jakieś rady ?

nie ma żadnych rad niestety, ocenić ten pieprzyk czy znamie jest tylko w stanie lekarz pod dermatoskopem, ważne żebyś go zbadała nie ma co panikować bo jest to świeża sprawa plus często to nic groznego, a tylko tak wygląda.Karalina pisze: ↑czw mar 05, 2026 9:16 am Witam,kilka miesięcy temu na udzie pojawił mi się cielisty pieprzyk,nie byłoby dla mnie tp nic niepokojącego gdyby taki został. Jednak okolo 2/3 tygodnie temu podczas kąpieli zauwazylam,ze robił się on mocno czerwony jakby podszedł krwią. Nie mam pojęcia czy gdzieś przy myciu go zahaczylam czy nie. Nie chciałam panikowac i od tego czasu go obserwuje,ale on zrobił się taki czarny jak na zdj. Jest twardy i lekko suchy pod palcem. Lekarza mam w przyszłym tyg bo zaczelam troszkę Panikowac. Jakieś rady ?
![]()