Szukanie stylu
Moderator: verysweetcherry-
janeczkaKundelek
- Mokra Włoszka
Szukanie stylu
Babeczki proszę pomóżcie
po schudnięciu i wgl nie wiem ja mam się ubierać. Totalnie nie umiem sobie dobrać ciuchów, nic mi się nie podoba, jak odnaleźć swój styl???
-
urfavbrunette
- RoyalBaby
pozwolę sobie skopiować odpowiedź z innego wątku i nieco zmodyfikować 
ja najczęściej do wyszukiwania stylówek używam pinteresta, co do kont, to na tiktoku: Magdalena Lipczyńska, aishabasss, na instagramie: dobrzewydaj (może konto nie typowo z outfitami, ale dziewczyna robi zbiór np. dobrych jakościowo dresów, płaszczy itp). może to mało, ale te pamiętam najbardziej. możesz też spróbować wpisać hasła typu: outfit, stylizacje, wardrobe inspo / essentials. ja poprosiłam czata gpt i zrobiłam sobie "oszukaną" analizę kolorystyczną (jestem zgaszoną jesienią). zaczęłam dodawać te kolory do swojej szafy, sama czuję się lepiej w tych kolorach, od kilku osób usłyszałam, że ładnie wyglądam, że pasują do mnie te kolory. musisz też wiedzieć w czym czujesz się dobrze, czarne spodnie i tshirt to świetna baza! ważne są też dodatki - paski, biżuteria, opaski. to właśnie one sprawiają, że stylizacja ma "to coś"
nie mówię, że masz kupować 5 rodzajów różnych pasków, 20 bransoletek, bo nie o to w tym chodzi (brałabym poprawkę na panią Lipczyńską, sama jak zobaczyłam jej szafę to byłam w szoku; kilkanaście par oprawek, nie 2 a więcej pasków, ogrom biżuterii, co nie zmienia faktu, że pani Magda bardzo ładnie dobiera niektóre kolory). domyślam się, że możesz mieć lekki mętlik, bo raz mówię o analizie kolorystycznej (w której nosisz kolory, które pasują do twojej palety), raz o pani z tiktoka, która kupuje to co jej się podoba i po prostu dobiera do tego inne części garderoby, ale sama musisz się przekonać w czym czujesz się najlepiej. mam nadzieję, że w jakiś sposób Ci pomogłam i rozjaśniłam parę rzeczy. jeżeli chcesz dopytać to śmiało, odpowiem
powodzenia 
ja najczęściej do wyszukiwania stylówek używam pinteresta, co do kont, to na tiktoku: Magdalena Lipczyńska, aishabasss, na instagramie: dobrzewydaj (może konto nie typowo z outfitami, ale dziewczyna robi zbiór np. dobrych jakościowo dresów, płaszczy itp). może to mało, ale te pamiętam najbardziej. możesz też spróbować wpisać hasła typu: outfit, stylizacje, wardrobe inspo / essentials. ja poprosiłam czata gpt i zrobiłam sobie "oszukaną" analizę kolorystyczną (jestem zgaszoną jesienią). zaczęłam dodawać te kolory do swojej szafy, sama czuję się lepiej w tych kolorach, od kilku osób usłyszałam, że ładnie wyglądam, że pasują do mnie te kolory. musisz też wiedzieć w czym czujesz się dobrze, czarne spodnie i tshirt to świetna baza! ważne są też dodatki - paski, biżuteria, opaski. to właśnie one sprawiają, że stylizacja ma "to coś"