jakie owoce lubicie jeść ?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryjakie owoce lubicie jeść ?
Jakie owoce lubicie jeść najbardziej? Każdy z nas ma swoje ulubione smaki – jedni wolą słodkie, inni kwaśne i soczyste. Opowiedzcie, po jakie owoce sięgacie najchętniej i dlaczego właśnie te smakują wam najbardziej
-
astronautka123
Lubię tylko słodkie i miękkie. Muszę być bardzo dojrzałe. Niestety z dyskontów często nie spełniają moich wymogów.
Najbardziej lubię truskawki, winogrona jasne, mango, ananas, agrest, maliny, poziomki.
Jeśli chodzi o typowowe polskie to jabłka takich odmian jak alwa, miękkie i słodkie, gruszki też tylko te żółte i miękkie. Tak samo śliwki, muszą być soczyste i słodkie. To samo odnośnie brzoskwiń, nektarynek.
Mogą nie istnieć: banany, kiwi, cytrusy, jeżyny, jagody, wiśnie, morele, figi, porzeczki.
Najbardziej lubię truskawki, winogrona jasne, mango, ananas, agrest, maliny, poziomki.
Jeśli chodzi o typowowe polskie to jabłka takich odmian jak alwa, miękkie i słodkie, gruszki też tylko te żółte i miękkie. Tak samo śliwki, muszą być soczyste i słodkie. To samo odnośnie brzoskwiń, nektarynek.
Mogą nie istnieć: banany, kiwi, cytrusy, jeżyny, jagody, wiśnie, morele, figi, porzeczki.
-
Aleksandra_18
- Mokra Włoszka
Lubię wszystkie owoce oprócz fig, grejpfruta i agrestu + maliny wolę w formie koktajlu, musu itd. niż surowe (ale zjem takie i takie). Moje ulubione to truskawki, banany, ananasy i pomarańcze

Ogólnie jestem o wiele bardziej "owocowa" niż "warzywna", nie lubię niestety wielu warzyw.
Ogólnie jestem o wiele bardziej "owocowa" niż "warzywna", nie lubię niestety wielu warzyw.
- Juliaturczyniak
- Dieta 600 kcal
Owoce uwielbiam praktycznie wszystkie,czego nie jestem w stanie powiedzieć o warzywach 
- berry blast
- Currently:Dominicana
nie przepadam za owocami i sama rzadko kiedy po nie sięgam. lubię cytrusy i często robię soki z pomarańcza, grapefruita i mandarynki. w lecie zdarza mi się kupić truskawki czy arbuza albo brzoskwinię ale to dlatego, że wszędzie tego pełno a i zdrowy rozsądek nakazuje jeść witaminy. jak jabłka to tylko twarde i kwaśne (tak samo gruszki).
natomiast nie lubię bananów, winogron, porzeczek, wiśni, awokado a truskawki uważam za przereklamowane
co innego warzywa
raczej wszystkie lubię, poza brukselką i brokułem.
natomiast nie lubię bananów, winogron, porzeczek, wiśni, awokado a truskawki uważam za przereklamowane
co innego warzywa
- CzarnyPigularz
- Gacie z oceanu
Ogórki. Wiem, że to warzywa, alei tak lubię, bo fajnie chrupią.
- katarzynarmong
- ZdalnaFanka
Nie wiem czy są jakieś owoce, których nie lubię (mowa o takich ogólnodostępnych)
Ale top to kiwi, maliny, ananas, mango, arbuz
Ale top to kiwi, maliny, ananas, mango, arbuz
It's a moo point. Like a cows opinion...it just doesn't matter...
It's moo.
It's moo.
- CzarnyPigularz
- Gacie z oceanu
A korbol to owoc czy warzywo? Bo w kompocie jest słodki. Powiedziałbym, że warzywo, ale słodki smak kojarzy mi się z owocami i tera mi beret poryło przy tej rozkminie 
-
xoseraphina
- Samarka
Najbardziej lubię arbuza, melona, kiwi, maliny, jeżyny, truskawki, borówki, banany i agrest. Nie lubię za to jabłek, mango i grejpfruta.