Start
Mój profil

dobrze kryjący podkład do suchej (!) cery

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Weide
Mokra Włoszka

dobrze kryjący podkład do suchej (!) cery

Post autor: Weide »

Jak w temacie.

Poszukuję podkładu do bardzo suchej cery, bo strasznie z nią walczę, a podkłady mnie wysuszają jeszcze gorzej. Coś dobrze kryjącego.

Z góry dzięki!
Terakota

Post autor: Terakota »

Moim zdaniem lepiej nie stosować podkładu na suchą cerę, to zawsze widać, często robią się suche placki nawet gdy podkład był bardzo drogi. Zależy ile masz lat, młodziej będzie wyglądać pięknie nawilżona skóra bez podkładu
Janka6969
RoyalBaby

Post autor: Janka6969 »

A stosujesz jakieś serum/krem pod podkładem?
astronautka123

Post autor: astronautka123 »

Ważniejsze tu będzie dobre peelingowanie cery, niż sam podklad. Nawilżanie od wewnątrz również. Niestety tak jak ktoś pisał wyżej czasem podkład więcej szkody robi niż pomaga. Wygląda się jeszcze gorzej. Jak coś to ja szukałabym lejących słabo napigmentowanych.
lafuma83
Beżowa

Post autor: lafuma83 »

Weide pisze: czw sty 22, 2026 3:39 pm Jak w temacie.

Poszukuję podkładu do bardzo suchej cery, bo strasznie z nią walczę, a podkłady mnie wysuszają jeszcze gorzej. Coś dobrze kryjącego.

Z góry dzięki!
Paese kolagenowy. Nie jest może jakiś super mega kryjący, ale oni mają też taki korektor w pudełeczku, nakłada się pędzelkiem i razem to daje naprawdę dobry efekt.
Ania1131
RoyalBaby

Post autor: Ania1131 »

Też ma problemy z suchą skórą. Dziewczyny mają absolutną rację, najważniejsza jest dobra pielęgnacja (polecam np na noc krem z basiclab głęboka konsystencja) oraz regularne peelingi (ale nie za często ofc). Mi się sprawdzają koreańskie kremy bb, typowo z hebe, podkłady zwykle były za ciężkie
Rzeka.chaosu
Amigo

Post autor: Rzeka.chaosu »

Ja podpisuję się pod wypowiedzią wyżej. Teraz w te mrozy ratuję się albo cicaplastem albo lipkarem pielęgnacyjnie. A podkład mam koreański. Jedynie krycie mnie teraz nie zadowala, bo po chorobie mam straszną cerę. Może ktoś poleci ciut mocniej kryjący koreański podklad / krem bb? Chdzi mi o taki, którego nie trzeba dużo nakładać, żeby ładnie krył.