Co pomoże na tę bruzdę
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
annatoja33
- Ciastko
Co pomoże na tę bruzdę
Czy jest coś co faktycznie zadziała na bruzdę? Jak to zniwelować? I jak dbać o taka skórę raczej sucha dużo zmarszczek obwisła. Mam 31 lat.

Jeśli możesz wydać więcej to RF. Jak nie to dermapen. Obie metody mi pomogły (nie stosowane w tym samym roku). Bardzo ładnie poprawiają gęstość skóry, pozbędziesz się tej zmarszczki i ujędrnisz skórę. Na pojedyncze pryszcze polecam acne derm. W dzień spf. Na wieczór nawilżanie na zmianę z ceramidami z bielenda professional. Nie jestem specjaliską ale sporo przetestowałam zanim dotarłam do mojej idealnej pielęgnacji. Pod spf spróbowałabym kwas hialuronowy w serum. Na co dzień polecam wypróbować też kosmetyki od firmy Dermalogica https://lacante.pl/dlaczego-warto-stoso ... rmalogica/
Na pewno nie ma kosmetyków, które zredukują taką bruzdę, nie ma co się czarować. Poszłabym na konsultację do lekarza medycyny estetycznej, ale bruzda nosowo-wargowa to ciężki temat. Na pewno nie zaszkodzi mikronakłuwanie czy stymulatory tkankowe, żeby poprawić strukturę i gęstość skóry. Wiem, że np Olga Schirmer na takie bruzdy poleca Ellansé.
Przy takiej głębokości może wypełnienie kwasem hialuronowym, ale pytanie, w które miejsce miałby być wstrzykniety. Teraz jest tendencja, żeby na bruzdy nosowo-wargowe robić wypełniacz nie w sama bruzde, a w policzek, żeby unieść dolną część twarzy, ale to już temat na konsultacje z lekarzem.
Przy takiej głębokości może wypełnienie kwasem hialuronowym, ale pytanie, w które miejsce miałby być wstrzykniety. Teraz jest tendencja, żeby na bruzdy nosowo-wargowe robić wypełniacz nie w sama bruzde, a w policzek, żeby unieść dolną część twarzy, ale to już temat na konsultacje z lekarzem.