magda2023 pisze: ↑wt maja 12, 2026 2:47 pm
Zamiast używanego IP 14 Pro masz NOWY Google Pixel 8:
Zdjęcia z Pixela często wyglądają lepiej niż z iPhone’a – mają lepszą rozpiętość tonalną (szczegóły w cieniach) i niesamowity tryb nocny.
Pixel ma funkcje, których iPhone 14 Pro nie ma, np. Magic Eraser (usuwanie ludzi z tła) czy Best Take (jeśli na zdjęciu grupowym ktoś mrugnął, możesz mu "podmienić" twarz z innego ujęcia).
Google gwarantuje aktualizacje przez 7 lat – ten telefon będzie "świeższy" dłużej niż iPhone 14 Pro.
I telefon masz nowy z pełną gwarancja a nie wymiętolony w czyiś łapach co tez nie wiadomo ile razy upadł. A takie upadki mogą mieć wpływ np na optykę aparatów foto.
Mowilas wczesniej o Motoroli i pozdespolach, a teraz podalas z dupy przyklad Google Pixel 8 i zero o podzespolach, a aparacie.
No fajnie, ma lepszy aparat, a moze komus nie zalezy na aparacie, bo np. zdjecia robi lustrzanka?
Post jest o konkretnych modelach telefonow, wiec fajnie by sie bylo skupic na tym, a nie wciskac komus cos, czego ten ktos nie chce.
A z perspektywy uzytkownika iOS od przeszlo 16. lat, nigdy nie posiadajacego innego smartfona niz iPhone, ale okazjonalnie korzystajacego z Androida (nie moj), nie wyobrazam sobie korzystac z innego systemu niz iOS. I to nie jest argument typu "iPhone to prestiz i klasa", bo uwazam ze obecnie na rynku jest wiele fajnych telefonow ktore nie sa iPhonem- ja bym sobie po prostu nie poradzila z Androidem, uwazam ze iOS jest o wiele prostszy i bardziej intuicyjny oraz ladniejszy w srodku. I nie przekonalyby mnie argumenty o podzespolach czy aparacie, bo jestem usatysfakcjonowana jakoscia zdjec z iPhona i tym jak ten telefon dziala.