Zosia miała 14 lat. Trudno żeby ją zagrała aktorka po studiach.
Zabójstwo Agnieszki Kotlarskiej
Moderator: verysweetcherry-
Malwina0505
- Koczkodan
-
Ewastrzylak
- LouiBag
Młoda Bachleda to miała plecy jakich świat nie widział, no i chyba faktycznie była bardzo młoda jak miała zagrać Zosię. To miała być aktorką w wieku nastu lat? Studia aktorskie się kończy w wieku lat 23 chyba lub 24, co najmniej. Nie mogła być zawodowa aktorką w tym wieku, szukali naturszczyka najpewniej.
Nie wiem, w życiu nie słyszałam i nie czytałam, że Aga miała zagrać Helenę, coś mi się obiło o uszy o Brodzik czy tej żonie Emiliana Kamińskiego, ale może jest tu ktoś, kto pamięta jak ten film kręcili i może potwierdzi, że Kotlarska miała zagrać.
-
Malwina0505
- Koczkodan
Ewastrzylak pisze: ↑sob gru 20, 2025 1:26 pm No ale to chyba nie była wiążąca propozycja z tym Ogniem i Mieczem? W końcu wybrano Scorupco ( aktorkę) a rozważane były zdaje się też inne aktorki typu Brodzik. Tak to sobie można mówić, że się miało propozycję… z tego nic nie wynika…
Ona nie była aktorką a to duża rola.
A poza tym co ten mąż mówi to dla mnie nie jest zbyt wiarygodne, facet jest śliskawy…
Dla mnie pan J. też jest średnio wiarygodny. Szkoda, że nie mam tam relacji kogoś z rodziny Agnieszki.
-
Malwina0505
- Koczkodan
Ewastrzylak pisze: ↑sob gru 20, 2025 1:44 pm Młoda Bachleda to miała plecy jakich świat nie widział, no i chyba faktycznie była bardzo młoda jak miała zagrać Zosię. To miała być aktorką w wieku nastu lat? Studia aktorskie się kończy w wieku lat 23 chyba lub 24, co najmniej. Nie mogła być zawodowa aktorką w tym wieku, szukali naturszczyka najpewniej.
Nie wiem, w życiu nie słyszałam i nie czytałam, że Aga miała zagrać Helenę, coś mi się obiło o uszy o Brodzik czy tej żonie Emiliana Kamińskiego, ale może jest tu ktoś, kto pamięta jak ten film kręcili i może potwierdzi, że Kotlarska miała zagrać.
Ja nic takiego nie słyszałam.
-
Ewastrzylak
- LouiBag
PEONIA pisze: ↑sob gru 20, 2025 1:42 pm To Ty sobie sprawdź zanim się będziesz kłócić. Skąd bierzesz informacje?
Zona kiełbasy nazywała się wtedy Małgorzata Mazurmiss Mazowsza i miss photo 1991 i trzecia wicemiss polski 1991 - narzeczony chciał dla niej koronę ale kumple stwierdzili, że odstaje od reszty i korona miss to przegięcie.
Tu masz taśmę z tego dnia. gdzie wymieniana jest Pani jako laureatka i pełno jest na ten temat informacji w internecie wiec nie wiem skąd Ty Twoje teorie bierzesz. - https://www.youtube.com/watch?v=ZgnmUuW1gnU
Wiem, ciężko w to uwierzyć ale Aga musiała najprawdopodrobuej robić to samo co reszta skoro koronę zdobyła. serio myślisz, że wyprzedziła babkę czołowego bandyty za ładne oczy?
Mina Kreglickiej na tej imprezie bezcenna.
-
Ewastrzylak
- LouiBag
Spytałam chata i faktycznie Aga była „brana pod uwagę” do tej roli, ale tylko tyle. Myślę że konkurencja była naprawdę spora.
Zresztą już bywało, że modelki „grywały” w filmach, ale przy braku talentu te role były jednorazowe i za zwyczaj dekoracyjne.
-
Malwina0505
- Koczkodan
Czyli jednak musi mieć z kimś z rodziny mamy bardzo dobry kontakt skoro wie co się w rodzinie mówi na jej temat. Z książki wynika, że te kontakty dopiero po woli nawiązuje i nie są za duże.
-
Malwina0505
- Koczkodan
Chat wyciąga wszystko co znajdzie w internecie na dany temat. Jeśli ktoś umieścił wywiad np. z p. Jarosławem i on tak powiedział, to chat wyrzuci taką informację niezależnie czy to jest prawda czy nie.Ewastrzylak pisze: ↑sob gru 20, 2025 1:56 pm Spytałam chata i faktycznie Aga była „brana pod uwagę” do tej roli, ale tylko tyle. Myślę że konkurencja była naprawdę spora.
Zresztą już bywało, że modelki „grywały” w filmach, ale przy braku talentu te role były jednorazowe i za zwyczaj dekoracyjne.
Jestem świeżo po serialu, który jak pisałyście był laurka trochę co mnie nie dziwi.
Podobno ma być też film, gdzie pokaza inne sceny, może wywiad z morderca?
A zaczęłam dzisiaj książkę i od razu wydaje się ciekawsza od serialu, na pewno więcej smaczków.
Podobno ma być też film, gdzie pokaza inne sceny, może wywiad z morderca?
A zaczęłam dzisiaj książkę i od razu wydaje się ciekawsza od serialu, na pewno więcej smaczków.
-
Ewastrzylak
- LouiBag
A, widzisz. Czyli pan Jarek mógł sobie bajki opowiadać a chat za nim.Malwina0505 pisze: ↑sob gru 20, 2025 2:00 pm Chat wyciąga wszystko co znajdzie w internecie na dany temat. Jeśli ktoś umieścił wywiad np. z p. Jarosławem i on tak powiedział, to chat wyrzuci taką informację niezależnie czy to jest prawda czy nie.
ok, sorry - mój błąd. przyznaje ci racjePEONIA pisze: ↑sob gru 20, 2025 1:42 pm To Ty sobie sprawdź zanim się będziesz kłócić. Skąd bierzesz informacje?
Zona kiełbasy nazywała się wtedy Małgorzata Mazurmiss Mazowsza i miss photo 1991 i trzecia wicemiss polski 1991 - narzeczony chciał dla niej koronę ale kumple stwierdzili, że odstaje od reszty i korona miss to przegięcie.
Tu masz taśmę z tego dnia. gdzie wymieniana jest Pani jako laureatka i pełno jest na ten temat informacji w internecie wiec nie wiem skąd Ty Twoje teorie bierzesz. - https://www.youtube.com/watch?v=ZgnmUuW1gnU
Wiem, ciężko w to uwierzyć ale Aga musiała najprawdopodrobuej robić to samo co reszta skoro koronę zdobyła. serio myślisz, że wyprzedziła babkę czołowego bandyty za ładne oczy?
Jestem chłopczykiem
- SmokAnalog
- Lilu
To jestem zaskoczony, że mieszkali nadal we Wrocławiu po tym wszystkim, ja zawsze myślałem, że mieszkają za granicą ze zmienioną tożsamością, żeby świr ich nie znalazł po wyjściu.
- berry blast
- Currently:revenge
a mnie zastanawia jedna rzecz. Agnieszka miała stalkera kilka lat.
zaczęło się chyba w szkole więc pewnie z 5-6 lat.
a mimo to jej mąż o niczym nie wiedział, dowiedział się w dniu zabójstwa.
myślała, że w małżeństwie się rozmawia na takie tematy.
- SmokAnalog
- Lilu
Pierwsze słyszę, że stalkowana była od dzieciństwa. Według tego, co mi wiadomo, świr wypatrzył ją na zdjęciu reklamującym jakiś salon ślubny i od tego się zaczęło.berry blast pisze: ↑sob gru 20, 2025 8:00 pm a mnie zastanawia jedna rzecz. Agnieszka miała stalkera kilka lat.
Byla w liceum jeszcze,zresztą w tym LO uczyła matka Jerzego i chodził tam jego młodszy bratSmokAnalog pisze: ↑sob gru 20, 2025 8:07 pm Pierwsze słyszę, że stalkowana była od dzieciństwa. Według tego, co mi wiadomo, świr wypatrzył ją na zdjęciu reklamującym jakiś salon ślubny i od tego się zaczęło.
Te suknie reklamowała będąc w LO jeszcze o wtedy tez ją wypatrzył
- berry blast
- Currently:revenge
nie, nie że od dzieciństwa tylko że to trwało z 5-6 lat.SmokAnalog pisze: ↑sob gru 20, 2025 8:07 pm Pierwsze słyszę, że stalkowana była od dzieciństwa. Według tego, co mi wiadomo, świr wypatrzył ją na zdjęciu reklamującym jakiś salon ślubny i od tego się zaczęło.
zaczął jak była w szkole więc pewnie chodzi o szkołę średnią.
- SmokAnalog
- Lilu
Masz rację, sorry, przeczytałem zbyt szybko i źle zrozumiałem.berry blast pisze: ↑sob gru 20, 2025 8:09 pm nie, nie że od dzieciństwa tylko że to trwało z 5-6 lat.
zaczął jak była w szkole więc pewnie chodzi o szkołę średnią.
W ogóle co za czasy to były, że licealistka reklamowała salon ślubny...
Powiem Ci z własnych wspomnień (w podstawówce oczywiście marzyłam o byciu modelką), ze w latach 00 były różne poradniki np. w 13 magazyn szczęśliwej nastolatki jak zostać modelką i już w wieku 13-14 lat trzeba się było zakręcić w agencji. Normalnym było że dziewczyna po 25/26 roku życia wypadała z branży jako stara. Dopiero chyba w 2011 roku fashion week w Paryżu zmienił regulamin, ze poniżej 16 roku życia nie wchodzisz na wybieg.SmokAnalog pisze: ↑sob gru 20, 2025 8:11 pm Masz rację, sorry, przeczytałem zbyt szybko i źle zrozumiałem.
Tanya Diagileva otworzyła pokaz Versace mając zaledwie 14 lat....to były chore czasy gdzie kremy dla 40 latek reklamowały 16 latki.
Podejrzewam, ze w latach 90 było jeszcze gorzej.
W tamtych czasach to była norma.SmokAnalog pisze: ↑sob gru 20, 2025 8:11 pm Masz rację, sorry, przeczytałem zbyt szybko i źle zrozumiałem.
Z innej beczki - słucham audiobooka - jestem wstrząśnięty. Może zabrzmie kontrowersyjnie, ale po prostu jestem ciekaw opinii innych osób które zapoznały się z książką - czy tylko ja mam wrażenie że matka Agi ją stręczyła? Chodzi mi o zachowanie Agnieszki - wycofanej introwertyczki w kontraście do jej dość dużej odwagi w kontekście seksualnym. Nie wiem, może szukam tu jakiegoś pocieszenia, ale pamiętam z dzieciństwa jak zginęła i zawsze było mi jej okropnie żal...a teraz trochę się nie moge pozbierać i nie wiem czy słuchać dalej.
Jestem chłopczykiem
Dla mnie to jest też nie pojęte, plus jak to możliwe że on tego nie zauważył?berry blast pisze: ↑sob gru 20, 2025 8:00 pm a mnie zastanawia jedna rzecz. Agnieszka miała stalkera kilka lat.
O jakiej dość dużej odwagi w kontekscie seksualnym mowisz?Zolo666 pisze: ↑sob gru 20, 2025 9:09 pm W tamtych czasach to była norma.
Z innej beczki - słucham audiobooka - jestem wstrząśnięty. Może zabrzmie kontrowersyjnie, ale po prostu jestem ciekaw opinii innych osób które zapoznały się z książką - czy tylko ja mam wrażenie że matka Agi ją stręczyła? Chodzi mi o zachowanie Agnieszki - wycofanej introwertyczki w kontraście do jej dość dużej odwagi w kontekście seksualnym. Nie wiem, może szukam tu jakiegoś pocieszenia, ale pamiętam z dzieciństwa jak zginęła i zawsze było mi jej okropnie żal...a teraz trochę się nie moge pozbierać i nie wiem czy słuchać dalej.
Z ksiazki wynika ze Aga miała tego chlopaka który był pierwsza miłością i później tylko Jarka który został jej mężem.
Nie miala wiele partnerów i nie wiem co masz na myśli mówiąc o odwadze w kontekscie seksualnym?
To ze matka ją chciala sprzedać bogatemu facetowi to inna sprawa ale Aga sie nie dała
-
Malwina0505
- Koczkodan
Zolo666 pisze: ↑sob gru 20, 2025 9:09 pm W tamtych czasach to była norma.
Matka ją wysyłała na wszelkie konkursy i modelingi dla kasy. Z książki wynika, że szukała dla niej faceta ale bardzo bogatego. Znalezienie bogatego, żonatego kochanka który miał utrzymywać Agnieszkę, matkę i siostrę to jest stręczycielstwo (o ile to była prawda). Słuchaj, książka jest ciekawa.
Wystarczy poczytać,to że ty nie słyszałaś nie znaczy że tak nie jest, tutaj jej mąż o tym mówi.Ewastrzylak pisze: ↑sob gru 20, 2025 1:44 pm Młoda Bachleda to miała plecy jakich świat nie widział, no i chyba faktycznie była bardzo młoda jak miała zagrać Zosię. To miała być aktorką w wieku nastu lat? Studia aktorskie się kończy w wieku lat 23 chyba lub 24, co najmniej. Nie mogła być zawodowa aktorką w tym wieku, szukali naturszczyka najpewniej.
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/miss-po ... ed&utm_v=2