Start
Mój profil

nastolatkowie z Podkarpacia znalezieni martwi

Moderator: verysweetcherry
Go.fully
RoyalBaby

Re: nastolatkowie z Podkarpacia znalezieni martwi

Post autor: Go.fully »

Limonene pisze: pn paź 20, 2025 8:39 am Sorry, ale nie wierzę w to. Mogła mieć próbę, ale to nie był wieloryb, a jeśli był, to bardzo źle świadczy o was jako opiekunach, bo tam jest 50 zadań m.in. o okaleczaniu, o chodzeniu w nocy gdzieś itd.
🤡🤡🤡 nie będę tłumaczyć, bo to offtop, ale ocenianie czyjejś pracy po jednym zdaniu, nie znając tematu ani przypadku jednak jest nie na miejscu
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Go.fully pisze: pn paź 20, 2025 12:15 pm 🤡🤡🤡 nie będę tłumaczyć, bo to offtop, ale ocenianie czyjejś pracy po jednym zdaniu, nie znając tematu ani przypadku jednak jest nie na miejscu
Jeżeli to zdanie to "Moja podopieczna brała udział w wyzwaniu niebieski wieloryb" to jednak jest tu dużo informacji które pozwalają na ocenę. Bo albo nikt tej dziewczyny nie zauważał, albo (ku czemu się bardziej skłaniam) powiedziała wam że to wieloryb "na odwal się" żeby nikt więcej nie drążył
Go.fully
RoyalBaby

Post autor: Go.fully »

Limonene pisze: pn paź 20, 2025 2:44 pm Jeżeli to zdanie to "Moja podopieczna brała udział w wyzwaniu niebieski wieloryb" to jednak jest tu dużo informacji które pozwalają na ocenę. Bo albo nikt tej dziewczyny nie zauważał, albo (ku czemu się bardziej skłaniam) powiedziała wam że to wieloryb "na odwal się" żeby nikt więcej nie drążył
Ale ja tego nie napisałam w ten sposób ;) został ten temat poruszony, więc się odniosłam. Temat tego „wyzwania” jest w wielowątkowy, obszerny i niesamowicie trudny… i nie, to że ktoś ominął ileś punktów w wyzwaniu nie znaczy że się tematem nie fascynował, ani to nie znaczy że nie była nad nim niesprawowana opieką, lub była niezauważana bo tak nie bylo. Nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystkiego ani wejść komuś do głowy niestety. A to wyzwanie było komentowane i szeroko komentowane przez dzieci w wielu szkołach, już nie mówiąc o tym jak dla wielu osób jest to pomysł i pokazanie drogi do… ja kończę, temat uważam za zakończony. Im więcej będzie osób które nie wierzą w takie wyzwania które potrafią być inspiracjami do własnych pomysłów tym później będziemy w stanie wyłapać problem i mu zapobiec.
b4b
Skarpeta Rakieta

Post autor: b4b »

W sprawie niebieskiego wieloryba polecam film Damy Kier, a o 48 h challange nagrał Fanggotten.
Szczerze mówiąc lekki uśmieszek mam pod nosem, gdy widzę stwierdzenia, że jest więcej zaginięć odkąd pojawiają się plotki o takich czelendżach. Nie śmieję się tu z zaginionych, tylko z tych stwierdzeń, bo to prosta zasada algorytmu SM. Portale wrzucą jakieś clickbaitowe artykuły, my to klikamy i wtedy widzimy tego więcej, nie przescrollujemy od razu jednego ogłoszenia o zaginięciu i od razu na tablicy mamy pełno innych zaginięć, bo algorytm stwierdził, że właśnie to nas interesuje. Tak to działa, zaginięcia były, są i będą, nie trzeba do tego wymyślać historii o czelendżach i potem nimi straszyć w jakichś serialach typu Szkoła, co by dorośli myśleli, że dzisiejsza młodzież to taka głupiutka jest.
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Wydaje mi się że rodzicom po prostu łatwiej przyjąć że niemądre dzieciaki powtarzają głupotyki z tiktoka, zamiaast przyznać przed sobą że czegoś nie zauważyli, coś zawalili, że dziecko jest w kryzysie.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

mezalians_urodowy pisze: wt paź 21, 2025 1:10 pm Wydaje mi się że rodzicom po prostu łatwiej przyjąć że niemądre dzieciaki powtarzają głupotyki z tiktoka, zamiaast przyznać przed sobą że czegoś nie zauważyli, coś zawalili, że dziecko jest w kryzysie.
Dokładnie, zawsze jest winny tik tok, facebook, youtube, ale nigdy nie rodzic
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Czy wiadomo coś więcej w sprawie?