Start
Mój profil

Magdalena Żuk

Moderator: verysweetcherry
Minimonimini123
Jesa

Re: Magdalena Żuk

Post autor: Minimonimini123 »

donis pisze: ndz kwie 20, 2025 7:35 am wez naprawde.. tak latwo z czlowieka zrobic wariata. nie slyszalas nigdy o takiej taktyce, ze aby uciszyc niewygodnego swiadka wmawia sie wszystkim, ze wariat?… a ty jakie masz dowody na to, ze ona miala paranoje, a nie ze stala jej sie tam krzywda. jestes lekarzem psychiatra i tam bylas? zal te wszystkie komentarze w tym tonie.

i wezcie sie zdecydujcie w koncu, co ona tam miala- paranoje, manie, psychoze, czy wszytsko naraz? ignoranckie forumki, bawiace sie w diagnostow i wrzucajace do jednego worka wszystkie pojecia psychiatryczne, jakie gdzies slyszaly, ale nawet nie wiedza do konca czym sa 😂😂 DNO
spadam z tego watku. bo nie ma z kim dyskutowac.
Czekaj, czekaj, bo chyba popłynęłaś tym egipskim jachtem trochę za daleko. Dobrze rozumiem, że Twoim zdaniem w gorszym świetle my stawiamy Magdę pisząc, że miała załamanie nerwowe, podczas którego nie otrzymała należytej pomocy niż Ty snująca teorię, że była dz*wką, która pojechała tam zarabiać ciałem na swój ślub na Florydzie?

Ludzie ogarnijcie się z tymi swoimi teoriami spiskowymi. Gdyby Magda miała być ofiarą handlu ludźmi, to uwierzcie mi, że nikt by się nie bawił w pomoc dla niej w szpitalach czy nie wiózł jej na lotnisko, aby mogła wrócić do kraju. Robicie z MA drugi Dubaj, a to już mocno wyimaginowana wizja. To jest serio mały obszar na środku pustyni, na którym znajdują się tylko hotele i to w większości pilnie strzeżone, bo jest to również obszar militarny. Nawet większość ludzi pracujących w tych hotelach pochodzi z El Quseir, które i tak jest małym i biednym miastem. Jak ktoś powyżej słusznie zauważył - ludzie tam utrzymują się w jakiś 95% z turystyki, ciężko pracując właśnie w hotelach. Dla nich turyści to świętość. Tam swoich wielkich rezydencji nie mają bogaci szejkowie, a jeśli chodzi o ludność lokalną, to raczej biedni ludzie pracujący w pocie czoła, żeby wyżywić swoje rodziny. Naczytałyście się chyba za dużo Blanki Lipińskiej dziewczyny.
niten ka
Modna

Post autor: niten ka »

Daisy123 pisze: ndz kwie 20, 2025 1:39 pm Z tym slubem, kwestia finansow to tez jest dziwne. Znali sie pare miesiecy i pojechala zarobic niby na slub? Tu byla super przedsiebiorcza i miala wlasny salon, a kase na wycieczke do egiptu, ktora pewnie nie kosztowala majatku pozycza od rodzicow? Kupy sie to nie trzyma.
Właśnie nie wiem dlaczego podają informacje, że miała własny salon jak ona pracowała jako kosmetyczka u kogoś. Bo wideo, które wypłynęło do Internetu zostało przez przypadek upublicznione przez Markusa a miało ponoć być wysłane do jej szefowej nomen omen też Magdy. On przynajmniej tak utrzymywał, że chciał to jej szefowej wysłać.
donis

Post autor: donis »

niten ka pisze: ndz kwie 20, 2025 2:59 pm Właśnie nie wiem dlaczego podają informacje, że miała własny salon jak ona pracowała jako kosmetyczka u kogoś. Bo wideo, które wypłynęło do Internetu zostało przez przypadek upublicznione przez Markusa a miało ponoć być wysłane do jej szefowej nomen omen też Magdy. On przynajmniej tak utrzymywał, że chciał to jej szefowej wysłać.
wiesz co, ja nie wierze w ogole w ten slub, ani w to, ze magda byla z markusem para. to wygladalo, jakby on raczej byl jej pimpem - tak samo jak mariusz z siwcowa, tez sa niby malzenstwo, a wszyscy mowia o tym, ze on ja sprzedaje szejkom. uklad- sciema, ze sa para dla utrzymania pozorow.
oczywiscie dla niektorych to brzmi pewnie jak kolejna teoria spiskowa, ale nie moja wina, ja ich zycia nie bede uczyc 😂
a do kogo ta wiadomosc miala byc wyslana i co konkretnie sie tam zesralo, to ja juz nie wiem.
niten ka
Modna

donis pisze: ndz kwie 20, 2025 3:25 pm wiesz co, ja nie wierze w ogole w ten slub, ani w to, ze magda byla z markusem para. to wygladalo, jakby on raczej byl jej pimpem - tak samo jak mariusz z siwcowa, tez sa niby malzenstwo, a wszyscy mowia o tym, ze on ja sprzedaje szejkom. uklad- sciema, ze sa para dla utrzymania pozorow.
oczywiscie dla niektorych to brzmi pewnie jak kolejna teoria spiskowa, ale nie moja wina, ja ich zycia nie bede uczyc 😂
a do kogo ta wiadomosc miala byc wyslana i co konkretnie sie tam zesralo, to ja juz nie wiem.
Mi jednak sie wydaje, ze ona byla w nim zakochana dlatego tak ja sobie urobił. Tak jak wspominał Marcin Margielewski on mógł działać w Polsce i wyłapywać dziewczyny na handel do krajów arabskich. Ponoć nawet chodziły plotki, ze on jest gejem i może jest takim jak np Kerad Karoliny. Jakiś czas temu nawet go sobie postalkowalam i okazuje się, że ma dziecko z jakąś dziewczyną już nie pamiętam czy mają ślub czy nie. Weszłam też na jej profil i okazuje się, że jest stewardessą w liniach Enter Air. A są to linie, które głównie latają do Egiptu, przypadeg? Może, aczkolwiek wszystko jakoś łączy się w spójną całość.
donis

niten ka pisze: ndz kwie 20, 2025 5:19 pm Mi jednak sie wydaje, ze ona byla w nim zakochana dlatego tak ja sobie urobił. Tak jak wspominał Marcin Margielewski on mógł działać w Polsce i wyłapywać dziewczyny na handel do krajów arabskich. Ponoć nawet chodziły plotki, ze on jest gejem i może jest takim jak np Kerad Karoliny. Jakiś czas temu nawet go sobie postalkowalam i okazuje się, że ma dziecko z jakąś dziewczyną już nie pamiętam czy mają ślub czy nie. Weszłam też na jej profil i okazuje się, że jest stewardessą w liniach Enter Air. A są to linie, które głównie latają do Egiptu, przypadeg? Może, aczkolwiek wszystko jakoś łączy się w spójną całość.
ahaaa, no moze byc i tak
gravity
SushiRoll

Post autor: gravity »

donis pisze: ndz kwie 20, 2025 3:25 pm wiesz co, ja nie wierze w ogole w ten slub, ani w to, ze magda byla z markusem para. to wygladalo, jakby on raczej byl jej pimpem - tak samo jak mariusz z siwcowa, tez sa niby malzenstwo, a wszyscy mowia o tym, ze on ja sprzedaje szejkom. uklad- sciema, ze sa para dla utrzymania pozorow.
Moja wczorajsza rozkminka. Czy oni w ogóle byli parą 🙈?
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Post autor: Daisy123 »

Minimonimini123 pisze: ndz kwie 20, 2025 1:44 pm Czekaj, czekaj, bo chyba popłynęłaś tym egipskim jachtem trochę za daleko. Dobrze rozumiem, że Twoim zdaniem w gorszym świetle my stawiamy Magdę pisząc, że miała załamanie nerwowe, podczas którego nie otrzymała należytej pomocy niż Ty snująca teorię, że była dz*wką, która pojechała tam zarabiać ciałem na swój ślub na Florydzie?

Ludzie ogarnijcie się z tymi swoimi teoriami spiskowymi. Gdyby Magda miała być ofiarą handlu ludźmi, to uwierzcie mi, że nikt by się nie bawił w pomoc dla niej w szpitalach czy nie wiózł jej na lotnisko, aby mogła wrócić do kraju. Robicie z MA drugi Dubaj, a to już mocno wyimaginowana wizja. To jest serio mały obszar na środku pustyni, na którym znajdują się tylko hotele i to w większości pilnie strzeżone, bo jest to również obszar militarny. Nawet większość ludzi pracujących w tych hotelach pochodzi z El Quseir, które i tak jest małym i biednym miastem. Jak ktoś powyżej słusznie zauważył - ludzie tam utrzymują się w jakiś 95% z turystyki, ciężko pracując właśnie w hotelach. Dla nich turyści to świętość. Tam swoich wielkich rezydencji nie mają bogaci szejkowie, a jeśli chodzi o ludność lokalną, to raczej biedni ludzie pracujący w pocie czoła, żeby wyżywić swoje rodziny. Naczytałyście się chyba za dużo Blanki Lipińskiej dziewczyny.
Tez mi to wszystko nie pasuje w tym podcascie, to raczej sa biedne regiony a tu wlasciwie okazuje sie ze jest tak malo chetnych zeby zarobic 10tys$, ze te pieniadze wlasciwie leza na ulicy, a werbowac musza az w europie.
counting

Post autor: counting »

donis pisze: sob kwie 19, 2025 10:09 pm a ktore teorie nie sa udowodnione? bo wg niektorych to chyba nawet, jesli bym tam byla z Magda to by tez nie wystarczylo. zostalo przedstawionych wystarczajaco wiele interesujacych materialow, by wyrobic sobie opinie o tym, co sie stalo, biorac pod uwage takie okolicznosci, jak powiazania markusa i magdy z wroclawskimi szemranymi kontaktami, sposob w jaki ten rezydent egipski rozmawia z markusem, podczas video z magda oraz to, co sie dzialo w szpitalu /np. jak ustawiali magde, ktora widac bylo jest kompletnie odurzona i nieprzytomna w konkretnych pozycjach, by wygladalo tak, ze sama sie tak ustawila…

ale ci, ktorzy nie chca widziec, to nigdy nie przejrza na oczy. bo przeciez byli tam tyle raz z dzieckiem w tym miejscu i nigdy nic sie nie wydarzylo, wiec to niemozliwe, by komus innemu sie jednak przydarzylo…
No spoko, masz jakąś random owa wiedzę, znasz wyrywkowe fakty i na tej podstawie masz opinie. Czy twoja opinia (lub moja lub czyjakolwiek) to prawda, tego nie wiesz. Teoria twoja jest tak samo spiskowa jak każda inna.
LoriLovingLife
MoetGlass

Post autor: LoriLovingLife »

Dobrze, to załóżmy, że Magda zostaje siłą albo po dobroci zwerbowana w tym hotelu.
1) Do czego zostaje zwerbowana? Agencja towarzyska? Żona szejka? Coś innego?
2) Co miało stać się dalej z powyższą decyzją? Jakie miały być następne kroki tego planu?
Minimonimini123
Jesa

Daisy123 pisze: ndz kwie 20, 2025 9:21 pm Tez mi to wszystko nie pasuje w tym podcascie, to raczej sa biedne regiony a tu wlasciwie okazuje sie ze jest tak malo chetnych zeby zarobic 10tys$, ze te pieniadze wlasciwie leza na ulicy, a werbowac musza az w europie.
Ja też specjalnie poświęciłam swój czas na przesłuchanie polecanego tu podcastu i aż sama jestem zła na siebie, że dałam się na to namówić. Przecież tam są same domysły co mogło się wydarzyć niż jakiekolwiek fakty. Gość podcastu sam co kilka minut gubi się w tym co mówi podkreślając, że tak jest w Arabii Saudyjskiej. O ile jestem w stanie uwierzyć, że takie rzeczy dzieją się w Dubaju, bo o tym nie raz było głośno, to osadzenie takiego kontekstu w MA jest dla mnie mało wiarygodne.
Minimonimini123
Jesa

LoriLovingLife pisze: ndz kwie 20, 2025 9:49 pm Dobrze, to załóżmy, że Magda zostaje siłą albo po dobroci zwerbowana w tym hotelu.
1) Do czego zostaje zwerbowana? Agencja towarzyska? Żona szejka? Coś innego?
2) Co miało stać się dalej z powyższą decyzją? Jakie miały być następne kroki tego planu?
Jedyny szejk, o którym słyszałam w tamtych rejonach to właściciel sieci hoteli nie tylko w Egipcie, ale też ZEA, Jordanii, Zanzibarze, Tunezji itd. Nie chce mi się wierzyć, że ktoś taki akurat w tamtym momencie zwerbował w dodatku z hotelu konkurencji jakąś randomową Polkę.

Ja nie jestem aż tak mocno w temacie, jak niektóre osoby tutaj, więc proszę wytłumaczcie mi na jakiej podstawie koniec końcu wyciągnięto wniosek, że ona była na jakimkolwiek jachcie i to w dodatku pierwszej nocy po przyjeździe? W tym podcaście pada informacja, że lot miała z Polski o 20:30, więc w hotelu pewnie była w środku nocy. I od razu ktoś ją po zameldowaniu zgarnął na jakiś jacht? W środku nocy? Czy to było dnia kolejnego? Tak samo pada tam stwierdzenie, że na jej sukience, w której była na jachcie znaleziono ślady biologiczne 4 mężczyzn. Skąd wiadomo, w której sukience była na tym jachcie? Nawet, jeśli znaleziono materiał biologiczny na jakimkolwiek jej ubraniu, to przecież ona "szarpiąc" się z tymi 4 (?) mężczyznami na nagraniu równie dobrze mogła mieć na odzieży jakieś ich włosy czy naskórek.
donis

Dziewczyny, ja nie wiem, o jakim podkascie WY mowicie. ja mowie o tym, czego sie dowiedzialam bezposrednio po tamtym wydarzeniu w 2017, bo sledzilam na biezaco. nie sluchaam tego jakiegos podkastu i moje informacje nie bazuja na jego podstawie.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

Minimonimini123 pisze: ndz kwie 20, 2025 10:38 pm Ja też specjalnie poświęciłam swój czas na przesłuchanie polecanego tu podcastu i aż sama jestem zła na siebie, że dałam się na to namówić. Przecież tam są same domysły co mogło się wydarzyć niż jakiekolwiek fakty. Gość podcastu sam co kilka minut gubi się w tym co mówi podkreślając, że tak jest w Arabii Saudyjskiej. O ile jestem w stanie uwierzyć, że takie rzeczy dzieją się w Dubaju, bo o tym nie raz było głośno, to osadzenie takiego kontekstu w MA jest dla mnie mało wiarygodne.
Tak i jeszcze mnie uderzylo jak mowia o tym ze tyle osob zginelo w taki sposob na wakacjach… poprzez wypadniecie z okna. Kto??
niten ka
Modna

„Ja zakładam, że ona od początku została poddana pewnym działaniom osób trzecich. Ona kogoś się bała” - mówi o zmarłej w Egipcie Magdalenie Żuk insp. Marek Dyjasz. Cytat z wywiadu dla Gońca.
Minimonimini123
Jesa

Daisy123 pisze: pn kwie 21, 2025 11:03 am Tak i jeszcze mnie uderzylo jak mowia o tym ze tyle osob zginelo w taki sposob na wakacjach… poprzez wypadniecie z okna. Kto??
Dokładnie! A zapytany przez prowadzącą mówi o jakiejś Szwedce, która nie zginęła w Egipcie tylko znowu w ZEA. Ogólnie cały ten podcast jak dla mnie to bełkot. Ostatnio głośno było o Ukraince - "modelce", której skok z wysokości chciano upozorować po jednej z dubajskich "imprez", ale to znowu nie ta destynacja, o której tu rozmawiamy.
donis

Minimonimini123 pisze: pn kwie 21, 2025 1:33 pm Dokładnie! A zapytany przez prowadzącą mówi o jakiejś Szwedce, która nie zginęła w Egipcie tylko znowu w ZEA. Ogólnie cały ten podcast jak dla mnie to bełkot. Ostatnio głośno było o Ukraince - "modelce", której skok z wysokości chciano upozorować po jednej z dubajskich "imprez", ale to znowu nie ta destynacja, o której tu rozmawiamy.
no to olejcie ten podkast z dpy i szukajcie innych zrodel na ten temat, jak was interesuje. ta sprawa to nie jest czyjs prywatny podkast sam w sobie, tylko osobna sprawa, na ktorej ktos sobie zeruje i robi malo wiarygodny odcinek dla zasiegow.

jest wciaz mnostwo artykulow z 2017.
byla wtedy tez grupa na fb , ale teraz juz nie moge tego odnalezc
gossipgirlxox

Post autor: gossipgirlxox »

Ja polecam obejrzeć materiał Kezuvlog na yt, który omówił wszystkie wątki i prawdopodobne wersje. On stawia na teorię, że Magda w Egipcie padła ofiarą przestępstwa. Magda po upadku z okna miała obrażenia tylko po jednej stronie ciała, to podobno nie zdarza się przy samowolnym wyskoku, a wskazuje na to, że ktoś ją z tego okna wypchnął. Poza tym przy jej pierwszym "ataku" lekarz podał jej jakieś środki uspokajające po których jej stan się poprawił, a pomimo tego w dniu kiedy nie wpuścili Magdy na pokład samolotu do PL bo stwierdzili, że jej stan zdrowia nie pozwala na lot to lekarz w hotelu nie mógł podać jej drugi raz tego samego leku, żeby ta przetrwała na spokojnie lot i pozbyć się uciążliwej turystki? Jest tam też wątek z Karoliną Kaczorowską. Markus mówił, że nie znał Karoliny, natomiast matka Karoliny twierdzi, że to ten sam Markus, z którym imprezowała jej córka w Greyu. Był też wątek sprzedaży tych nieszczęsnych wakacji w Egipcie. Markus na fb z jakiegoś fejkowego konta, było to chyba dzień wcześniej? wystawił na fb, że chce sprzedać wakacje( trochę dziwne bo jeśli zależałoby mu na sprzedaży to chyba wystawiłby z prawdziwego konta). Na tym nagraniu gdzie Markus rozmawia z Magdą padają jeszcze od znajomego Markusa słowa:" nie wyciągaj od niej", jakby nie chciał żeby coś więcej powiedziała. Nie uważacie, że to trochę przekreśla tę wersję o psychozie? Nie wykluczam tego, ale wiele spraw się nie zgadza. Podobno jej znajomi są przekonani, że ona niczego by nie wzięła i nie leczyła się też psychiatrycznie.
Daisy123
ŚpięWRezydencji

To komentujemy ten podcast, bo ktos napisal ze zostaly ujawnione tam nowe informacje w sprawie, ktore wczesniej nie byly wiadome. Jak o tym jachcie, sukience itp. Tylko ze zrodlo tych informacji to palcem po wodzie pisane.
LoriLovingLife
MoetGlass

Post autor: LoriLovingLife »

gossipgirlxox pisze: pn kwie 21, 2025 11:12 pm Ja polecam obejrzeć materiał Kezuvlog na yt, który omówił wszystkie wątki i prawdopodobne wersje. On stawia na teorię, że Magda w Egipcie padła ofiarą przestępstwa.
Ten Kezu to taki chłopek roztropek, którego kanał opiera się na tym, że bierze stare sprawy i streszcza w jednym filmie wszystko, co można znaleźć gdzieś indziej. Zresztą nawet tego nie chce mu się zbytnio robić, bo widać, że czyta pobieżnie byle tylko zrobić kolejny materiał. To jakich głupot naplótł w filmie o Iwonie Wieczorek to się w głowie nie mieści, ale komentarze i tak są zachwycone, że on jest rzetelnym dziennikarzem i rozwiązał sprawę. xD
LosAnanas
FlafLover

Post autor: LosAnanas »

Tak, ja na początku byłam nim zachwycona, ale jak obejrzałam kilka filmów, to stwierdziłam, że no nie, to jest gość, który tylko szuka sensacji. Plus ten specyficzny sposób akcentowania.
On jak sobie obierze jedną wersję sprawy, to wszystkie tropy przedstawia tak, żeby mu do tego pasowały. Mądrzejszy niż śledczy, prokuratura i Archiwum X 😅
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Ktos kiedys tutaj na Wandzie napisał że Kezu to taki Super Express wśród podcastow kryminalnych i to jest jedno z najbardziej trafnych podsumowań jakie widzialam na tym forum.
dont_lick_it
BlondDoczep

Post autor: dont_lick_it »

Ale ona się dziwnie zachowywała już w samolocie z Polski do Egiptu.
Ojojojka
Koczkodan

Post autor: Ojojojka »

dont_lick_it pisze: wt kwie 22, 2025 6:54 pm Ale ona się dziwnie zachowywała już w samolocie z Polski do Egiptu.
Dokładnie tak, do tego są zeznania osób, które były z nią w hotelu. Magda zachowywała się dziwnie cały czas , rozbierała się, płakała, spacerowała po dachu i prosiła żeby dzwonić do chłopaka, bo chce do domu. Cokolwiek z nią się działo, zaczęło się już w samolocie, a nawet wcześniej na lotnisku gdzie podobno płakała. Jakoś wogóle się o tym nie mówi, wszyscy skupiają się na jachtach, szejkach i bóg wie czym jeszcze.
donis

nie wiem, co myslec o tych zeznaniach na temat jej dziwnego zachowania w samolocie i hotelu. to brzmi malo wiarygodnie - ktos cos powiedzial, ale nie wiadomo kto i nie wiadomo co. najbardziej sugestywne byly bezposrednie zrodla, na ktorych widac bylo co sie dzieje naprawde- czyli zastraszana magde na nagraniach tych osaczajacych ja rezydentow, jej zdjecia zrobione przez nich w JEJ pokoju hotelowym, itd.

pamietajcie, ze rezydent znal sie z tym markusem. skad? co to byla za znajomosc?

a takie pisanie roznych malo jasnych wersji, ze “ktos gdzies ja widzial jak sie dziwnie zachowywala” - no co to wnosi? co to za konkret? zaden. i wyglada, jakby ktos celowo taka narracje ciagnal dla zamazania sladow i przekonania publiki, ze magda byla psychiczna i juz. (tak wiem, teoria “spiskowa”).
tym bardziej, ze martwa sie juz nie obroni.
donis

Ojojojka pisze: wt kwie 22, 2025 8:31 pm Dokładnie tak, do tego są zeznania osób, które były z nią w hotelu. Magda zachowywała się dziwnie cały czas
zerknijcie na to nagranie z tamtego wydarzenia plus komentarze

https://m.youtube.com/watch?v=0k9l0BpFU ... GM7w%3D%3D