Mateusz Kawecki

Moderator: verysweetcherry

animeanibe
BagietkaZszarlott

Re: Mateusz Kawecki

Post autor: animeanibe »

MariaDolotes pisze: ndz lis 03, 2024 9:48 am Olga Herring I ta druga już dawno dostały idę mnie unfollow ponieważ są skrajnie subiektywne i z niektórych historii, które łatwo wyjaśnić, robią na siłę tajemniczą sprawę. Teraz oglądam tylko kanał kolesia, który prowadzi stronę niewyjaśnione zaginięcia. Mega rzetelny chłopak.
No właśnie też przeszłam do niego, ostatnio słuchałam o Jowicie Z. Też polecam!
Emma Rozalia
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Emma Rozalia »

animeanibe pisze: ndz lis 03, 2024 10:58 am No właśnie też przeszłam do niego, ostatnio słuchałam o Jowicie Z. Też polecam!
Podajcie jakiś namiar - gdzie go znaleźć, jaka nazwa dokładnie?
PEONIA
VlogmasEnjoyer

Post autor: PEONIA »

Platini_blabla pisze: wt sie 20, 2024 10:34 pm Ogólnie nie chce tutaj powoływać się na inne przykłady ale znam takie gdzie rodzina też tworzy własną narrację która jest dla nich najprostsza do zrozumienia i przyjęcia - moje dziecko dobre - świat zły, źli ludzie zabrali dobre dziecko koniec kropka i kompletnie nie biorą nawet pod uwagę że dziecko nie jest krystaliczne albo że ma własne problemy albo że nie mówi wszystkiego. Mam wrażenie że to dość częste. To przede wszystkim najprostszy mechanizm obronny, próba znalezienia sensu w tragedii. Przypisywanie wszystkiego „złym ludziom” na które trafiło nasze dziecko łagodzi trochę poczucie winy związane z tym że mogli nie być w pełni świadomi realiów i problemów dziecka. Do tego dochodzi idealizowanie członka rodziny po śmierci - żeby zrekompensować sobie nierozwiązane sprawy lub zatargi z przeszłości. No i co najważniejsze w przypadku nagłej lub brutalnej śmierci, ludzie często poszukują sensu. Historia o “złych ludziach” to próba nadania logiki i porządku chaosowi, jakim jest samobojstwo czy morderstwo. Jakiś sposób na zrozumienie i poradzenie sobie z czymś, co ich przerasta.

Takie mam przemyślenia na przykładzie tej sprawy i kilku innych, w niektórych przypadkach rodzina bardzo daleko zapędza się w swoją alternatywną rzeczywistość i reaguje agresją na jakiekolwiek próby poddawania dyskusji ich wersji świata.
Potwierdzam, widziałam to też we własnej rodzinie. W sensie nie było u nas takiego case jak u Mateusza ale po śmierci mojego ojca moja matka chodzi i opowiada jak to wierzył w jej religię ale nigdy się nie dał ochrzcić "bo bał się odpowiedzialności' ale zawsze chciał -a prawda jest taka, że ojciec nie wierzył, śmiał się z tego a na te spotkania chodził bo mu mama tyłek truła i szantażowała emocjonalnie, tata darł koty z moim bratem non stop, uważał że żle go wychował itp. a teraz po śmierci mój brat, moja bratowa i moja matka też się brandzlują wzajemnie jak to tata mojemu bratu nie pomagał i jak to się nie przyjaźnili. To jest takie wyparcie, ze ja się zaczęłam zastanawiać czy ja mam schizofrenię czy oni....ale jakby przyszedł taki dziennikarz to pewnie by uznał, ze zona i rodzina wiedzą najlepiej......tak samo jak jakieś sprawie kryminalnej, wspomnianej tu na forum wyszło, ze nastolatka najprawdopodobniej uprawiała sponsoring albo miała dorosłego kochanka bo nie ma innego wytłumaczenia na np. na to, że miała telefon komórkowy a nikt z rodziny i znajomych jej go nie kupił, nie dorabiała itp, że utrzymywała w internecie liczne kontakty ze starszymi facetami to ta matka zaczęła zgłaszać wszelkie materiały w internecie na ten temat i reaguje straszną agresją , nawet do policji "że to nie możliwe by jej córka......."
animeanibe
BagietkaZszarlott

Post autor: animeanibe »

Emma Rozalia pisze: ndz lis 03, 2024 11:13 am Podajcie jakiś namiar - gdzie go znaleźć, jaka nazwa dokładnie?
Na Spotify wpisz „niewyjaśnione zaginięcia” :)
Serenityship
Skarpeta Rakieta

Post autor: Serenityship »

animeanibe pisze: ndz lis 03, 2024 2:49 pm Na Spotify wpisz „niewyjaśnione zaginięcia” :)
O, ciekawe czy dostaje hejt jak Aga Rojek.