Start
Mój profil

Red Flag i green flag u mężczyzn

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Mokra Włoszka

Re: Red Flag i green flag u mężczyzn

Post autor: Oliwkowa888 »

Podobnie, jak kobiety ;) Co innego pogadać z mamą i mieć z nią dobry kontakt, a co innego "paplanie z mamusią" pięć razy dziennie przez telefon o wszystkim. Okropne. No ale już facet, który musi się trzymać maminej spódnicy, to po prostu niezdrowe.
Saylin
Skarpeta Rakieta

Post autor: Saylin »

🚩 Utrzymywanie relacji, w szczególności bliskiej (przyjacielskiej) z ex.
Przyznam się szczerze, że bała bym się gdyby mężczyzna z którym bym się spotykała miałby dalej kontakt z ex - to ona mogłaby robić wszystko żeby go odzyskać ( czytałam o takich przypadkach).
mariaow
Currently:Top

Post autor: mariaow »

Saylin pisze: ndz lut 22, 2026 12:10 pm 🚩 Utrzymywanie relacji, w szczególności bliskiej (przyjacielskiej) z ex.
Przyznam się szczerze, że bała bym się gdyby mężczyzna z którym bym się spotykała miałby dalej kontakt z ex - to ona mogłaby robić wszystko żeby go odzyskać ( czytałam o takich przypadkach).
Zazwyczaj tak jest, że laska czegokolwiek by nie powiedziała to w rzeczywistości nadal ma nadzieję ;) Więc odwracając, green flag dla mnie to gdy facet zamyka poprzednie relacje i asertywnie informuje, że jest w nowej i zegnam. Nie chodzi o jakieś chamskie zrywanie kontaktu bez słowa, ale jednak definitywne zamknięcie go. Tak jest lepiej dla wszystkich stron.
pola84
Mokra Włoszka

Post autor: pola84 »

A takie pytanie mam-jak często macie kontakt ze swoimi rodzicami?-chodzi mi o rozmowy i spotkania.
sovre77
RoyalBaby

Post autor: sovre77 »

ode mnie green flagi
- nie przejmuje się opinią innych, jest autentyczny w tym co robi
- działa po cichu, nie ma potrzeby żeby się chwalić wszystkim wokół i rozgadywać wszystko, a jednocześnie ma różne swoje cele i do nich dąży, słowny i czyni to, o czym mówi
- nie ma instagrama ani innych social mediów (pomijam do kontaktu albo stare małe konta), skupia się na życiu offline
- lubi tańczyć
- jest towarzyski i się umie odnaleźć w różnym gronie i różnych sytuacjach, a nie sytuacje typu siedzi na weselu w kącie jak gbur xddd
- planuje życie na kilka lat do przodu przynajmniej i konkretnie, w tym dba o swoje oszczędności, myśli o założeniu rodziny itd
- nie jest zmanierowanym mieszczuchem...

a z red flagów dodam, że styczność z p0rn0grafią u mnie skreśla faceta. niestety takie chłopaki mają po prostu mózg przeżarty tym, nawet jeśli chodzi o soft w stylu modelki na ig - jedyny plus, to że bardzo szybko wychodzi w tym jak facet cię traktuje, bo patrzy na dziewczyny często jak na mięso po prostu. może jestem mega wyczulona w tym temacie, ale naprawdę polecam spotykać się z facetami, którzy są pod tym względem poukładani.
no i kontakt z ex oczywiście xd jak zamykamy temat to zamykamy, po co się w czymś takim babrać.

pola84 pisze: pt lut 27, 2026 10:25 pm A takie pytanie mam-jak często macie kontakt ze swoimi rodzicami?-chodzi mi o rozmowy i spotkania.
odpowiadając - teraz wróciłam do rodziców, bo chcę zacisnąć pasa i odłożyć na mieszkanie szybko, więc codziennie ;) a gdy studiowałam to krótki telefon co +- dwa dni, a że mieszkałam blisko to odwiedzałam ich czasem co tydzień, czasem co trzy na weekend zwykle. zarazem mamy raczej zdrowe relacje, rodzice służą radą gdy zapytam, ale sami się w nic nie wtrącają. przy okazji ogromny redflag, pewnie gdzieś już był wymieniony, ale jak dorosły facet, nawet taki na studiach o wszystko rodziców obwinia - bo mu nie pozwalali, bo mu dają za mało pieniędzy, obraza majestatu bo chcą żeby wrócił w weekend do domu i coś pomógł xd a jednocześnie to często współwystępuje z szukaniem aprobaty u nich. bardzo smutne jak dorosły facet tak żyje, a jeszcze smutniejsze życie z kimś takim
Rzeka.chaosu
Amigo

Post autor: Rzeka.chaosu »

pogezania pisze: ndz mar 01, 2026 6:34 pm przy okazji ogromny redflag, pewnie gdzieś już był wymieniony, ale jak dorosły facet, nawet taki na studiach o wszystko rodziców obwinia - bo mu nie pozwalali, bo mu dają za mało pieniędzy, obraza majestatu bo chcą żeby wrócił w weekend do domu i coś pomógł xd a jednocześnie to często współwystępuje z szukaniem aprobaty u nich. bardzo smutne jak dorosły facet tak żyje, a jeszcze smutniejsze życie z kimś takim
Oj tak. Pod tym mogę się podpisać. Taka osoba zawsze będzie kogoś obwiniać. Jak nie rodziców, to kogoś innego. Oczywiście, co innego gdyby ta osoba sama była krystalicznie czysta, ale nie zawsze tak jest.

Dla mnie jeszcze red flag u mężczyzn, ale ogólnie u ludzi. Zakłamywanie swojej przeszłości, wybielanie się. Rzadko kto wspomina jakim naprawdę był dzieckiem lub nastolatkiem lub co odwalał w dorosłości. Nie chodzi mi o to, że trzeba się przed ludźmi spowiadać. Ale gdzie poznikały te wszystkie problematyczne dzieciaki z mojego dzieciństwa? Teraz każdy jest czysty jak łza. Rozwala mnie, gdy osoba, którą znałam jako dziecko opowiada bujdy, tylko po to, żeby się usprawiedliwić lub pokazać jak miała źle, dlatego potem w życiu robiła błędy. Np. ktoś, kto kradł, robił problemy, był agresywny, przemocowy, wredny (rodzeństwo i reszta rodziny spokojna) - teraz oskarża rodzinę o złe traktowanie. Pisząc to mam na myśli człowieka, który swoim zachowaniem zmarnował swojej mamie kilka lat, zapewnił nerwy i nieprzespane noce. A teraz żali się, że rodzina się od niego odcięła. Bajeruje tak kolejne kobiety i żadna nie zapyta dlaczego ta rodzina się odcięła. Oszczędziłyby sobie nerwów. Także red flag: nie ufać takim "biedaczkom" i zawsze weryfikować, to co mówią o swoich relacjach i przeszłości.

I jeszcze jeden red flag: facet, który nadmiernie szasta kasą. Jeśli kasa się faceta nie trzyma (niezależnie od tego ile zarabia) zwiastuje to problemy w przyszłości. Zarabia 10-20k i nie starcza mu do 1-go lub niewile odkłada? Podejrzane. Zarabia mało, a kupuje drogie i niepotrzebne rzeczy - red flag