Luźne rozmowy o randkowaniu :)

Poznajmy się!

Moderator: verysweetcherry

Plotkara
Willa z basenem

Re: Luźne rozmowy o randkowaniu :)

Post autor: Plotkara »

opti202 pisze: pn sie 12, 2024 4:04 pm Ja bym się nie przypominała i z doświadczenia odpowiem :
Nie rozkminiaj. Jeśli postawiłaś uprzejmie granice i powiedziałaś, że słuchaj wolę na pierwsze spotkania chodzić na kawy niż zobowiązujące kolacje, to jeżeli by mu zależało to zaraz wymyśliłby pierdyliard niezobowiązujących pomysłów na spotkanie. Taka prawda :)
Jeśli faktycznie go to uraziło to moje pyt: Co z tego?! Serio chcesz być z kimś kto traci chęci przez taką głupotę?
Może być też druga strona medalu. Leci na kilka frontów i chce zobaczyć, która opcja bardziej mu odpowiada :)
Nawet jeżeli facet nie chce wystraszyć kobiety i nie być odebrany jako natarczywy, to i tak uwierz mi, widziałabyś, że jemu zależy 😁
Więc klikaj dalej, ale nie kastruj Pana. Niech się wykaże.
Nie ma co fiksować się na jednym facecie, bo można się ostro zdziwić. Na mnie kilka razy to wręcz „ wymuszono” rzucając aluzje, że oni tylko ze mną, bo tak im się spodobałam. Chciałam być wobec nich fair ( XD idiotka) i też odcięłam innych kandydatów. A potem się zdziwiłam, bo oni po cichaczu klikali dalej XD
ale mieli to drugie niezobowiązujące spotkanie w weekend, po tym jak autorka dała znac, ze woli coś na luzie. Skoro kontakt jest, a od spotkania nie minelo duzo czasu, to ja bym sobie klikala dalej na tinderze, ale nie skreślała tego faceta. Czasem trzeba miec trochę czasu na „rozbieg” na poczatku tygodnia i zaplanować sobie czas. Moze dlatego jeszcze niczego nie zaproponował.

Kocham to „ja tylko z tobą” xD tego akurat mozna byc pewnym: niczego nie mozna byc pewnym w apce
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
Plotkara
Willa z basenem

opti202 pisze: pn sie 12, 2024 4:08 pm Ja w gorącym okresie ( jak miałam branie 😂 bo nie miałam tego gownianego shadow bana) albo po prostu nie byłam za stara xD
To pt- ndz umawiałam się na randki. Tzn nawet nie traktowałam ich jako randkę, tylko jako okazje do rozmowy z kimś nowym i wyjście ze swojej strefy komfortu. Wcześniej miałam panikę przed spotkaniami z obcymi ( mój ex mi umniejszał) i to było fajne doświadczenie :) mogłam się poczuć trochę jak w seksie w wielkim mieście, ale bez seksu 😂
Tak. Ta Anetka z biura (pozdro dla kumatych) akurat dobrze radzi, zeby spotykac się z kilkoma facetami, ale pierwsze spotkania zapoznawcze to tak na godzinę-poltorej przy okazji na miescie. I to jest dobre, bo się nie nakręcasz na nie wiadomo co, i masz jeszcze porownanie w miedzyczasie. Taka rozmowa na szybkiej kawie, np. przy okazji bycia w centrum po pracy mi się najlepiej sprawdzała. Szybko mozna było wyczaić, czy spotykac się dalej, czy nie. Jak było w miarę, to chociaz kawa i ciasto przy poznawaniu kogos nowego jako nowe doswiadczenie + otworzenie się na ludzi. Jak było słabo, to wlasnie trwało maks godzinę i kazdy w swoją stronę
opti202
Szpilson

Post autor: opti202 »

Plotkara pisze: pn sie 12, 2024 4:23 pm ale mieli to drugie niezobowiązujące spotkanie w weekend, po tym jak autorka dała znac, ze woli coś na luzie. Skoro kontakt jest, a od spotkania nie minelo duzo czasu, to ja bym sobie klikala dalej na tinderze, ale nie skreślała tego faceta. Czasem trzeba miec trochę czasu na „rozbieg” na poczatku tygodnia i zaplanować sobie czas. Moze dlatego jeszcze niczego nie zaproponował.

Kocham to „ja tylko z tobą” xD tego akurat mozna byc pewnym: niczego nie mozna byc pewnym w apce

A to naprawdę bym się nie spinała i czekała aż coś zaproponuje w tygodniu. Mamy dopiero poniedziałek :)
opti202
Szpilson

Plotkara pisze: pn sie 12, 2024 4:26 pm Tak. Ta Anetka z biura (pozdro dla kumatych) akurat dobrze radzi, zeby spotykac się z kilkoma facetami, ale pierwsze spotkania zapoznawcze to tak na godzinę-poltorej przy okazji na miescie. I to jest dobre, bo się nie nakręcasz na nie wiadomo co, i masz jeszcze porownanie w miedzyczasie. Taka rozmowa na szybkiej kawie, np. przy okazji bycia w centrum po pracy mi się najlepiej sprawdzała. Szybko mozna było wyczaić, czy spotykac się dalej, czy nie. Jak było w miarę, to chociaz kawa i ciasto przy poznawaniu kogos nowego jako nowe doswiadczenie + otworzenie się na ludzi. Jak było słabo, to wlasnie trwało maks godzinę i kazdy w swoją stronę
Szacun ja po pracy wyglądam jak ziemniak xD Zawsze zazdrościłam dziewczynom, które po pracy mogą coś porobić dalej bo wyglądają świeżo.
U mnie niestety musi wjechać ponowna szpachla 😂
Plotkara
Willa z basenem

opti202 pisze: pn sie 12, 2024 4:34 pm A to naprawdę bym się nie spinała i czekała aż coś zaproponuje w tygodniu. Mamy dopiero poniedziałek :)
Noo. Dac ze 3 dni i zobaczyc, jak się sytuacja rozwinie :D
Dwa spotkania z tindera pod rzad, z ktorego nikt nie uciekł z krzykiem, to juz cos 🤣
Plotkara
Willa z basenem

opti202 pisze: pn sie 12, 2024 4:36 pm Szacun ja po pracy wyglądam jak ziemniak xD Zawsze zazdrościłam dziewczynom, które po pracy mogą coś porobić dalej bo wyglądają świeżo.
U mnie niestety musi wjechać ponowna szpachla 😂
Wiosna jeszcze, ale latem ten pomysł taki sobie. Wiadomo: klucz to szczoteczka do zebow w torebce. Mam dwie-trzy miejscowki bliziutko pracy, ktore zawsze wybieram na okoliczność „kawy zapoznawczej” xD
opti202
Szpilson

Plotkara pisze: pn sie 12, 2024 4:36 pm Noo. Dac ze 3 dni i zobaczyc, jak się sytuacja rozwinie :D
Dwa spotkania z tindera pod rzad, z ktorego nikt nie uciekł z krzykiem, to juz cos 🤣

Właśnie koleżanko doceń, u mnie koleś zwiał przed randką i tyle go widzieli 😂😂😂😂😂😂 ale znalazł się na weselu z inną 😂
opti202
Szpilson

Ehhhh gdzie Ci mężczyźni. Prawdziwi tacy….
Tęsknię za jakimiś rozmowami, ciekawą wymianą wiadomości.
Ze mną codziennie smsuje tylko Biedronka😂🥹🐞
Plotkara
Willa z basenem

opti202 pisze: pn sie 12, 2024 4:39 pm Właśnie koleżanko doceń, u mnie koleś zwiał przed randką i tyle go widzieli 😂😂😂😂😂😂 ale znalazł się na weselu z inną 😂
Cieszmy się z małych rzeczy, bo w kazdej chwili koleś moze dac ghosta 🎶🎶
Plotkara
Willa z basenem

opti202 pisze: pn sie 12, 2024 4:43 pm Ehhhh gdzie Ci mężczyźni. Prawdziwi tacy….
Tęsknię za jakimiś rozmowami, ciekawą wymianą wiadomości.
Ze mną codziennie smsuje tylko Biedronka😂🥹🐞
Biedronka chociaz daje prezenty w akcjach 1+1 🤡🤡
opti202
Szpilson

Przeczytałam dziś, że jest jakaś aplikacja boo.
Nie znam, testowałyście ?
Plotkara
Willa z basenem

opti202 pisze: pn sie 12, 2024 4:48 pm Przeczytałam dziś, że jest jakaś aplikacja boo.
Tak. Albo bezzębni, albo Hindusi i Turcy love bombingujący z drugiego konca swiata. Duzo ludzi z dziecmi. Myślę, że jak ktoś już ma dzieci i szuka kogos, kto tez ma, to spoko. Najfajniejsi kolesie na względnym poziomie zagranica. Niestety nie jest to znana apka, a mam wrazenie, ze ludzie pomylili ją z badoo - taki tam przekrój facetow widziałam 🤣 Juz szanse na tinderze wieksze.

Coraz wiecej za to dobrego słyszę o bumble.

Gadałam tez kilka tygodni temu z facetem, ktory sam się przyznał, ze ma konta na wszystkich xD myślę, że dużo takich. Wtedy to już w ogole - muszą miec totalny ruch w interesie i osobiście nie chciałabym spotykac się z facetem, ktory ma konta w kilku apkach. Nie wiem, jakos za duza masówka.

Na TT chwalą jeszcze fb randki
Ostatnio zmieniony pn sie 12, 2024 4:52 pm przez Plotkara, łącznie zmieniany 1 raz.
opti202
Szpilson

Plotkara pisze: pn sie 12, 2024 4:50 pm Tak. Albo bezzębni, albo Hindusi i Turcy love bombingujący z drugiego konca swiata. Duzo ludzi z dziecmi. Myślę, że jak ktoś już ma dzieci i szuka kogos, kto tez ma, to spoko. Najfajniejsi kolesie na względnym poziomie zagranica. Niestety nie jest to znana apka, a mam wrazenie, ze ludzie pomylili ją z badoo - taki tam przekrój facetow widziałam 🤣 Juz szanse na tinderze wieksze

Dobrze, ze mam Ciebie 😁 nie zakładam 😆
Plotkara
Willa z basenem

opti202 pisze: pn sie 12, 2024 4:52 pm Dobrze, ze mam Ciebie 😁 nie zakładam 😆
Tym bardziej u nas w miescie nie jest znana. Totalnie. No i kolesie z Turcji i Egiptu xddd to mnie rozwalało
Takatamjedna55
RóżowePolo

Post autor: Takatamjedna55 »

opti202 pisze: pn sie 12, 2024 4:39 pm

Właśnie koleżanko doceń, u mnie koleś zwiał przed randką i tyle go widzieli 😂😂😂😂😂😂 ale znalazł się na weselu z inną 😂
Co jest z tymi facetami, dał Ci przynajmniej znać przed że go nie będzie?
A co do dwóch spotkań to też się zgadzam, jak na moje tinderowe podboje to duży sukces :D jak randkowałam w zeszłym roku to najczęściej po pierwszym wiedziałam, że dziękuję za współpracę ;)
opti202
Szpilson

Takatamjedna55 pisze: pn sie 12, 2024 5:19 pm Co jest z tymi facetami, dał Ci przynajmniej znać przed że go nie będzie?
A co do dwóch spotkań to też się zgadzam, jak na moje tinderowe podboje to duży sukces :D jak randkowałam w zeszłym roku to najczęściej po pierwszym wiedziałam, że dziękuję za współpracę ;)

Tak, dał i bajkę też jakąś wymyślił.
no i spoko, tylko truł mi tyłek o to spotkanie kilka tygodni :)
ritor
Migocząca Świeczka

Post autor: ritor »

opti202 pisze: pn sie 12, 2024 4:48 pm Przeczytałam dziś, że jest jakaś aplikacja boo.
Dodam od siebie, że na takich mało znanych apkach najlepiej jest być z większych miast. Ja Boo zobaczyłam rok temu, założyłam i no cóż - na ok 90 tysięczne miasto było tam dwóch facetów z niego, z czego jeden to mój były kolega z podstawówki 😂
Plotkara
Willa z basenem

Na TT trafiam na reklamy Yubo.

Używałyście?
Dominikaaaaa
Mokra Włoszka

Post autor: Dominikaaaaa »

Dziewczyny założyłam bumble, kolejny raz :')
Nie wiem jakoś mi się tam nie podoba, żaden facet nie odpowiada mi wizualnie :/ nie jestem też pewna, czy podoba mi się opcja pisania pierwszej, może kwestia przyzwyczajenia? Bo ja team tinder :puke:
Z drugiej strony opcja, że mamy czas napisać do faceta 24h i on ma tyle na odpowiedź (można wydłużyć) jest ok.
Mam kilka koleżanek, które w ciągu ostatnich 3 miesięcy poznały tam fajnych facetów i spotykają się do dziś. Wiem, że 3 miesiące to mało, ale pstrząc na 1 razowe spotkania z tindera to wow XD
Mam wrażenie, że tu nie ma tylko fake kont oraz napaleńców, zobaczymy.
Nie powiem mam ochotę na randeczkę B)
Plotkara
Willa z basenem

Dominikaaaaa pisze: pn sie 12, 2024 6:31 pm Dziewczyny założyłam bumble, kolejny raz :')
Nie wiem jakoś mi się tam nie podoba, żaden facet nie odpowiada mi wizualnie :/ nie jestem też pewna, czy podoba mi się opcja pisania pierwszej, może kwestia przyzwyczajenia? Bo ja team tinder :puke:
Z drugiej strony opcja, że mamy czas napisać do faceta 24h i on ma tyle na odpowiedź (można wydłużyć) jest ok.
Mam kilka koleżanek, które w ciągu ostatnich 3 miesięcy poznały tam fajnych facetów i spotykają się do dziś. Wiem, że 3 miesiące to mało, ale pstrząc na 1 razowe spotkania z tindera to wow XD
Mam wrażenie, że tu nie ma tylko fake kont oraz napaleńców, zobaczymy.
Nie powiem mam ochotę na randeczkę B)
IMO ograniczanie czasu jest spoko. Wiadomo, ze słabo, ze facet pierwszy nie napisze xD czytałam, ze laski wysylaja tylko emoji i robota odwalona :D czat odblokowany xD

Spotykanie się z kims z apki przez kwartał to już coś xD

Życzę Ci tej randeczki 🪻 też rozważałam zainstalowanie tego, bo to bardziej comfort apka chyba. A przynajmniej tak czytałam i ze jest zalozona dla kobiet przez kobiety (ale to moze fake news z TT)
Dominikaaaaa
Mokra Włoszka

Plotkara pisze: pn sie 12, 2024 7:15 pm IMO ograniczanie czasu jest spoko. Wiadomo, ze słabo, ze facet pierwszy nie napisze xD czytałam, ze laski wysylaja tylko emoji i robota odwalona :D czat odblokowany xD

Spotykanie się z kims z apki przez kwartał to już coś xD

Życzę Ci tej randeczki 🪻 też rozważałam zainstalowanie tego, bo to bardziej comfort apka chyba. A przynajmniej tak czytałam i ze jest zalozona dla kobiet przez kobiety (ale to moze fake news z TT)
Dziękuję Kochana <3

Powiem Ci, że tak jest bardziej comfort, zdecydowanie bardziej niż tinder.
Ja chyba jestem trochę uprzedzona, bo przywykłam do tindera, a tu trochę inaczej się klika i też mam wrażenie inny typ facetów.
To nie tak, że nie są przystojni, ale nie są w moim typie. Niestety ja gustuje w napakowanych wydziaranych :')

Chyba nowość - jest ogranicznik likeów :')
Może się zdecydujesz i założysz, to będziemy opowiadać co się dzieje :')
Plotkara
Willa z basenem

Dominikaaaaa pisze: pn sie 12, 2024 7:35 pm Dziękuję Kochana <3

Powiem Ci, że tak jest bardziej comfort, zdecydowanie bardziej niż tinder.
Ja chyba jestem trochę uprzedzona, bo przywykłam do tindera, a tu trochę inaczej się klika i też mam wrażenie inny typ facetów.
To nie tak, że nie są przystojni, ale nie są w moim typie. Niestety ja gustuje w napakowanych wydziaranych :')

Chyba nowość - jest ogranicznik likeów :')
Może się zdecydujesz i założysz, to będziemy opowiadać co się dzieje :')
O, to zobaczę i może założę po długim weekendzie :) kojarzę, że miałam z trzy lata temu z tydzien. Wtedy duzego wyboru nie było, ale teraz jest pewnie wiecej uzytkownikow.

Jak wydziarani i napakowani to chyba faktycznie tinder :D oczywiscie żartuję :) myślę, że faceci też testują inne aplikacje po zniechęceniu tinderem
Dominikaaaaa
Mokra Włoszka

Plotkara pisze: pn sie 12, 2024 7:43 pm

O, to zobaczę i może założę po długim weekendzie :) kojarzę, że miałam z trzy lata temu z tydzien. Wtedy duzego wyboru nie było, ale teraz jest pewnie wiecej uzytkownikow.

Jak wydziarani i napakowani to chyba faktycznie tinder :D oczywiscie żartuję :) myślę, że faceci też testują inne aplikacje po zniechęceniu tinderem

No ja na ilość narzekać nie mogę, mieszkam w Warszawie, ale wybierać nie ma w kim XD

Za tymi wydziaranymi to chyba na mecz albo sztuki walki muszę :') a na poważnie to powinnam się opanować :')

Dawaj znać :)
Plotkara
Willa z basenem

Dominikaaaaa pisze: pn sie 12, 2024 8:09 pm No ja na ilość narzekać nie mogę, mieszkam w Warszawie, ale wybierać nie ma w kim XD

Za tymi wydziaranymi to chyba na mecz albo sztuki walki muszę :') a na poważnie to powinnam się opanować :')

Dawaj znać :)
A moze na siłce? 🤣
Dominikaaaaa
Mokra Włoszka

Plotkara pisze: pn sie 12, 2024 8:10 pm A moze na siłce? 🤣
Tam takich nie ma :'(
Bardziej kulturyści, a to nie mój klimat.
Foteczki w lusterku, dziubki, insta boys, to mnie nie jara XD
Ja chce takiego twardziela :P