Start
Mój profil

Alicja Janowicz

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Domi7890
Gacie z oceanu

Re: Alicja Janowicz

Post autor: Domi7890 »

Jakiś czas temu kupiłam jej program body summer i szczerze kasa w błoto. Nie spodziewałam się fajerwerków i wiem, że z gumami masy się nie zbuduje ale szczerze to jest taki gniot, że wiele darmowych filmów np. od Mart z Codziennie Fit czy Agatą Zając (zdecydowanie moje ulubione z interenowych) bije je na głowę. Raz, że plan był na 9 tygodni, po 3 treningi tygodniowo więc spodziewałam się, że będzie oddzielny film na każdy trening ale treningów jest kilka, plus relaksacji i rozgrzewki i trzeba sobie składać trening z kilku filmów na podstawie rozpiski. Np. Trening3 + relaksacja 2 albo trening 1+ trening 5 + relaksacja 1. Mega niewygodne.
Ćwiczenia są kiepsko wytłumaczone, gdybym trochę wcześniej nie ćwiczyła z trenerem na siłowni, to nie wiedziałabym jak je poprawnie wykonać. Nie uprzedzam jakie taśmy taśmy trzeba przygotować tylko zaczyna ćwiczyć i później tłumaczy co i jak, więc trzeba cofać nagrania. Łatwiejszych wersji to już wcale nie tłumaczy.

Nawet je napisałam, że jestem rozczarowana ale oczywiście mnie zbyła.

I nie oszukujmy się, kobiety naturalnie takiego głosu nie mają :p
LoremIpsumDolor
Skarpeta Rakieta

Post autor: LoremIpsumDolor »

Jak by ktos byl zainteresowany... https://www.youtube.com/watch?v=e2XUkmLMfx8
Paulina_J
Siatkarka

Post autor: Paulina_J »

Dziewczyna zaprzecza często sama sobie i zmienia opinie w zależności od okoliczności. Tylko zarobek się liczy.

Suplementy - oparte wszystko na słodzikach, ceny wywindowane- produkty z tym podobnym składem znajdziecie o połowę taniej z innych firm. Zaprzecza sama sobie pisała wcześniej, że absolutnie nie monohydrat kreatyny tylko jabłczan bo ,,monohydrat kreatyny może przyczyniać się do zatrzymywania wody podskórnej, a co za tym idzie wywołać efekt opuchlizny''. Wycofała jabłczan i napisała ,,Powód jest prosty: pojawił się problem z dostępnością wysokiej jakości jabłczanu kreatyny oraz dodatkowe zmiany przepisów na terenie UE. A prawda jest taka, że Formalny zakaz produkcji (od lutego 2022 r.): Wtedy oficjalnie zakończono procedury konsultacyjne i potwierdzono, że jabłczan kreatyny jest nieautoryzowaną Nową Żywnością (Novel Food). Zgodnie z Rozporządzeniem UE 2015/2283, od tej daty żadne laboratorium ani zakład produkcyjny w UE nie miały prawa legalnie wytwarzać, mieszać ani kapsułkować nowych partii suplementów z tym składnikiem.
Narracja się zmieniła i pisze ,,Sama nie byłam zwolenniczką monohydratu kreatyny, ale od ponad 2 tygodni staram się do niej przekonać i na razie idzie mi to skutecznie, bo znalazłam fajną dla mnie alternatywę: KWB Creatine Formula + Electro Woman wsypane do jednej szklanki.''
,,Dzięki połączeniu tych dwóch produktów w formie porannego rytuału (...) I co dla mnie najważniejsze, na tę chwilę nie mam efektu zatrzymywania wody – być może właśnie przez dodanie porcji elektrolitów.''

Trening - to prawda kiedyś ćwiczyła dużo na siłowni. Poza tym wstawia treningi i wiedza na temat techniki danego ćwiczenia u niej nie powala

Dieta- mam wrażenie, że jej dieta to tylko odżywka białkowa, lemoniady w proszku i kremy ze słodzikiem- oczywiście w celach marketingowych. A jeśli dodatkowo chcecie wykluczyć gluten i laktozę to pamiętajcie, że później jak coś takiego zjecie to macie murowane problemy żołądkowo/jelitowe. Jest to zajeżdżanie organizmu. Bo przecież żaden zdrowy człowiek nie musi wykluczać ani glutenu ani laktozy. Nie ma ona żadnego wykształcenia w tym kierunku natomiast pisze o chorobach typu Hashimoto co do końca legalne nie jest. Druga sprawa jest taka, że trzeba zadać sobie pytanie czy utrzymywanie przez nią cały czas tak niskiego poziomu tkanki tłuszczowej jest zdrowe? Dziewczyny nie dajcie sobie wkręcić, że to jest normalne!

Wiarygodność - wystarczy zobaczyć jak wyglądała kiedyś i ile jej twarz przeszła zabiegów/operacji - powiększone usta, operacja oczu, lifting twarzy, operacja nosa, biust zrobiony.
Zastanawiam się również dlaczego nie występuje w żadnych wywiadach, podcastach itd - pytanie czy boi się weryfikacji wiedzy?

Co do anoreksji, bulimii itd - każda influencerka może sobie tworzyć swoja narracje aby mieć swoja grupę odbiorców a wy łykacie wszystko ja pelikany.
ddddxxx12345
Siatkarka

Post autor: ddddxxx12345 »

Hej wszystkim. Postanowiłam się wypowiedzieć, bo sama się nabrałam na to co Alicja przedstawia u siebie na instagramie.
1. Czy ta Pani influencerka ma jakiekolwiek wykształcenie, aby tworzyć takie treści?
2. W ostatnim filmiku Pani Alicja mówi, żeby jedząc słodycze zrobić z nich posiłek - tzn zjeść coś słodkiego i popić odżywką białkową. Tylko, że odżywka białkowa to suplement, który nie zastępuje normalnego posiłku. Sama ma umieszczone swoje odżywki białkowego pod suplementami.
3. Wątpię, że Pani Alicja ćwiczy tylko z gumami. Poza tym - jak mało trzeba jeść, aby utrzymywać tak niski poziom tkanki tłuszczowej. Osoba, która miała anoreksję poucza ludzi w sposób promujący niedojadanie.

Co o tym myślicie?
Petunia
RoyalBaby

Post autor: Petunia »

Jest dietetykiem z pasji, bez wykształcenia.
LoremIpsumDolor
Skarpeta Rakieta

Post autor: LoremIpsumDolor »

ddddxxx12345 pisze: ndz lip 12, 2026 8:13 pm Hej wszystkim. Postanowiłam się wypowiedzieć, bo sama się nabrałam na to co Alicja przedstawia u siebie na instagramie.
1. Czy ta Pani influencerka ma jakiekolwiek wykształcenie, aby tworzyć takie treści?
2. W ostatnim filmiku Pani Alicja mówi, żeby jedząc słodycze zrobić z nich posiłek - tzn zjeść coś słodkiego i popić odżywką białkową. Tylko, że odżywka białkowa to suplement, który nie zastępuje normalnego posiłku. Sama ma umieszczone swoje odżywki białkowego pod suplementami.
3. Wątpię, że Pani Alicja ćwiczy tylko z gumami. Poza tym - jak mało trzeba jeść, aby utrzymywać tak niski poziom tkanki tłuszczowej. Osoba, która miała anoreksję poucza ludzi w sposób promujący niedojadanie.

Co o tym myślicie?
Mysle, ze tak jak w kazdym przypadku trzeba miec swoj rozum i nie traktowac influ jako prawdy objawione.
glodna_jestem
SushiAddict

Post autor: glodna_jestem »

Boże ona do bólu przypomina mi blankę Lipińska. 80% jesj wyżywienia to są suplementy. Dopiero co wstanie i już sięga za suplementy, przed śniadaniem do śniadania po śniadaniu - suplementy, do obiadu suplementy, do kolacji suplementy. Serio ?
glodna_jestem
SushiAddict

Post autor: glodna_jestem »

Petunia pisze: pn lip 13, 2026 7:55 am Jest dietetykiem z pasji, bez wykształcenia.
Druga Kolasińska. Edukowała na temat żywienia, mówiąc ze z wykształcenia jest „SobOM”
LauraBacha3
MiamiBicz

Post autor: LauraBacha3 »

ddddxxx12345 pisze: ndz lip 12, 2026 8:13 pm Hej wszystkim. Postanowiłam się wypowiedzieć, bo sama się nabrałam na to co Alicja przedstawia u siebie na instagramie.

Co o tym myślicie?
Jej wszystkie przepisy to tylko odżywki, sosy zero itp
Do tego wszystko co krytykuje a staje się modne nagle jest super - keto, nagrywanie treningów, cardio itp
Petunia
RoyalBaby

Post autor: Petunia »

Jestem ciekawa czy sama je tą chemię zero czy tylko pokazuje 🤔
Cała jest sztuczna i porobiona, ten głos brzmi podejrzanie jak u tych babek co się szprycują 😳
Paulina_J
Siatkarka

Post autor: Paulina_J »

Mnie zastanawia kto u niej co chwile kupuje te produkty? Ona chyba ma taki wpływ na te biedne kobiety, że one uwierzyły że te wszystkie suplementy są im potrzebne. Posty na zmianę kreatyna, białko, kolagen, water out, 5 tanich suplementów. Jedzenie - białko, białko, białko, białko, krem bez cukru. Chciałabym zobaczyć jej wyniki badań czy rzeczywiście są takie świetne skoro jej jedzenie to sam proszek.

Spróbujcie napisać komentarz nieprzychylny lub nie zgodzić się z nią - to ona nie usuwa komentarzy tylko ukrywa, żebyście myślały że ten komentarz cały czas tam jest widoczny.

Tydzień temu wstawiła post o pelikanach - jednej z dziewczyn jej napisała czy taką formę robiła z gumami czy może jest to efekt ciężarów. Ona jej odpisała, że przez lata trenowała tylko i wyłącznie z pomocą gum i dopiero w zeszłym roku dołożyła ciężar. A jak wiadomo ćwiczyła konkretnie na siłowni.