Start
Mój profil

Suplementy - jakie szczerze polecacie?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Anna Ce
RoyalBaby

Re: Suplementy - jakie szczerze polecacie?

Post autor: Anna Ce »

pola84 pisze: śr lut 18, 2026 8:49 pm Czy Waszym zdaniem kolagen jest skuteczny?
Jest skuteczny w pewnym stopniu, jednak cudów nie robi. Bardziej jako dodatek.
Magda0888
LouiBag

Post autor: Magda0888 »

pola84 pisze: śr lut 18, 2026 8:49 pm Czy Waszym zdaniem kolagen jest skuteczny?
Krzywdy Ci nie zrobi, ale czy jest skuteczny? Tylko jako dodatek do diety, która naprawdę jest pełnowartościowa.
Awatar użytkownika
Martysia12345
Channelka

Post autor: Martysia12345 »

Noyo pharm - kolagen
Rosita- omega
Health labs care - magnez
Lena26
SushiRoll

Post autor: Lena26 »

KFD nigdy nie miało wpadki z tego co mi wiadomo a suple jak OMEGA-3 dla KFD produkuje polska firma farmaceutyczna.
Karalina
RoyalBaby

Post autor: Karalina »

Olej sezamowy na żołądek zawiera najwięcej miedzi .
Oczyszcenie to blonik np płatki owiane z nasinami czia zalać mlekiem roślinnym poczekać około 20 min dosłodzić miodem można miksować i tak oczyszczasz przewód pokarmowy z żołądkiem
https://super-racjonalni.pl/kolekcja/oc ... -jablkowy/ Zastanów się też nad żywym octem jabłkowym.
Alexkkkkk
Channelka

Post autor: Alexkkkkk »

A suplementuje ktoś ashwagande? Jakie efekty?
anes99
Mokra Włoszka

Post autor: anes99 »

ghama pisze: śr lut 18, 2026 12:44 pm Na co dzień staram się żyć zdrowo, ale układ pokarmowy płata mi figle. Wystarczy bardziej tłusty albo obfitszy posiłek, a pojawia się dyskomfort, wzdęcia i kłucie po lewej stronie pod żebrami. Dodatkowo mam potwierdzoną obecność Helicobacter pylori. Rano wspomagam trawienie ciepłą wodą z kurkumą i octem, jednak to działa tylko częściowo.
Mam to samo ale u mnie kończy się to wizytą w toalecie. I nie zawsze musi to być tłusty posiłek. Wczoraj np. skrzywdziły mnie warzywa z patelni z kurczakiem.
Rzeka.chaosu
PoranneKapuczino

Post autor: Rzeka.chaosu »

Alexkkkkk pisze: czw mar 12, 2026 8:00 am A suplementuje ktoś ashwagande? Jakie efekty?
U mnie żywe sny i najprawdopodobniej jakiś wpływ na działanie leków na tarczycę, bo rozregulowała mi się. Odstawiłam po konsultacji z endokrynologiem (zaczynałam brać sama).

Teraz biorę wit D, magnez (sporadycznie), cynk/potas i cholinę (z myślą o wątrobie).
JuliaCe
RóżowePolo

Post autor: JuliaCe »

U nas suplementy na pamięć niewiele dawały, bo mama i tak o nich zapominała. Teraz korzystamy z eOpiekuna (https://eopiekun.pl/) - to asystent, który dzwoni na stacjonarny i przypomina o leku czy mierzeniu ciśnienia. Mam święty spokój, a mama nie czuje się kontrolowana. Na stronie mają teraz 7 dni testów za darmo.
Awatar użytkownika
gunernialne
Parzucha

Post autor: gunernialne »

Alexkkkkk pisze: czw mar 12, 2026 8:00 am A suplementuje ktoś ashwagande? Jakie efekty?
Ja już od naprawdę długiego czasu i powoli przestaje się oszukiwać, że daje to jakieś efekty xd
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
wikkywikky
RoyalBaby

Post autor: wikkywikky »

Podbijam pytanie o maslan sodu, co to realnie daje?
Alessa
SushiRoll

Post autor: Alessa »

Ja sobie bardzo chwalę :) Miałam problem ze snem - ogólnie spałam długo, ale sen był płytki, budziłam się zmęczona. Odkąd zaczęłam brać ashwagandę sytuacja się ustabilizowała. Dość często mówi się, że po ashwagandzie pojawiają się "barwne sny". To jest chyba kwestia indywidualna - ja przez jakieś 2 miesiące suplementowania miałam może ze dwa razy jakieś dziwne sny.