Dziewczyny, Mam pytanie odnośnie Waszych odczuć po modelowaniu ust.
Przymierzam się do tego, bo nie lubię tego jak układają mi się usta. Mam brzydki uśmiech (totalny zanik górnej wargi), dodatkowo nienawidzę jak układają się kiedy mówię. Zastanawiam się czy taka drobna korekta może wpłynąć na ogólny wygląd twarzy.
Powiększanie ust
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryDziergalia, myślę że nie ma się czego bać. Niestety, ja mam niski próg bólu i z opowieści koleżanek wnioskowałam że mogę tego nie przeżyć
Zdecydowałam się wybrać zabieg u lekarza - i myślę że to najlepsza decyzja jaką mogłam wybrać. Wykonała mi to Pani stomatolog , która się specjalizuje w medycynie estetycznej i zabieg wykonuje przy znieczuleniu dentystycznym - no luksus ! A co do wąskiej wargi górnej, myślę że mogłabys na początek spróbować LIP - Flipa, który wykonuje się toksyną botulinowa. Efekt jest taki, ze wywija górna wargę, przez co wydaje się optycznie większa. Zabieg ma na celu również schowanie tzw. Uśmiechu dziąsłowego ;)
Zdecydowałam się wybrać zabieg u lekarza - i myślę że to najlepsza decyzja jaką mogłam wybrać. Wykonała mi to Pani stomatolog , która się specjalizuje w medycynie estetycznej i zabieg wykonuje przy znieczuleniu dentystycznym - no luksus ! A co do wąskiej wargi górnej, myślę że mogłabys na początek spróbować LIP - Flipa, który wykonuje się toksyną botulinowa. Efekt jest taki, ze wywija górna wargę, przez co wydaje się optycznie większa. Zabieg ma na celu również schowanie tzw. Uśmiechu dziąsłowego ;)
A co do gojenia się po zabiegu - kwestia indywidualna. Ale mysle ze jeżeli jest to jakiś Twój kompleks (jeżeli chodzi o usta) to nie ma co zwlekać ! Ja również miałam z tego powodu kompleksy, myślę że modelowanie ust podniosło moją pewność siebie ;)
-
Dziergalia
- Channelka
A jeśli chodzi o ogólny wygląd twarzy, to zauważyłaś u siebie zmianę?
Dziewczyny, nie chcę Was martwić, ale migracja kwasu może być też poza obręb ust, nawet do węzłów chłonnych. Także to, że nie ma kaczego dzioba, nie oznacza, że kwas nie migruje po organizmie i nie odkłada się np w bruzdach nosowo-wargowych. Ja chyba w przypadku kompleksów bym pomyślała raczej o psychoterapii niż ostrzykiwaniu się 
Miałam dokładnie taki sam problem z górną wargą jak ty, zrobiłam lip flip, później powiększyłam usta i jestem zachwycona. totalnie nie żałuje na ten moment. Mnie osobiście to nie bolało, ból jak dla mnie do przeżycia.Dziergalia pisze: ↑wt cze 10, 2025 9:08 am Dziewczyny, Mam pytanie odnośnie Waszych odczuć po modelowaniu ust.
Przymierzam się do tego, bo nie lubię tego jak układają mi się usta. Mam brzydki uśmiech (totalny zanik górnej wargi), dodatkowo nienawidzę jak układają się kiedy mówię. Zastanawiam się czy taka drobna korekta może wpłynąć na ogólny wygląd twarzy.
Zmianę ja zauważyłam totalnie i totalnie mi się ten efekt podoba