Robot sprzątający
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Robot sprzątający
Powiem Ci szczerze, bo mam identycznie - dziecko, pies i zero czasu. Robota mam i spoko, że codziennie przejedzie po wierzchu, ale Twój strach jest słuszny: przy psie i tak wrócisz do normalnego odkurzania, bo robot omija kąty, nie wciąga piachu spod butów ani sierści z listew, a po dziecku okruchy zostają. U mnie najlepiej zadziałało jedno i drugie: robot na co dzień na szybko, a do realnego ogarnięcia sieciowy Henry HVR200 od Numatic z turboszczotką HairoBrush - z dywanu i kanapy wyrywa psią sierść, której robot w życiu nie tknął, i robię nim całe mieszkanie w jakieś 10 minut. Jest workowy (HepaFlo), więc sierść i kurz zostają w worku, a nie wracają do powietrza jak przy wytrząsaniu bezworkowych - przy dziecku akurat to doceniłam. Brałam na wdomu24.pl od razu w zestawie dla posiadaczy zwierząt (odkurzacz + turboszczotka + worki), no i mają serwis door-to-door oraz gwarancję do 36 mc. Jakbyś miała wydać kasę na samego robota i tak czuć niedosyt - lepiej zainwestuj w porządny odkurzacz, a robota dołóż później