Wszyscy współczują i oferują pomoc, bo tam sami fani są.
Justyna 5 przez 10
Moderator: verysweetcherry- AlojzyDupa
- ToTylkoHermes
Nowy odcinek:
"(...) jest odprowadzana na przystanek, żeby wróciła do Osowej... czy Osowy". Nie chciało jej się poświęcić 10 sekund na sprawdzenie, jak prawidłowo odmienić nazwę miejscowości. Słabo, jak na 6-letnie doświadczenie w reaserchu i podcaście.
No ale taka właśnie jest Justyna:
"Nie wiem, sprawdźcie sobie", "Nie wiem o czym mówi artykuł 2137, musicie sobie wyguglować"...
A w ostatnim odcinku - jak zwykle, brak formy. Taka "ciekawa" i tragiczna historia, a opowiedziana tak, że mi wpadła i wypadła jednym uchem. Nie wiem po co sobie to włączałam - jestem mistrzem dawania wielu szans...
"(...) jest odprowadzana na przystanek, żeby wróciła do Osowej... czy Osowy". Nie chciało jej się poświęcić 10 sekund na sprawdzenie, jak prawidłowo odmienić nazwę miejscowości. Słabo, jak na 6-letnie doświadczenie w reaserchu i podcaście.
"Nie wiem, sprawdźcie sobie", "Nie wiem o czym mówi artykuł 2137, musicie sobie wyguglować"...
A w ostatnim odcinku - jak zwykle, brak formy. Taka "ciekawa" i tragiczna historia, a opowiedziana tak, że mi wpadła i wypadła jednym uchem. Nie wiem po co sobie to włączałam - jestem mistrzem dawania wielu szans...
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Który to odcinek z Osowa ?AlojzyDupa pisze: ↑pn gru 15, 2025 8:04 pm Nowy odcinek:
- AlojzyDupa
- ToTylkoHermes
"A ja sobie będę dalej żył | Robert Banach #5NZ 214"
od 5:40
-
karolinamarek123
- Ciastko
Też to słyszę. Niby ona ale nie do końcaaligatorka pisze: ↑ndz gru 14, 2025 7:55 pm Ej, co jest z tym dzisiejszym odcinkiem? Na początku słyszę Justynę („Ten materiał ma charakter edukacyjny…”), a potem już nie jestem do końca pewna… brzmi jakoś dziwnie, gdy zaczyna już opowiadać historię. Czy tylko ja to słyszę? Niby Justyna, ale nie do końca, może Judyta?
-
SkarolinaS
- SushiRoll
Moja teoria spiskowa brzmi tak: Justyna robiła serię dla empiku i nie miała czasu na Castmas i robiła TC po łebkach- nic nowego :D
-
miss_obscene
- Ciastko
No brawo Damroka, zostałaś gwiazdą nowego odcinka xD I nie mówię tego z podziwem.
Justyna nie zleciła nikomu nowemu montażu, w komentarzach na grupie Castmasowej pod postem o chorobie zgłosił się typek, który wcześniej nagrał się ze swoją opowieścią do jednego z odcinków (w tym roku można wysłać nagranie głosowe) i zaproponował, że jeśli Justyna nie jest w stanie przeczytać maili to on chętnie pomoże i to zrobi za nią, aby zapewnić słuchaczom nowy odcinek na który czekają. Miał z tego dużo radochy i dużo pochlebnych komentarzy, bo poradził sobie super. Ot, cała afera ;)
Justyna nie zleciła nikomu nowemu montażu, w komentarzach na grupie Castmasowej pod postem o chorobie zgłosił się typek, który wcześniej nagrał się ze swoją opowieścią do jednego z odcinków (w tym roku można wysłać nagranie głosowe) i zaproponował, że jeśli Justyna nie jest w stanie przeczytać maili to on chętnie pomoże i to zrobi za nią, aby zapewnić słuchaczom nowy odcinek na który czekają. Miał z tego dużo radochy i dużo pochlebnych komentarzy, bo poradził sobie super. Ot, cała afera ;)
No i? Przecież to chore, dajcie się ludziom wypowiadać, to wolny kraj.miss_obscene pisze: ↑wt gru 16, 2025 3:35 am No brawo Damroka, zostałaś gwiazdą nowego odcinka xD I nie mówię tego z podziwem.
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Jestem z tobą, to patologia że Wanda to jedyne miejsce gdzie można się wypowiedzieć na temat Justyny bo ani je grupą ani csi ani jej komentarze na YouTube to niejest miejsce gdzie można mieć własne zdanie.
- mezalians_urodowy
- WążNaTshircie
Widzę że Krzychu i Dżasta dalej mają fora plotkarskie na szybkim wybieraniu, mimo że tak bardzo nimi gardzą.
Mam nadzieje, że mają świadomość, że jest troche osób które pamietają co wypisywali oboje na discordzie który ich psiapsi rozwaliła
Mam nadzieje, że mają świadomość, że jest troche osób które pamietają co wypisywali oboje na discordzie który ich psiapsi rozwaliła
- AlojzyDupa
- ToTylkoHermes
Jak jej tak trudno, to niech weźmie L4, zaszyje się w domu z rodziną, odpocznie, nabierze dystansu, ochłonie, pomyśli i zastanowi się, dla kogo dokładnie robi te marnej jakości podcasty. Albo nie wiem, niech idzie na bezrobocie i odpuści sobie robienie czegoś, co wychodzi superturbo żałośnie. Nie chciałabym mieć styczności ze specjalistą, który tylko narzeka ile to ma pracy, jak wcześnie musiał wstać i jak bardzo mu w życiu ciężko.
Nie wiem Justyna jak Ty, ale ja wiem, że praca zwykle jest ciężka, męcząca i całkowicie wykluczająca możliwość robienia 4 drzemek w ciągu jednej doby. Napiszę Ci więcej: zdecydowana większość naszego społeczeństwa jest zmęczona prowadzeniem domu i jednoczesnym pracowaniu i wychowaniu dzieci, z tą różnicą, że większość tego społeczeństwa nie może sobie pozwolić na miałki względem swoich obowiązków, bo zostaną na kopach z roboty wywaleni. Nikt się nie będzie użalał nad biedną Justynką, której doba ma tyle samo godzin, co doba przeciętnego Kowalskiego tylko dlatego, że tą Justynką jest.
Oburzające jest jej przekonanie o swojej zajebistości. NIe wiem, skąd to wzięła...
A to nie wynika trochę z takiej ogólnej tendencji że człowiek przyzwyczaja się do dobrego kiedy wyjdzie z kieratu etat-dom-obowiązki i zaczyna patrzeć na świat przez pryzmat swojego uprzywilejowania? I stąd ten rozjazd pomiędzy tymi wstrętnymi hejterami a influencerami?AlojzyDupa pisze: ↑wt gru 16, 2025 2:20 pm Jak jej tak trudno, to niech weźmie L4, zaszyje się w domu z rodziną, odpocznie, nabierze dystansu, ochłonie, pomyśli i zastanowi się, dla kogo dokładnie robi te marnej jakości podcasty. Albo nie wiem, niech idzie na bezrobocie i odpuści sobie robienie czegoś, co wychodzi superturbo żałośnie. Nie chciałabym mieć styczności ze specjalistą, który tylko narzeka ile to ma pracy, jak wcześnie musiał wstać i jak bardzo mu w życiu ciężko.
Nie wiem Justyna jak Ty, ale ja wiem, że praca zwykle jest ciężka, męcząca i całkowicie wykluczająca możliwość robienia 4 drzemek w ciągu jednej doby. Napiszę Ci więcej: zdecydowana większość naszego społeczeństwa jest zmęczona prowadzeniem domu i jednoczesnym pracowaniu i wychowaniu dzieci, z tą różnicą, że większość tego społeczeństwa nie może sobie pozwolić na miałki względem swoich obowiązków, bo zostaną na kopach z roboty wywaleni. Nikt się nie będzie użalał nad biedną Justynką, której doba ma tyle samo godzin, co doba przeciętnego Kowalskiego tylko dlatego, że tą Justynką jest.
Oburzające jest jej przekonanie o swojej zajebistości. NIe wiem, skąd to wzięła...
My nie mamy żadnej taryfy ulgowej, nie pracujemy - nie mamy co jeść. L4 na żądanie raz w roku. Dla nas kredyt na 40m w bloku z wielkiej płyty i wyjście na pizzę raz w miesiącu.
A influencerzy są przecież artystami. Oni dają nam, ludowi, wytwory swojej ciężkiej umysłowej pracy. Więc halo, chyba należałoby być wdzięcznym za to? I zrozumieć, że każdy może mieć gorszy dzień. A mieszkanie 120m w Porcie Praskim i pięć dni wolnych w tygodniu to niezbędne minimum żeby czuć się zainspirowanym do dalszego tworzenia.
Swoją drogą ten argument że Castmas to nie praca też jest całkiem sprytny. Tylko że sporo ludzi już wie jak działa marketing i czym jest l budowanie brand awareness.
Oburzające jest jej podejście do pracy, przekonanie o własnej zajebistości i jeszcze żądanie współczucia od fanów, a nie krytyka. Ja już nie słucham 5nz nawet z sentymentu, bo słuchać się tego nie da.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Ja też nie, kiedyś słuchałam wszystkiego, ale jej mieszanka arogancji i płaczków skutecznie mnie zniechęciła.
Ja tez przestałam dawać jej nieskończone szanse. Nie lubię cwanych ludzi ktorzy sie prześlizgują na krzywy ryj i denerwowała mnie moja naiwnosc. Ktos by mi dawal x szans gdybym leciała w kulki w pracy? Nie. Dlatego nie słucham produkcji Justyny ale z chęcią i z popcornem będę patrzeć jak spada z wysokiego konia łapiąc sie piątego podcastu. I liczę ze wiecej ludzi otrzeźwieje ze ona jest influencerka, ktorej zadaniem jest sprzedawac, a nie żadna comfort person. Justynie przeszkadza Wanda, zapomniała ze ona sama komentowała ploteczki na csi.
-
watacukrowa
- Currently:Dominicana
Justyna najchętniej by robiła podcast "Prozmawiajmy o mnie" albo "Po pięćset piąte: Justyna". To by robiła z oczekiwanym zaangażowaniem. 300% normy.
Nie teraz, mam zapierdol na Wandzie.
- Waszek Szlacheta
- ŚpioszkiKenzo
Kocham tę hipokryzję influencerów. Oni mogą krytykować, komentować, wyrażać oburzenie. Same Jusia i Oku są/były na grupkach i forach, bo przecież są takie fajne, jak my, dziewczyny z sąsiedztwa, koleżanki od ploteczek, luz, ha hamezalians_urodowy pisze: ↑wt gru 16, 2025 10:56 am Widzę że Krzychu i Dżasta dalej mają fora plotkarskie na szybkim wybieraniu, mimo że tak bardzo nimi gardzą.
Mam nadzieje, że mają świadomość, że jest troche osób które pamietają co wypisywali oboje na discordzie który ich psiapsi rozwaliła![]()
No chyba, że coś odwalą i same są tematem, to jeju, straszny hejt, obraza, wszyscy jesteście podłe smutne hejterki, "nie rozumiem po co" i "nie macie własnego życia".
Taaak, idealne podsumowanie. Odnoszę wrażenie, że ten podcast o otyłości został stworzony przede wszystkim żeby mogła się uzewnętrzniać.watacukrowa pisze: ↑wt gru 16, 2025 6:21 pm Justyna najchętniej by robiła podcast "Prozmawiajmy o mnie" albo "Po pięćset piąte: Justyna". To by robiła z oczekiwanym zaangażowaniem. 300% normy.