Czemu żaden polityk tego nie poruszy!!!! Czas na zmianę prawa i reformę ośrodków to jest chore po prostu.Parowki pisze: ↑sob gru 27, 2025 1:55 pm Tak i właśnie szokujące jest to, że ona nie trafi nawet do żadnego ośrodka. Powinno być to jakoś uregulowane. Skoro nie więzienie , nie poprawczak to jakiś ośrodek dla osób popełniających poważne przestepstwa w tak młodym wieku. Nie wyobrażam sobie tego, że nie poniesie kary. Bo dezaprobata czy wykluczenie społeczne w moim odczuciu wystarczającą karą nie jest. Pewnie będzie mieć indywidualny tok nauczania, ale też nie wyobrażam sobie tego, że jakiś nauczyciel będzie zmuszony przychodzić do niej do domu i ją uczyć. w towarzystwie kuratora czy ma uczyć sam tylko w obecności rodziców w domu ? Ja bym się realnie obawiała o swoje życie. Pozostanie w mieście zamieszkania nawet z perspektywy rodziców ofiary też jest wykańczające. Świadomość, że morderczyni córki żyje „ normalne” nie uniosą tego psychicznie.
Zabójstwo 11 latki w Jeleniej Górze
Moderator: verysweetcherry- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
Re: Śmierć 11 latki w Jeleniej Górze
https://dobrewiadomosci.net.pl/79409-na ... wiesnicza/
Jakiś nastolatek próbuje przepchnąć projekt ustawy przeciw przemocy rowiesniczej. Wspierajmy inicjatywę.
To naprawdę jest potrzebne.
Ja sama byłam ofiarą nękania w szkole podstawowej, gdzie moje oprawczynie pochodziły z dobrych, bogatych domów i psycholog szkolna oraz wychowawczyni stały zawsze po ich stronie.
Okazuje sie, ze nie tylko ja spotkalam sie z takim problemem. Czytam od roznych osob ze mialy taka sama sytuacje - oprawcy pochodzili z wplywowych rodzin, lub potrafili tak obrocic kota ogonem ze z ofiary robili winowajce konfliktu, a sami rysowali sie jako anioly.
Powiedzcie mi, czy psycholog naprawde nie jest w stanie odroznic kto w konflikcie jest ofiara a kto katem? Moim zdaniem doskonale wiedzieli, ale bylo im na reke stac po stronie dzieci wplywowych osob.
Kto jest w stanie obronic takie osoby jak np ja, ktorych zawiodl system, psycholog szkolny, wychowawczyni klasy. Osoby do ktorych problemy zglaszalam ja i moja matka? Ja naiwne dziecko, wierzylam ze dorosli sa dobrzy i beda chcieli mi realnie pomoc. Strasznie sie zawiodlam. Przeszlam koszmar w szkole i zawiodli mnie ci ktorzy powinni chronic.
Dodam, ze czesto oprawcami sa dzieci wlasnie z dobrych, bogatych rodzin, nie z patologii. Rozpuszczone, okrutne do granic mozliwosci. W dodatku potrafiacy niezle manipulowac.
Jakiś nastolatek próbuje przepchnąć projekt ustawy przeciw przemocy rowiesniczej. Wspierajmy inicjatywę.
Ja sama byłam ofiarą nękania w szkole podstawowej, gdzie moje oprawczynie pochodziły z dobrych, bogatych domów i psycholog szkolna oraz wychowawczyni stały zawsze po ich stronie.
Okazuje sie, ze nie tylko ja spotkalam sie z takim problemem. Czytam od roznych osob ze mialy taka sama sytuacje - oprawcy pochodzili z wplywowych rodzin, lub potrafili tak obrocic kota ogonem ze z ofiary robili winowajce konfliktu, a sami rysowali sie jako anioly.
Powiedzcie mi, czy psycholog naprawde nie jest w stanie odroznic kto w konflikcie jest ofiara a kto katem? Moim zdaniem doskonale wiedzieli, ale bylo im na reke stac po stronie dzieci wplywowych osob.
Kto jest w stanie obronic takie osoby jak np ja, ktorych zawiodl system, psycholog szkolny, wychowawczyni klasy. Osoby do ktorych problemy zglaszalam ja i moja matka? Ja naiwne dziecko, wierzylam ze dorosli sa dobrzy i beda chcieli mi realnie pomoc. Strasznie sie zawiodlam. Przeszlam koszmar w szkole i zawiodli mnie ci ktorzy powinni chronic.
Dodam, ze czesto oprawcami sa dzieci wlasnie z dobrych, bogatych rodzin, nie z patologii. Rozpuszczone, okrutne do granic mozliwosci. W dodatku potrafiacy niezle manipulowac.
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
To powinno działać podobnie jak z mobbingiem w miejscu pracy. Teraz są środki i dorosły człowiek może walczyć z mobbingiem w pracy ale dziecko w szkole nie może i nie ma żadnych środków.Anka0999 pisze: ↑sob gru 27, 2025 10:27 pm https://dobrewiadomosci.net.pl/79409-na ... wiesnicza/
-
Kitku90690
- PsychoFanka
Dobry przykladPrzemoKondratowicz pisze: ↑sob gru 27, 2025 10:49 pm To powinno działać podobnie jak z mobbingiem w miejscu pracy. Teraz są środki i dorosły człowiek może walczyć z mobbingiem w pracy ale dziecko w szkole nie może i nie ma żadnych środków.
Obok ustawy powinna powstac kampania spoleczna ktora by zobrazowala mobbing w pracy i tekst szefa ze on nic nie widzial albo podajcie sobie raczki na zgode
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
No dokładnie, a dzieci każdy olewa. A to zostawia dziury w psychice na całe życie.Kitku90690 pisze: ↑sob gru 27, 2025 11:42 pm Dobry przyklad
Obok ustawy powinna powstac kampania spoleczna ktora by zobrazowala mobbing w pracy i tekst szefa ze on nic nie widzial albo podajcie sobie raczki na zgodemoze wtedy ktos zobaczy ten absurd
-
Pluszowykit
- Channelka
Uważam że dla takich bestialskich morderców młodocianych powinni wybudować osobny budynek… bo to nieludzkie żeby normalni ludzie którzy popełnili błąd, albo złamali prawo (nie krzywdząc nikogo) musieli siedzieć z takimi zwyrodnialcami.
Dziewczyna ani razu nie wyraziła skruchy, interesuje się tylko i wyłącznie swoją własną osobą. Nawet po popełnieniu okrutnej zbrodni nic nie powstrzymało jej od wrzucania kolejnych patologicznych obrazkow na pinteresta. Tak jakby cały świat ją w ogóle nie interesował. Watpię że ona w ogóle cokolwiek czuje.
Media obchodzą się z nią jak z jajkiem, tak jakby wcale nie dokonała tej okrutnej zbrodni. Głaszczą ją po głowie bo to przecież „tylko dziecko”, któremu w rzeczywistości brakowało jedynie 1 tygodnia do 13tych urodzin - a wtedy byłaby zupełnie inna śpiewka… To jest dosłownie takie „tylko dziecko”, że na zdjęciach ze szkoły wyglądała ona na wyrośniętą dziewczynę. A z obrazków które zamieszczała w internecie można wywnioskować że była także całkiem inteligentna.
Nie wierzę, że jej postawa się magicznie zmieni. Skoro ma teraz swoich przydupasów i obrońców i może się śmiać wszystkim w twarz. Pewnie teraz czuję się lepsza od innych z myślą że zabiła :D Tacy jak ona mają zupełnie inną hierarchię wartości niż my. A nawet podejrzewam że w jej przypadku hejt nie jest żadną karą, bo pewnie ma to wszystko gdzieś. Dlatego nie powinna być otoczona normalnymi dziećmi, tylko mordercami takimi jak ona.
Dziewczyna ani razu nie wyraziła skruchy, interesuje się tylko i wyłącznie swoją własną osobą. Nawet po popełnieniu okrutnej zbrodni nic nie powstrzymało jej od wrzucania kolejnych patologicznych obrazkow na pinteresta. Tak jakby cały świat ją w ogóle nie interesował. Watpię że ona w ogóle cokolwiek czuje.
Media obchodzą się z nią jak z jajkiem, tak jakby wcale nie dokonała tej okrutnej zbrodni. Głaszczą ją po głowie bo to przecież „tylko dziecko”, któremu w rzeczywistości brakowało jedynie 1 tygodnia do 13tych urodzin - a wtedy byłaby zupełnie inna śpiewka… To jest dosłownie takie „tylko dziecko”, że na zdjęciach ze szkoły wyglądała ona na wyrośniętą dziewczynę. A z obrazków które zamieszczała w internecie można wywnioskować że była także całkiem inteligentna.
Nie wierzę, że jej postawa się magicznie zmieni. Skoro ma teraz swoich przydupasów i obrońców i może się śmiać wszystkim w twarz. Pewnie teraz czuję się lepsza od innych z myślą że zabiła :D Tacy jak ona mają zupełnie inną hierarchię wartości niż my. A nawet podejrzewam że w jej przypadku hejt nie jest żadną karą, bo pewnie ma to wszystko gdzieś. Dlatego nie powinna być otoczona normalnymi dziećmi, tylko mordercami takimi jak ona.
- eszability
- SushiRoll
Ten profil na Pintereście, gdzie była cały czas aktywna usunięty.
- PrzemoKondratowicz
- DramaQueen
To chociaż tyle z pozytywnych newsóweszability pisze: ↑wt gru 30, 2025 11:24 am Ten profil na Pintereście, gdzie była cały czas aktywna usunięty.
To co zrobiła tuż przed urodzinami świadczy o tym, że doskonale wiedziała, że czas jej się kończy i jak teraz tego nie zrobimy odpowie za to. Zbrodnia dała jej poczucie bycia władczą, mogła się poczuć jak postać z serialu, który ogląda i tak jak zwróciłaś uwagę nie wpłynęło na nią w żaden sposób. Po przeczytaniu „Zbrodni i kary” Dostojewskiego jako nastolatka byłam pewna, że każdego człowieka, który tak kogoś skrzywdzi dopadnie sumienie ale niestety życie to nie bajka. Są takie jednostki jak Hania i są one niebezpieczne dla otoczenia.Pluszowykit pisze: ↑wt gru 30, 2025 10:57 am Uważam że dla takich bestialskich morderców młodocianych powinni wybudować osobny budynek… bo to nieludzkie żeby normalni ludzie którzy popełnili błąd, albo złamali prawo (nie krzywdząc nikogo) musieli siedzieć z takimi zwyrodnialcami.
- berry blast
- Currently:revenge
mi tam ciągle wyskakuje ten z przepisami i dziwnymi rysunkamieszability pisze: ↑wt gru 30, 2025 11:24 am Ten profil na Pintereście, gdzie była cały czas aktywna usunięty.
- eszability
- SushiRoll
było tłumaczone już kilka razy, że profile są dwa i czym się różnią. Ten, gdzie pinów było kilka dalej wisi.berry blast pisze: ↑wt gru 30, 2025 4:17 pm mi tam ciągle wyskakuje ten z przepisami i dziwnymi rysunkami
-
Hellohello
- Gacie z oceanu
Czy coś się zmieniło ,
Coś wiadomo co dzieje się teraz z Hanną lub gdzie przebywa ?
-
SiabadabaLala
- Bagietka z szarlott
Po prostu rodzice próbują wyciszyć to na maksa i usunąć ja z mediów, gdzie została odnaleziona. Założy sobie zaraz drugie konto i będzie klikać do woli.
Może już gdzieś za granicą z rodzicami.Hellohello pisze: ↑wt gru 30, 2025 5:04 pm Czy coś się zmieniło ,
Uwaga została przekierowana na ruskie trolle, a potem- cisza.
Tyle w temacie "śmierci" Danusi.
Służby zajęły się lapaniem ludzi, którzy w necie podali ich dane
-
Lukrecja Skrecz
- SkrzydełkaZhooters
A jest tu ktoś z JG kto powie co słychać na mieście?
- Lena_hydrangea
- Migocząca Świeczka
Nic nie wiem co nowego. Od znajomej wiem tylko która pracuje w szpitalu że nikt nic nie mówił. Owiane tajemnicą. Wiedziała tylko że leżała na chirurgii.Lukrecja Skrecz pisze: ↑wt gru 30, 2025 8:39 pm A jest tu ktoś z JG kto powie co słychać na mieście?
-
MatkaJoannaOdPlotek
- BlondDoczep
cisza, ludzie zajęci świętami, nowym rokiem. dzieciaki nie chodzą do szkoły. Hanka ponoć w osrodku ale czy to prawda, to wiedzą tylko najbliżsi.Lukrecja Skrecz pisze: ↑wt gru 30, 2025 8:39 pm A jest tu ktoś z JG kto powie co słychać na mieście?
-
Pluszowykit
- Channelka
I zachowują się tak jakby to było małe dziecko które ukradło batona ze sklepu i trzeba je chronić
Wyrośnięta dziewczyna i nic powiedzieć nie można
Ale myślę sobie, że nawet jeśli ta sytuacja jej niczego nie nauczy bo będą ją chronić, to w przyszłości ochronki się dla niej skończą a wtedy już oberwie po całości. No albo ktoś sam wymierzy „sprawiedliwość” bo jeśli jej nigdzie nie zamkną albo szybko wyjdzie z ośrodka, to myślę że będzie na to bardzo narażona. Dużo ludzi w necie czuje niesprawiedliwość związaną z tą sprawą, niektórzy z nich to nawet jej sąsiedzi, a to gdzie ta dziewczyna mieszka dla wielu nie jest tajemnicą
Zasłyszane wczoraj w Jeleniej Górze. Ponoć Hanna ok 2lata temu dusiła z jakąś inną osobą pewnego chlopca. Reakcja innych dzieciaków go ponoć uratowała, a sprawa została zamieciona pod dywan. Dystansuje się od tego, bo wiem, że w takich sytuacjach często powstają legendy. Czy ktoś jednak słyszał coś na ten temat?
- pieczonyziemniak.
- VlogmasEnjoyer
Było tu poruszane, plotkaJknw pisze: ↑ndz sty 04, 2026 12:18 pm Zasłyszane wczoraj w Jeleniej Górze. Ponoć Hanna ok 2lata temu dusiła z jakąś inną osobą pewnego chlopca. Reakcja innych dzieciaków go ponoć uratowała, a sprawa została zamieciona pod dywan. Dystansuje się od tego, bo wiem, że w takich sytuacjach często powstają legendy. Czy ktoś jednak słyszał coś na ten temat?
-
Arabella133
- RealDiamond
A skąd wiadomo że to plotka?
-
Kobieteria
- Tritonotti
A dla mnie totalnie w drugą stronę - założy sobie nowy o nazwie Anna Nowak i już nikt jej z tym kontem nie powiąże. Ewidentnie widać, że rodzice konsekwentnie pozbywają się z sieci wszystkich śladów obecności tej dziewczynki. Na szczęście za późno, bo screeny najpewniej już dawno porobione.
-
MatkaJoannaOdPlotek
- BlondDoczep
były to dwie inne dziewczynki. Hanka chodziła do 10-tki od 1 klasy.