Start
Mój profil

Znaki zodiaku

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
iksde12345
Migocząca Świeczka

Re: Znaki zodiaku

Post autor: iksde12345 »

W końcu normalny temat na Wandzie
Push
PinkParty

Post autor: Push »

odpalskreta pisze: ndz lip 19, 2026 6:39 pm Ja z perspektywy wagi mogę wam powiedzieć, że najbardziej mi personalnie po drodze z lwami, pannami, skorpionami, rybami I wodnikami, ale najlepiej z pannami I wodnikami.
Z pannami I wodnika niemalże od razu łapie dobry vibe I taką nic porozumienia, zawsze mam o czym gadać i mozna byc przy nich ironicznym, miec czarny humor i aluzje.
To ja Ci powiem, że zauważyłam, że znaki powietrza często parują się że sobą - Wagi z Wodnikami, Bliźniętami z Wodnikami, podobnie jak znaki ognia... też lubią tworzyć związki tylko w obrębie jednego żywiołu.

Drugie co widzę, to zwracanie się w kierunku znaków sąsiednich i to potwierdza to o czym piszesz - jesteś Wagą i lubisz Panny. A Panny z kolei lubią się grzać w blasku Lwa i są kompatybilne z Wagami, jako znakami sąsiednimi. Znam trochę związków Waga + Panna i są ok, z tym że Panna jako znak ziemski w ogóle ma talent do układania się z przeróżnymi znakami. Ale wracając do Ciebie, to Wagi jak najbardziej mogą się wiązać że Skorpionami, w końcu znak sąsiedni i Wagi często mają jakieś planety osobiste w Skorpionie (Merkury, Wenus, Mars), więc tym bardziej jest nic porozumienia, z tym że...nie wiem, czy Skorpiony nie są za "mocne" dla Wag - właśnie łatwo mogą je urazić, zranić, generalnie Skorpion potrafi zniszczyć wszystko to co ceni Waga :(
Przyciąganie może jest, ale nie wiem czy często nie jest to relacja toksyczna, niszcząca.
Awatar użytkownika
odpalskreta
ToTylkoHermes

Post autor: odpalskreta »

Push pisze: ndz lip 19, 2026 7:24 pm To ja Ci powiem, że zauważyłam, że znaki powietrza często parują się że sobą - Wagi z Wodnikami, Bliźniętami z Wodnikami, podobnie jak znaki ognia... też lubią tworzyć związki tylko w obrębie jednego żywiołu.

Drugie co widzę, to zwracanie się w kierunku znaków sąsiednich i to potwierdza to o czym piszesz - jesteś Wagą i lubisz Panny. A Panny z kolei lubią się grzać w blasku Lwa i są kompatybilne z Wagami, jako znakami sąsiednimi. Znam trochę związków Waga + Panna i są ok, z tym że Panna jako znak ziemski w ogóle ma talent do układania się z przeróżnymi znakami. Ale wracając do Ciebie, to Wagi jak najbardziej mogą się wiązać że Skorpionami, w końcu znak sąsiedni i Wagi często mają jakieś planety osobiste w Skorpionie (Merkury, Wenus, Mars), więc tym bardziej jest nic porozumienia, z tym że...nie wiem, czy Skorpiony nie są za "mocne" dla Wag - właśnie łatwo mogą je urazić, zranić, generalnie Skorpion potrafi zniszczyć wszystko to co ceni Waga :(
Przyciąganie może jest, ale nie wiem czy często nie jest to relacja toksyczna, niszcząca.
Właśnie tego określenia mi brakowało, skorpiony mogą być toksyczne I są bardzo szczere i bezpośrednie bez takiego taktu i wyczucia MOIM ZDANIEM. Też tak myślę ze skorpion z wadami mogłyby byc razem I sie przyciągają z tym że wagi sa osobami, ktore potrzebują uczuc, emocji I miłości rodem z filmu, a skorpiony raczej wylewne w uczuciach nie sa, a na pewno nie w taki sposób w jaki waga by tego pożądała
Black Mental
RóżowePolo

Post autor: Black Mental »

Są tu jakieś strzelce? Jak postrzegacie osoby spod tego znaku? Bliżej mi do wodników, skorpionów i bliźniąt, słabiej dogaduję się z pannami i koziorożcami.
Awatar użytkownika
iksde12345
Migocząca Świeczka

Black Mental pisze: ndz lip 19, 2026 7:51 pm Są tu jakieś strzelce? Jak postrzegacie osoby spod tego znaku? Bliżej mi do wodników, skorpionów i bliźniąt, słabiej dogaduję się z pannami i koziorożcami.
Bliźniak here i uwielbiam strzelców. To jest ten typ, z którym można na spontana obalić winiacza w środku nocy na obrzeżach miasta i gadać o astrologii i na czym świat stoi
Jynna
WhiteParty

Post autor: Jynna »

Black Mental pisze: ndz lip 19, 2026 7:51 pm Są tu jakieś strzelce? Jak postrzegacie osoby spod tego znaku? Bliżej mi do wodników, skorpionów i bliźniąt, słabiej dogaduję się z pannami i koziorożcami.
Tutaj strzelec.
Tak: skorponiony spoko, wodnik, bliźnięta, waga - też się dogaduję. Najgorzej z Pannami, Baranami i Rybami z tymi znakami mi jakoś tak nie po drodze.
Black Mental
RóżowePolo

iksde12345 pisze: ndz lip 19, 2026 8:02 pm Bliźniak here i uwielbiam strzelców. To jest ten typ, z którym można na spontana obalić winiacza w środku nocy na obrzeżach miasta i gadać o astrologii i na czym świat stoi
Miło słyszeć, ten wątek uświadomił mi, że wszystkie moje przyjaźnie są właśnie z Bliźniakami. Nadajemy na tych samych falach, doczytałam, że strzelce i bliźniaki tworzą parę tak zwanych znaków przeciwstawnych (leżą naprzeciwko siebie na kole zodiaku), co oznacza, że przyciągają się jak magnes i świetnie uzupełniają. A jakie masz relacje z pannami? Ja trudne :P
Awatar użytkownika
iksde12345
Migocząca Świeczka

Black Mental pisze: ndz lip 19, 2026 8:15 pm Miło słyszeć, ten wątek uświadomił mi, że wszystkie moje przyjaźnie są właśnie z Bliźniakami. Nadajemy na tych samych falach, doczytałam, że strzelce i bliźniaki tworzą parę tak zwanych znaków przeciwstawnych (leżą naprzeciwko siebie na kole zodiaku), co oznacza, że przyciągają się jak magnes i świetnie uzupełniają. A jakie masz relacje z pannami? Ja trudne :P
Jak panny? No mój chłop to panna, ale wkurza mnie, że musi tak analizować wszystko
Black Mental
RóżowePolo

Jynna pisze: ndz lip 19, 2026 8:11 pm Tutaj strzelec.
Tak: skorponiony spoko, wodnik, bliźnięta, waga - też się dogaduję. Najgorzej z Pannami, Baranami i Rybami z tymi znakami mi jakoś tak nie po drodze.
Dostrzegasz jakieś minusy bycia strzelcem? Moje to: niecierpliwość, trudność w okazywaniu uczuć, lekki chaos w działaniu i trudność z kończeniem rozpoczętych rzeczy.
Black Mental
RóżowePolo

iksde12345 pisze: ndz lip 19, 2026 8:23 pm Jak panny? No mój chłop to panna, ale wkurza mnie, że musi tak analizować wszystko
Haha, dla mnie panny są zbyt powolne, krytyczne i skupione na detalach. Dawałam im szansę, ale krew mnie zalewała, gdy potrafiły zrobić problem z najprostszej sprawy :D
Jynna
WhiteParty

Black Mental pisze: ndz lip 19, 2026 8:28 pm Dostrzegasz jakieś minusy bycia strzelcem? Moje to: niecierpliwość, trudność w okazywaniu uczuć, lekki chaos w działaniu i trudność z kończeniem rozpoczętych rzeczy.
Do tego co wyżej - dodałabym szybkie wypalanie się przy zadaniach o ile nie mam wolnej ręki w działaniu, i taki trudny start tj. trudne zebranie się do działania jak coś mi nie siedzi od początku lub nie jestem do tego przekonana. No i chłonę atmosferę, jak jest niedobra atmosfera w domu/w pracy/ to od razu to na mnie oddziałowuje. Muszę mieć dobrą aurę i wolność.
Push
PinkParty

odpalskreta pisze: ndz lip 19, 2026 7:43 pm Właśnie tego określenia mi brakowało, skorpiony mogą być toksyczne I są bardzo szczere i bezpośrednie bez takiego taktu i wyczucia MOIM ZDANIEM. Też tak myślę ze skorpion z wadami mogłyby byc razem I sie przyciągają z tym że wagi sa osobami, ktore potrzebują uczuc, emocji I miłości rodem z filmu, a skorpiony raczej wylewne w uczuciach nie sa, a na pewno nie w taki sposób w jaki waga by tego pożądała
Doskonale Cię rozumiem, wprawdzie mi jako solarnej Rybie akurat dość daleko do Wag, ale na pewno Ryby też czują tęsknotę za bliskością, romantyzmem w relacjach, emocjami generalnie, dość podobnie do Wag.
Push
PinkParty

Jynna pisze: ndz lip 19, 2026 8:11 pm Tutaj strzelec.
No że Strzelcowi nie po drodze z Rybami to wręcz elementarz - między Rybami a Strzelcem powstaje konfliktowa kwadratura, podobnie jak z Bliźniętami.

Mi nie jest łatwo ze Strzelcami, chociaż i tak nie przebija to relacji z Bliźniętami - te to dopiero są jak meteoryt xd
Black Mental
RóżowePolo

Jynna pisze: ndz lip 19, 2026 8:55 pm Do tego co wyżej - dodałabym szybkie wypalanie się przy zadaniach o ile nie mam wolnej ręki w działaniu, i taki trudny start tj. trudne zebranie się do działania jak coś mi nie siedzi od początku lub nie jestem do tego przekonana. No i chłonę atmosferę, jak jest niedobra atmosfera w domu/w pracy/ to od razu to na mnie oddziałowuje. Muszę mieć dobrą aurę i wolność.
O tak, identyfikuję się z tym co napisałaś. A propos wolności, nie znoszę kontroli, braku szczerości i ciągłego narzekania. Bardzo męczy mnie przebywanie w takim środowisku. Nie lubię też small talku. Potrzebuję rozmów pobudzających do myślenia, zmieniających perspektywę. No i poczucie humoru, nie każdemu odpowiada, niektórych uraża :P
Jynna
WhiteParty

Push pisze: ndz lip 19, 2026 9:55 pm No że Strzelcowi nie po drodze z Rybami to wręcz elementarz - między Rybami a Strzelcem powstaje konfliktowa kwadratura, podobnie jak z Bliźniętami.

Mi nie jest łatwo ze Strzelcami, chociaż i tak nie przebija to relacji z Bliźniętami - te to dopiero są jak meteoryt xd
Wiadomo, że to też od osobowosci zalezy, od charakteru.
Lecz no z Rybami mi wybitnie nie jest po drodze. Proste rozmowy spoko. Lecz wybitnie się nie wysilam w tych relacjach, chociaż próbuję. W mojej pracy mam trochę ryb- kobiety, i uważam, je za kompetentne lecz też takie niezdecydowane mąciwody.
Black Mental
RóżowePolo

Push pisze: ndz lip 19, 2026 9:55 pm No że Strzelcowi nie po drodze z Rybami to wręcz elementarz - między Rybami a Strzelcem powstaje konfliktowa kwadratura, podobnie jak z Bliźniętami.

A czego nie lubisz w Strzelcach? :D
Jynna
WhiteParty

Black Mental pisze: ndz lip 19, 2026 10:35 pm O tak, identyfikuję się z tym co napisałaś. A propos wolności, nie znoszę kontroli, braku szczerości i ciągłego narzekania. Bardzo męczy mnie przebywanie w takim środowisku. Nie lubię też small talku. Potrzebuję rozmów pobudzających do myślenia, zmieniających perspektywę. No i poczucie humoru, nie każdemu odpowiada, niektórych uraża :P
Piona! Albo jesteś w vibe humoru, albo w sumie możesz nie istnieć 😁😆. Choc nie az tak zero jedynkowo jak w przypadku np. Skorpionów.
Za plus uwazam, że dogadam się z kazdym, bo mam w sobie duzą otwartosc, kreatywnosc, chęć poszerzania wiedzy czy poznawania nowych ludzi - ale tylko jak chcę. Jak nie chcę, nie czuję takiej potrzeby, bedzie uprzejmie, ale ogólnie i właściwie nara. W sensie - możesz sobie być w mojej przestrzeni- ale nie przeszkadzaj. 😁
Black Mental
RóżowePolo

Jynna pisze: ndz lip 19, 2026 10:41 pm Piona! Albo jesteś w vibe humoru, albo w sumie możesz nie istnieć 😁😆. Choc nie az tak zero jedynkowo jak w przypadku np. Skorpionów.
Za plus uwazam, że dogadam się z kazdym, bo mam w sobie duzą otwartosc, kreatywnosc, chęć poszerzania wiedzy czy poznawania nowych ludzi - ale tylko jak chcę. Jak nie chcę, nie czuję takiej potrzeby, bedzie uprzejmie, ale ogólnie i właściwie nara. W sensie - możesz sobie być w mojej przestrzeni- ale nie przeszkadzaj. 😁
Do plusów dodałabym też dobrą intuicję do ludzi. Szybko wyczuwam fałsz, trudno mnie zmanipulować, mam swoje zdanie. Lubię dyskutować, ale nie jestem podatna na wpływy. Dlatego tak bardzo męczy mnie naiwność innych i zastanawiam się, jak można nie dostrzegać ewidentnych sygnałów nieszczerości :D
Push
PinkParty

Black Mental pisze: ndz lip 19, 2026 10:38 pm A czego nie lubisz w Strzelcach? :D
Najbardziej nie lubię takiego specyficznego bycia narwanym i braku cierpliwości, które Strzelce dzielą ze swoimi braćmi w elemencie żywiołu, czyli Baranami, chociaż Barany są pod tym względem jeszcze gorsze. Poza tym to na pewno brak taktu mi się nie podoba. Lubię ich wesołość i pogodne podejście do życia, ten optymizm... dopóki nie kończą jako "lekkoduchy".
Słyszałam też, że Strzelce szukając prawdy, wolności i wiary ze swoją otwartością na różnorodność mogą się na starość uwsteczniać i skończyć jako...religijni fanatycy :)

Ale spokojnie, to wszystko idzie bardziej w drugą stronę - tzn. to chyba Strzelce bardziej nie lubią Ryb niż na odwrót :D
Jynna
WhiteParty

Black Mental pisze: ndz lip 19, 2026 11:08 pm Do plusów dodałabym też dobrą intuicję do ludzi. Szybko wyczuwam fałsz, trudno mnie zmanipulować, mam swoje zdanie. Lubię dyskutować, ale nie jestem podatna na wpływy. Dlatego tak bardzo męczy mnie naiwność innych i zastanawiam się, jak można nie dostrzegać ewidentnych sygnałów nieszczerości :D
Wybór ludzi, którymi się otaczam, jest dość prosty. Osobom manipulującym, naginającym rzeczywistość lub nachalnym, które czegoś ode mnie chcą, chcą mnie na siłę zmienić, coś mi udowodnić po prostu mówię „nie”. Szybko potrafię wyłapać nieścisłości i o ile to nie jest coś co bezpośrednio we mnie uderza, nie muszę się spinać i walczyć na zabój, to wycofuję się i czekam co to będzie dalej.. nie za bardzo lubię konfrontacje, bo to oznacza, że bedzie "kiepska" atmosfera. Stąd też jak napisałas - trudność z okazywaniem uczuć. Wolę się wycofać, co nie oznacza, że nie jestem asertywna - po prostu, robie swoje i juz, nie musze nic udowadniać nikomu. Szybko wybaczam, ale nie zapominam. Pamięć mam prawie skorpiona. Aleee, jak ktoś tworzy dobrą aurę to dam szansę.
No i dyskusje! tak! Uwielbiam gdybac, rozkminiac, brac pod uwagę rożne perspektywy, nawet te mało oczywiste. A im bardziej humorystyczne i abstrakcyjnie - dla mnie ekstra.
Push
PinkParty

Jynna pisze: ndz lip 19, 2026 11:32 pm Wybór ludzi, którymi się otaczam, jest dość prosty. Osobom manipulującym, naginającym rzeczywistość lub nachalnym, które czegoś ode mnie chcą, chcą mnie na siłę zmienić, coś mi udowodnić po prostu mówię „nie”. Szybko potrafię wyłapać nieścisłości i o ile to nie jest coś co bezpośrednio we mnie uderza, nie muszę się spinać i walczyć na zabój, to wycofuję się i czekam co to będzie dalej.. nie za bardzo lubię konfrontacje, bo to oznacza, że bedzie "kiepska" atmosfera. Stąd też jak napisałas - trudność z okazywaniem uczuć. Wolę się wycofać, co nie oznacza, że nie jestem asertywna - po prostu, robie swoje i juz, nie musze nic udowadniać nikomu. Szybko wybaczam, ale nie zapominam. Pamięć mam prawie skorpiona. Aleee, jak ktoś tworzy dobrą aurę to dam szansę.
No i dyskusje! tak! Uwielbiam gdybac, rozkminiac, brac pod uwagę rożne perspektywy, nawet te mało oczywiste. A im bardziej humorystyczne i abstrakcyjnie - dla mnie ekstra.
A może masz jakieś położenia w Skorpionie? W końcu sąsiadując ze znakiem Skorpiona, Strzelce miewają jakieś położenia w tym znaku.
Jynna
WhiteParty

Push pisze: ndz lip 19, 2026 11:39 pm A może masz jakieś położenia w Skorpionie? W końcu sąsiadując ze znakiem Skorpiona, Strzelce miewają jakieś położenia w tym znaku.
Pewnie na 1 rzut oka, tak bo jestem w tzw. klinie zodiakalnym skorpion/strzelec. 😉
Black Mental
RóżowePolo

Push pisze: ndz lip 19, 2026 11:22 pm Najbardziej nie lubię takiego specyficznego bycia narwanym i braku cierpliwości, które Strzelce dzielą ze swoimi braćmi w elemencie żywiołu, czyli Baranami, chociaż Barany są pod tym względem jeszcze gorsze. Poza tym to na pewno brak taktu mi się nie podoba. Lubię ich wesołość i pogodne podejście do życia, ten optymizm... dopóki nie kończą jako "lekkoduchy".
Słyszałam też, że Strzelce szukając prawdy, wolności i wiary ze swoją otwartością na różnorodność mogą się na starość uwsteczniać i skończyć jako...religijni fanatycy :)

Ale spokojnie, to wszystko idzie bardziej w drugą stronę - tzn. to chyba Strzelce bardziej nie lubią Ryb niż na odwrót :D
Haha ten fanatyzm mnie rozbroił. Mam nadzieję, że mnie to nie grozi, bo nie lubię żadnych skrajności. Niecierpliwość tak, samej mi to przeszkadza. Z tym brakiem taktu to ciekawe, bo w mojej ocenie jestem dyplomatą i mediatorem :D muszę przyjrzeć się Rybom w swoim otoczeniu bo jeszcze nie mam zdania :D
Black Mental
RóżowePolo

Jynna pisze: ndz lip 19, 2026 11:32 pm Wybór ludzi, którymi się otaczam, jest dość prosty. Osobom manipulującym, naginającym rzeczywistość lub nachalnym, które czegoś ode mnie chcą, chcą mnie na siłę zmienić, coś mi udowodnić po prostu mówię „nie”. Szybko potrafię wyłapać nieścisłości i o ile to nie jest coś co bezpośrednio we mnie uderza, nie muszę się spinać i walczyć na zabój, to wycofuję się i czekam co to będzie dalej.. nie za bardzo lubię konfrontacje, bo to oznacza, że bedzie "kiepska" atmosfera. Stąd też jak napisałas - trudność z okazywaniem uczuć. Wolę się wycofać, co nie oznacza, że nie jestem asertywna - po prostu, robie swoje i juz, nie musze nic udowadniać nikomu. Szybko wybaczam, ale nie zapominam. Pamięć mam prawie skorpiona. Aleee, jak ktoś tworzy dobrą aurę to dam szansę.
Oj, jestem pamiętliwa, i to bardzo. Nie zapominam, a niestety bywam też mściwa. Fascynuje mnie to, co dziwne, ukryte i nieoczywiste. Lubię absurd i groteskę, zwłaszcza taką, która pokazuje bezsens pewnych zachowań i obnaża ludzkie przywary. Mogę prowadzić takie dyskusje w nieskończoność.
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Mi się jeszcze nie udało z żadnym strzelcem dogadać na jakimś wyższym poziomie, np żeby z tego była jakaś przyjaźń czy nawet głębsza znajomość. Te co znam to irytuje mnie w nich słomiany zapał, mała cierpliwość, bujanie w obłokach. Są dla mnie zbyt chaotyczne i osobiście nie pociąga mnie też ich spontaniczność. Lubie w nich to, że są dziećmi szczęścia tzn zauważyłam, że tym które znam po prostu zawsze się udaje spaść na cztery łapy. I często szczęście się do nich uśmiecha. Ale jak się ma Jowisza za patrona, to może nie ma się co dziwić xd
Ktoś pisał, że skorpiony są mało romantyczne, emocjonalne i zbyt bezpośrednie, nie mają taktu. Wydaje mi sie, że sporo w tym prawdy. Może nie każdy skorpion taki jest. Sama tak mam. Do przyjaźni a zwłaszcza do związków musze mieć osoby z bardzo silnym charakterem inaczej moja osobowość będzie je przygniatać i w końcu je zdominuje.