Platini_blabla pisze: ↑pn paź 07, 2024 7:21 pm
To też jest mega grube i szokuje mnie że tak cicho o tym
Że typ ma pieniądze, to jest jasne, ale do tego jest albo bardzo sprytny (i bezczelny), albo ma gdzieś mocne plecy. Sprawa była opisywana i to szczegółowo przez lokalne media, chyba nikt nie ma wątpliwości, kto i dlaczego, bo takie zbiegi okoliczności nie istnieją. Zdaję sobie sprawę z tego, że chodzi o alkoholików, najczęściej w kryzysie bezdomności i dlatego może nie ma takiego nacisku, ale do cholery, bezdomny czy nie, prawo jest jedno i nie rozróżnia wagi morderstw według stanu posiadania, a tu typ się praktycznie śmieje wszystkim w twarz. Nawiasem, skoro chodziło o pieniądze, to nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego dwie ze swoich ofiar skazał na śmierć w płomieniach - to nie było nic osobistego, więc skoro chciał ich zabić z powodu wyłudzenia ubezpieczenia, nie musiał zadawać im zbędnych cierpień. Ale ja nie jestem psychopatą, więc może dlatego nie potrafię tego pojąć.
Sprawa pani Kazimiery też mnie mocno wkur*wia. I chyba jest kolejnym dowodem na to, że do zawodu klechy nie idzie nikt normalny, a jeśli nawet, to firma jest w stanie go zepsuć do szpiku kości.