Start
Mój profil

Morderstwo Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
moccacinow
SushiRoll

Re: Morderstwo Mai Kowalskiej

Post autor: moccacinow »

Kasia98 pisze: pn gru 29, 2025 3:11 pm On miał wcześniej sprawy o demoralizację, niektóre jeszcze w toku no i to było morderstwo ze szczególnym okrucieństwem, to nie była historia ,,pokłóciliśmy się i ja pchnąłem i spadła ze schodów uderzając głową o beton" tylko zaplanowane brutalne morderstwo z zacieraniem śladów. Ja mam nadzieję, ze dostanie najwyższy wymiar kary jaki może dostać, a minimum 25 lat bez możliwości wcześniejszego warunkowego wyjścia.
licze ze ucieczka z kraju zaraz po, tez wplynie na wyrok
Willmaster
RoyalBaby

Post autor: Willmaster »

Awatar użytkownika
Alexa2344
Szarlotta

Post autor: Alexa2344 »

Marti37 pisze: pn gru 29, 2025 2:11 pm On nie dostanie 30 lat. Jest mlodocianym przestępca, wcześniej nie karany, sąd bedzie chcial aby sie zresocjalizowal i wrócił do społeczeństwa. Jesli sie bedzie dobrze zachowywał i okaże skruchę bedzie mogl wyjsc nq warunkowe juz po 15 latach (!) "Skazanego na karę 25 lat pozbawienia wolności można z kolei warunkowo zwolnić po odbyciu 15 lat kary" https://poplawski.legal/kiedy-mozna-ubi ... wolnienie/
Czyli Bartek ma teraz 18(?) Czyli bedzie mogl sie ubiegać o warunkowe w wieku 33lat (areszt pewnie zalicza mu na poczet kary). Będzie nadal młodym facetem który bedzie mogl zalozyc rodzinę, iść do pracy, podróżować itp
Nawet gdyby odsiedzial cala kare (w co watpie) wyjdzie chwilę po 40-dla mężczyzny to nadal mnóstwo czasu aby zalozyc rodzinę itp
Mai to wszystko zostało odebrane-cholernie to niesprawiedliwe
i tak i nie-niby wyjdzie w sile wieku ale wez pod uwage,ze kupe lat spedzi za kratami-to wpływa na psychike,nie ma mozliwosci,ze nie-to zupelnie inny wymiar życia ,ciągłe zamknięcie,izolacja-to ryje beret strasznie-ja nie wierze,ze ktos po tym moze kiedykolwiek byc normalny.
pozatym w wiezieniu mozna np zachorowac a wiemy jaka tam jest opieka i jak sie pieszczą ze skazanymi-to nie abonament w luxmedzie wiec tez wcale nie wiadomo czy by konca takiej kary doczekał.
dziewczynie odebral szanse na wszystko,to tez fakt i tego juz zadna kara nie zmieni.
espumisan
RoyalBaby

Post autor: espumisan »

Felczi pisze: pn gru 29, 2025 12:24 am Krążą plotki, że na tym nagraniu jasno widać, że Maja próbuje się odczołgać, a on z całej siły szpadlem uderza jest prosto w zęby. Ta biedna dziewczyna musiała tak bardzo cierpieć
A pamiętacie te wpisy matki, gdzie gada że Maja była jakaś nienormalna bo biegała na czworakach nago po zakładzie, niby jako argument że jest zdemoralizowana i się źle zachowuje? To pomyślcie teraz, że ona najpewniej oglądała kamery, gdzie Maja się czołga i właśnie O TYM mówi. Co to jest za kobieta, matko boska. Co ona ma w głowie...
Amelia302
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Amelia302 »

Łzy się cisną do oczu , nie dotrwałam do końca opisu obrażeń , nie wyobrażam sobie bólu i strachu ofiary . Taki sadyzm u takiego młodego chłopaka , w głowie się nie mieści .
Dreaxo
Tritonotti

Post autor: Dreaxo »

Alexa2344 pisze: pn gru 29, 2025 6:25 pm i tak i nie-niby wyjdzie w sile wieku ale wez pod uwage,ze kupe lat spedzi za kratami-to wpływa na psychike,nie ma mozliwosci,ze nie-to zupelnie inny wymiar życia ,ciągłe zamknięcie,izolacja-to ryje beret strasznie-ja nie wierze,ze ktos po tym moze kiedykolwiek byc normalny.
pozatym w wiezieniu mozna np zachorowac a wiemy jaka tam jest opieka i jak sie pieszczą ze skazanymi-to nie abonament w luxmedzie wiec tez wcale nie wiadomo czy by konca takiej kary doczekał.
dziewczynie odebral szanse na wszystko,to tez fakt i tego juz zadna kara nie zmieni.
Właśnie skończyłam czytać książkę o facecie ktory przez 10 lat trzymał w swoim domu 3 kobiety. Notorycznie je gwałcił, znęcał sie psychicznie i fizycznie, doprowadzał w brutalny sposób do poronień itp. Facet został skazany na dożywocie i po miesiącu powiesił się w celi. Dlatego że uważał że strażnicy go źle traktują, wietrzyl spiski że go chcą otruć. A i tak miał jednoosobową cele i praktycznie zero kontaktu z innymi więźniami.
Więzienia nie takich potworów szybko wykańczały a co dopiero 17 latka na ktorego mamusia chuchała i dmuchała
Martamarcysia
RoyalBaby

Post autor: Martamarcysia »

A co to za książka?
Awatar użytkownika
FaconSexe88
Szarlotta

Post autor: FaconSexe88 »

Martamarcysia pisze: pn gru 29, 2025 10:44 pm A co to za książka?
książka to zapewne "Zaginione dziewczyny" , jest film "Potwór z Cleveland"
siaka bum bum
Awatar użytkownika
Alexa2344
Szarlotta

Post autor: Alexa2344 »

Dreaxo pisze: pn gru 29, 2025 6:55 pm Właśnie skończyłam czytać książkę o facecie ktory przez 10 lat trzymał w swoim domu 3 kobiety. Notorycznie je gwałcił, znęcał sie psychicznie i fizycznie, doprowadzał w brutalny sposób do poronień itp. Facet został skazany na dożywocie i po miesiącu powiesił się w celi. Dlatego że uważał że strażnicy go źle traktują, wietrzyl spiski że go chcą otruć. A i tak miał jednoosobową cele i praktycznie zero kontaktu z innymi więźniami.
Więzienia nie takich potworów szybko wykańczały a co dopiero 17 latka na ktorego mamusia chuchała i dmuchała
to mam na mysli-chłopek wychuchany ,jak płakusiał o tv w celi to gdzie on ogarnia realia wieziennego zycia,please-plus współosadzeni to tez nie mama czy babcia tylko zdemoralizowani,brutalni ludzie -to jest przeskok na strasznie gleboka wode-takie oderwanie od normalnej rzeczywistosci i funkcjonowanie w tak specyficznym srodowisku jak zaklad karny -ja sie moge zalozyc,ze jemu psycha siądzie jak do niego dotrze taknaprawde ,co go czeka
fvtmv23
Mokra Włoszka

Post autor: fvtmv23 »

Mam wrażenie, że matka jest „zakochana” w swoim synu i nienawiść do Mai wynikała z tego, że mogła jej go zabrać. Teraz nienawiść jest spowodowana tym, że „przez nią” pójdzie siedzieć. Cokolwiek by nie zrobił wszyscy inni będą winni.
szaredresy
ZdalnaFanka

Post autor: szaredresy »

Mnie w sumie zastanawia jak bardzo jego matka wpłynęła na jego myślenie, psychikę czy nienawiść do Mai

Bo musiał dzień w dzień słyszeć różne komentarze, jaka ona okropna i że może powinna umrzeć, albo inne rzeczy pełne nienawiści
Awatar użytkownika
Koilara
Bagietka z szarlott

Post autor: Koilara »

Alexa2344 pisze: pn gru 29, 2025 6:25 pm i tak i nie-niby wyjdzie w sile wieku ale wez pod uwage,ze kupe lat spedzi za kratami-to wpływa na psychike,nie ma mozliwosci,ze nie-to zupelnie inny wymiar życia ,ciągłe zamknięcie,izolacja-to ryje beret strasznie-ja nie wierze,ze ktos po tym moze kiedykolwiek byc normalny.

Prawda ale ostatnio dowiedziałam się że w moich rodzinnych okolicach był gościu co zabił żonę, siedział 15 lat, wyszedł, założył rodzinę i żyje normalnie😣 więc niewiadomo czy Bartek też tak będzie miał - jak widać szansa jakaś jest
malinlove
LouiBag

Post autor: malinlove »

paulapaula3 pisze: ndz sty 04, 2026 1:36 pm Ona mysli ze te zapiecia przy rekawie tak powinny wygladac… Grubo tam u niej
Nie ten wątek
kulturalnyrozmowca
LouiBag

Post autor: kulturalnyrozmowca »

Czytając te opisy obrażeń, mam wrażenie, że wszystko robił Bartek, ale podpalenie ciała to już sprawka mamusi. Nie wierzę, że to babsko fizycznie nie bralo w tym udziału.
Awatar użytkownika
babycowboy
Srebrna Kropeczka

Post autor: babycowboy »

kulturalnyrozmowca pisze: ndz sty 04, 2026 5:13 pm Czytając te opisy obrażeń, mam wrażenie, że wszystko robił Bartek, ale podpalenie ciała to już sprawka mamusi. Nie wierzę, że to babsko fizycznie nie bralo w tym udziału.
A ona przypadkiem nie była w innym mieście jak to wszystko miało miejsce?
domexazs3
RoyalBaby

Post autor: domexazs3 »

Za takie bestialskie zbrodnie jak ta powinna być obowiązkowa kastracja takiego kogoś. Taki ktoś jest niebezpieczny i mógłby a nawet na pewno stanowiłby zagrożenie dla swojej rodziny. Nie powinno się do tego dopuścić.
zielonepoziomki
Ciastko

Post autor: zielonepoziomki »

dzisiaj wyrok w sprawie Kaśki?
:fire: :fire: :fire:
Kasia98
FejkTiffany

Post autor: Kasia98 »

zielonepoziomki pisze: pn sty 05, 2026 11:27 am dzisiaj wyrok w sprawie Kaśki?

Tak
MisYoogi
Currently: planning drama

Post autor: MisYoogi »

zielonepoziomki pisze: pn sty 05, 2026 11:27 am dzisiaj wyrok w sprawie Kaśki?
150tys i przeprosiny dla wszystkich
blablamarchewka
Srebrna Kropeczka

Post autor: blablamarchewka »

MisYoogi pisze: pn sty 05, 2026 1:36 pm 150tys i przeprosiny dla wszystkich
Na pewno nie przeprosi
Awatar użytkownika
witch.eve
BlondDoczep

Post autor: witch.eve »

:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
VlogmasEnjoyer

Post autor: pieczonyziemniak. »

Okej, proces się zakończył ale przecież nie zabrali jej dostępu do internetu
Kitku90690
PsychoFanka

Post autor: Kitku90690 »

Kwota smieszna a wyrok nie jest prawomocny wiec pewnie sie odwola i dalej bedzie sie produkowac ta baba ma tak odpalone wroty ze tylko prawomocny wyrok i kara o rownowartosci calej stolarni by ja usadzila
Katariiina
Mokra Włoszka

Post autor: Katariiina »

Przeprosiny w gazetach też kosztują, zależy od formatu jaki będzie wymagany przez sąd, to mogą być koszty nawet do kilkudziesięciu tysięcy złotych za jedną publikację. Ogólnie bardzo się zdziwię jak ona to wszystko wykona bo przecież w jej mniemaniu ona jest niewinna i walczyła o prawdę🫠
Awatar użytkownika
laura_bunko
SkrzydełkaZhooters

Post autor: laura_bunko »

Oczywiście, że nie przeprosi i nie zapłaci. Kwota, jak na nasze państwo jest wysoka, przypominam że tu często zabójcy muszą płacić 50k zadośćuczynienia rodzinom swoich zamordowanych ofiar..
A pieniądze na pewno odzyska komornik, więc można się przygotować że jeśli nie ma tyle na koncie, to będzie licytacja majątku.