Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
Banszi
Mokra Włoszka

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: Banszi »

Przesadzacie. Justyna dostała program, bo ma świetny głos i dobrą prezencję (mimo, a może właśnie ze względu na tuszę, którą miała). Jej materiały od początku były wysokiej jakości - staranna grafika, zapadająca w pamięć muzyka, klimat. No i opowiada raczej „z głowy”. Jesli ma notatki to mówi naturalnie a to duży atut. Większość polskich twórców tc zaczynała nagrywać gdzieś z beczki (albo nadal tak nagrywają), głosy mają takie sobie, dykcję też, zdarzają się wady wymowy. To nie jest krytyka a stwierdzenie faktu. Można sobie nagrywać coś do Internetu, ale tv rządzi się innymi prawami.
Sprawia wrażenie (nie znam jej osobiście i nie obserwuję, mogę się tu mylić) osoby kulturalnej i empatycznej. Wzbudza też raczej pozytywne uczucia u wielu widzów. Owszem, ma silną grupę krytyków, ale to nie przekłada się na wyświetlenia pod jej filmami. Zwykle Obejrzysz coś, co ci się podoba - dajesz łapkę w górę i idziesz dalej, coś Cię zdenerwuje, z czymś się nie zgadzasz - łapiesz za klawiaturę. Stąd jej „hejterzy” są powszechnie widoczni, bo są po prostu głośni i zdeterminowani.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Banszi pisze: wt gru 02, 2025 7:49 am Przesadzacie. Justyna dostała program, bo ma świetny głos i dobrą prezencję (mimo, a może właśnie ze względu na tuszę, którą miała). Jej materiały od początku były wysokiej jakości - staranna grafika, zapadająca w pamięć muzyka, klimat. No i opowiada raczej „z głowy”. Jesli ma notatki to mówi naturalnie a to duży atut. Większość polskich twórców tc zaczynała nagrywać gdzieś z beczki (albo nadal tak nagrywają), głosy mają takie sobie, dykcję też, zdarzają się wady wymowy. To nie jest krytyka a stwierdzenie faktu. Można sobie nagrywać coś do Internetu, ale tv rządzi się innymi prawami.
Sprawia wrażenie (nie znam jej osobiście i nie obserwuję, mogę się tu mylić) osoby kulturalnej i empatycznej. Wzbudza też raczej pozytywne uczucia u wielu widzów. Owszem, ma silną grupę krytyków, ale to nie przekłada się na wyświetlenia pod jej filmami. Zwykle Obejrzysz coś, co ci się podoba - dajesz łapkę w górę i idziesz dalej, coś Cię zdenerwuje, z czymś się nie zgadzasz - łapiesz za klawiaturę. Stąd jej „hejterzy” są powszechnie widoczni, bo są po prostu głośni i zdeterminowani.
To co opisujesz może i było prawda. W 2020. Teraz jej wyświetlenia odzwierciedlają jakość materiałów. Jak można w podcascie tc mylić imię, wielokrotnie? To ma czym polega jej przygotowanie do materiału, jak nawet imienia nie potrafi spamiętać?
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Stillasatree
Koczkodan

Post autor: Stillasatree »

Grubababa pisze: wt gru 02, 2025 10:17 am To co opisujesz może i było prawda. W 2020. Teraz jej wyświetlenia odzwierciedlają jakość materiałów. Jak można w podcascie tc mylić imię, wielokrotnie? To ma czym polega jej przygotowanie do materiału, jak nawet imienia nie potrafi spamiętać?
Słuchałam ostatniego podcastu i ani razu nie zwróciłam uwagi na pomylone imię, za każdym razem słyszałam Ilona
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Stillasatree pisze: wt gru 02, 2025 10:18 am Słuchałam ostatniego podcastu i ani razu nie zwróciłam uwagi na pomylone imię, za każdym razem słyszałam Ilona
Sprytna Jusia już poprawiła, nawet w tytule było IWONA, a w podcascie padało Ilona, Iwona, a nawet Irena.
Waszek Szlacheta
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Waszek Szlacheta »

Nie wiem czy słuchacie jej Castmasów, ale ich podstawie można wyraźnie zobaczyć totalny zjazd Dżasty i osiąście dupą na mieliźnie. Gdy startowała parę lat temu, odcinki były mega ciekawe, byli goście, przemyślenia, lajwy, cały przekrój okołoświątecznych tematów, przytulna atmosfera. Ostatnie dwa lata to już tylko czytanie nadesłanych przez słuchaczy historii, w większości w ciul nudnych, minimalny wkład własny.
W tym roku, już w drugim odcinku Dżasta rozważa czy tych historii po prostu nie przepuścić przez syntezator AI bo już czytanie nadesłanych historii ją przerasta.

Jakby, Jusia, to nawet nie jest bare minimum, to już chyba dno.
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Post autor: Damroka »

Waszek Szlacheta pisze: czw gru 04, 2025 8:13 am Nie wiem czy słuchacie jej Castmasów, ale ich podstawie można wyraźnie zobaczyć totalny zjazd Dżasty i osiąście dupą na mieliźnie. Gdy startowała parę lat temu, odcinki były mega ciekawe, byli goście, przemyślenia, lajwy, cały przekrój okołoświątecznych tematów, przytulna atmosfera. Ostatnie dwa lata to już tylko czytanie nadesłanych przez słuchaczy historii, w większości w ciul nudnych, minimalny wkład własny.
W tym roku, już w drugim odcinku Dżasta rozważa czy tych historii po prostu nie przepuścić przez syntezator AI bo już czytanie nadesłanych historii ją przerasta.

Nagrywanie z samochodu zamiast klimatu z odpalaniem swiecy, propozycja AI to jest po prostu szok, i jakies osobiste dywagacje, dla mnie to nie ma prawie nic juz wspolnego z Castmasem. Szkoda...
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Waszek Szlacheta pisze: czw gru 04, 2025 8:13 am Nie wiem czy słuchacie jej Castmasów, ale ich podstawie można wyraźnie zobaczyć totalny zjazd Dżasty i osiąście dupą na mieliźnie. Gdy startowała parę lat temu, odcinki były mega ciekawe, byli goście, przemyślenia, lajwy, cały przekrój okołoświątecznych tematów, przytulna atmosfera. Ostatnie dwa lata to już tylko czytanie nadesłanych przez słuchaczy historii, w większości w ciul nudnych, minimalny wkład własny.

Serio?!
Wow. Nie słucham tego formatu, ale ona jest bardziej odklejona niż sądziłam. Jak zarobić, a się nie narobić.
A w ostatnim odc 5nz też ładne kwiatki, pomyliła imię kilka razy, a jak wejdziecie w komentarz, gdzie ktoś pisze, że "Iwona, a nie Ilona", to Dżasta odpisuje "a w której minucie jest ten błąd?".
To się nazywa rzetelność i zaangażowanie.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Ten podcast trwa 40 minut i nie chciało jej się samej wyszukać własnych błędów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
MatyldaS2000
LouiBag

Post autor: MatyldaS2000 »

Jako osoba, która od początku słucha castmasu to się wczoraj poczułam jakby mi ktoś liścia sprzedał, syntezator AI, drugi odcinek już narzeka ile jej to czasu zajmuje montaż, wszystko mamy jej napisać, bo ona w sumie nie wie, babka pisze jej o śmierci swojej mamy, a ona nawet słowem nie skomentowała tego listu, zaczęła czytać następny. Kiedyś każdy list komentowała, dopowiadala, było tematycznie. A już od 2-3 lat nie dość, że castmasu nie kończy, odcinki pojawiają się 3 na 2 dni to do tego tylko czyta losowe historię, nawet nie wybierając tych ciekawych. Także po co w ogóle dalej to robić?
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

MatyldaS2000 pisze: czw gru 04, 2025 11:10 am Jako osoba, która od początku słucha castmasu to się wczoraj poczułam jakby mi ktoś liścia sprzedał, syntezator AI, drugi odcinek już narzeka ile jej to czasu zajmuje montaż, wszystko mamy jej napisać, bo ona w sumie nie wie, babka pisze jej o śmierci swojej mamy, a ona nawet słowem nie skomentowała tego listu, zaczęła czytać następny. Kiedyś każdy list komentowała, dopowiadala, było tematycznie. A już od 2-3 lat nie dość, że castmasu nie kończy, odcinki pojawiają się 3 na 2 dni to do tego tylko czyta losowe historię, nawet nie wybierając tych ciekawych. Także po co w ogóle dalej to robić?
Ja tak samo. Serio, jesli nie ma czasu to niech sobie odpusci Castmas, a nie pol odcinka narzeka jak to trudno jej robic. Ja rozumiem ze 24 razy nagrywac przed Swietami majac rodzine to nie jest proste, ale taki jest format i jak nie dajesz rady to lepiej zaden niz taki... z tym AI to bylam w szoku, nie krytykuje czesto Justyny, ale mi rece opadly.
adven
LouiBag

Post autor: adven »

Damroka pisze: czw gru 04, 2025 11:18 am Ja tak samo. Serio, jesli nie ma czasu to niech sobie odpusci Castmas, a nie pol odcinka narzeka jak to trudno jej robic.
A gdzie tam odpuści Castmas, przecież nie od wczoraj wiadomo, że największe pieniądze na youtube robi się w grudniu, stąd popularność vlogmasów i grudniowe powroty influencerek, które przestały publikować na yt.
Anita94
ZdalnaFanka

Post autor: Anita94 »

adven pisze: czw gru 04, 2025 1:45 pm A gdzie tam odpuści Castmas, przecież nie od wczoraj wiadomo, że największe pieniądze na youtube robi się w grudniu, stąd popularność vlogmasów i grudniowe powroty influencerek, które przestały publikować na yt.
Tylko nie wiem czy zauważył ktoś, że Justyna założyła teraz w grudniu osobny kanał na podcasty niezwiązane z 5NZ i właśnie tam wrzuca castmas. Nie zarabia na nim ani grosza bo nie przekroczyła jeszcze 1000 subskrybentów.
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Anita94 pisze: czw gru 04, 2025 1:55 pm Tylko nie wiem czy zauważył ktoś, że Justyna założyła teraz w grudniu osobny kanał na podcasty niezwiązane z 5NZ i właśnie tam wrzuca castmas. Nie zarabia na nim ani grosza bo nie przekroczyła jeszcze 1000 subskrybentów.
Castmas już rok temu miał współprace, więc obstawiam że i w tym roku będzie.
adven
LouiBag

Post autor: adven »

Anita94 pisze: czw gru 04, 2025 1:55 pm Tylko nie wiem czy zauważył ktoś, że Justyna założyła teraz w grudniu osobny kanał na podcasty niezwiązane z 5NZ i właśnie tam wrzuca castmas. Nie zarabia na nim ani grosza bo nie przekroczyła jeszcze 1000 subskrybentów.
Nie chodzi tylko o wyświetlenia, reklamodawcy płacą więcej za współprace. No chyba że Justyna z dobrego serduszka chce wrzucać treści czytane przez AI ponieważ w sumie nie wiadomo co.
SkarolinaS
SushiRoll

Post autor: SkarolinaS »

teraz juz zarabia sie od 500 subskrybentow.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Jak będą odcinki sponsorowane to zarobi
Waszek Szlacheta
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Waszek Szlacheta »

Już przekroczyła, kurek otwarty.
borsukbartek
Channelka

Post autor: borsukbartek »

Żałosny jest ten castmas, serio nie da się tego słuchać. Jak nie sapanie w samochodzie, narzekanie na choroby i brak możliwości wzięcia L4, to wtrącanie zupełnie niepotrzebnych informacji o córeczce. Historię słuchaczy zepchnięte na drugi plan, bez komentarza, empatii, żadnych emocji. A już wczorajszy tekst że świeczką mnie całkiem rozyebał. Zgubiła dźwięk odpalania świeczki i ciężko jej nagrać bo nie ma w domu zapałek...

Jak już ktoś wyżej napisał - brodzenie dupą po mieliźnie. Dziesięć srok za ogon a nic nie jest zrobione porządnie.