WrzucałaSkarolinaS pisze: ↑czw paź 23, 2025 2:03 am A ten material o Żuk to czasem nie wrzucala jako platny material? cos mi sie kojarzy....
Olga Herring
Moderator: verysweetcherryRe: Olga Herring
Ok, rozumiem zaintwresowaniw true crime, można to rozwazac w aspektach kryminologicznych, psychologicznych, społecznych. Ale zeby robic z tego materiał do relaksu, jak czytanie harlequinow czy ogladanie netflixa to jest to grube nadwyrezenienie j jest to poprosru nieetyczne. Przecież to sa realne ludzkie dramaty, czesto bardzo świeże. Brakuje tu powagi i etyki właśnie. To odnośnie nowego postu z RMF FM.
Ostatni materiał puściłam po dłuższej przerwie od tego podcastu, ale nie zdołałam nawet dosłuchać do końca. Standardowo, ofiara to przepiękna kobieta, która robi się przed wyjściem na bóstwo.
Jeszcze ta modulacja głosu... no nie.
Jeszcze ta modulacja głosu... no nie.
Moje nowe odkrycie. Słucham bez przerwy od kilku dni. Fakt, momentami drażni to "czytanie z kartki", ale idzie się przyzwyczaić. Jak dla mnie jej głos jest przyjemny i tak samo przyjemnie się słucha tych opowieści (mimo tego, że są one tragiczne, mam na myśli sam odbiór podcastu). Jak dla mnie opisy ofiar są nieco przydługie, chociaż z drugiej strony robią całkiem dobre wprowadzenie do historii. Zaczynałam od odcinka o Michale Łysku (Łysce? Nie wiem jak odmienić), bo ktoś polecił na tiktoku ten odcinek i wsiąkłam na maksa.
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
A jakie macie zdanie o zaginięciu/śmierci nowej bohaterki czyli Kingi Kozak?
-
jagodzianka214
- Gacie z oceanu
- Panna Marianna
- Channelka
Kolejna sprawa, w ktorej kobieta chce odejsc od meza i staje sie zaginiona, ze niby uciekla szukac lepszego zycia tak jak stala. Zostawila dziecko, telefony, dokumenty i zaczela nowe zycie. Listosci, wiadome jest, ze nie zyje i wiadomo kto za tym stal, a policja udaje, ze nie rozpoznaje schematu staego jak swiat.pieczonyziemniak. pisze: ↑czw lis 06, 2025 8:46 am A jakie macie zdanie o zaginięciu/śmierci nowej bohaterki czyli Kingi Kozak?
Dokładnie, nazwiska takich kobiet w Polsce można wymieniać bez końca. Anna Garska, Kinga Kozak, Beata Klimek, Katarzyna Wieczorek, Lilianna Kownacka, Renata Antczak, Dorota Białowąs, Iwona Mogiła-Lisowska. Wszystkie z kobiet magicznie znikają aby zacząć nowe życie z dala od dzieci i rodzin.Panna Marianna pisze: ↑pt lis 07, 2025 1:47 pm Kolejna sprawa, w ktorej kobieta chce odejsc od meza i staje sie zaginiona, ze niby uciekla szukac lepszego zycia tak jak stala. Zostawila dziecko, telefony, dokumenty i zaczela nowe zycie. Listosci, wiadome jest, ze nie zyje i wiadomo kto za tym stal, a policja udaje, ze nie rozpoznaje schematu staego jak swiat.
-
blahblahblah
- RoyalBaby
Co myślicie o nowym materiale Olgi o Darii Reluga?
Ta sprawa jest wstrząsająca, jednak co wzbudza moje wątpliwości - ojciec zamordowanej został skazany za nękanie jej przyjaciółki, która uważa za winną tej zbrodni…wierzę, że ten człowiek jest zrozpaczony, jednak wygląda tak, jakby trzymał się każdej teorii spiskowej….a w komentarzach zachwyty.
Ta sprawa jest wstrząsająca, jednak co wzbudza moje wątpliwości - ojciec zamordowanej został skazany za nękanie jej przyjaciółki, która uważa za winną tej zbrodni…wierzę, że ten człowiek jest zrozpaczony, jednak wygląda tak, jakby trzymał się każdej teorii spiskowej….a w komentarzach zachwyty.
- Daria121998
- PsychoFanka
Mi się bardzo podobał ten reportaż. Co do ojca - uważam, ze jest zrozpaczony i chwyta sie wszystkiego, zeby wyjaśnić ta sprawę.blahblahblah pisze: ↑pn lis 10, 2025 7:13 pm Co myślicie o nowym materiale Olgi o Darii Reluga?
Jeśli chodzi o Darię to zadałabym pytanie kierowcy autobusu, czy ten podejrzany typ miał kurtkę ramoneske, skoro prawdopodobnie ktos kto udusił Darię miał właśnie taką kurtkę.
-
Flitsmeister
- Gacie z oceanu
Mi też się bardzo podobał ten reportaż o Darii tak samo jak ten o Izie Strzałkowskiej,oba mnie jakoś dogłębnie poruszyły,aż się popłakałam. Tak bardzo bym chiała żeby te dwie sprawy się rozwiązały ale chyba nie ma szans. Przerażające,że ci zabójcy może do tej pory chodzą po tym świecie choć jeszcze gorsza jest myśl,że może nie żyją i nigdy nie zostaną ukarani za swoje czyny. Niestety wiele z tych spraw nie zostało rozwiązanych przez zaniedbania policji. Co do ojca Darii,to rozumiem,że chwyta się wszystkiego,żeby znaleźć zabójcę córki ale,to trochę wygląda jakby był w jakimś obłędzie,chodzi mi tą sytuację gdzie został skazany,za nękanie tej koleżanki Darii. Zastanawia mnie,że skoro sprawca dokonał gw**t czyli ma jakieś zaburzenia,bo przecież normalny człowiek nie robi takich rzeczy,to zrobił to tylko jednorazowo? Tak samo u Izy,mają dna sprawcy ale nie jest wpisane do bazy,więc to też był tylko jednarozowy wyczyn? Myślałam,że ludzie z takimi zaburzeniami,ponownie dokonują takich czynów? Szkoda,że policja odpuściła wątek tych dwóch studentów,nawet jak ten jeden uciekł z tego szpitala,przecież można było zapytać lekarza o dane pacjenta,bo przecież w szpitalu się podaje ale chyba policji bardzo zależało,żeby nie zajmować się tym wątkiem.
-
maslozawokado
- BagietkaZszarlott
kierowca autobusu nie żyjeDaria121998 pisze: ↑pn lis 10, 2025 8:04 pm Mi się bardzo podobał ten reportaż. Co do ojca - uważam, ze jest zrozpaczony i chwyta sie wszystkiego, zeby wyjaśnić ta sprawę.
Jeśli chodzi o Darię to zadałabym pytanie kierowcy autobusu, czy ten podejrzany typ miał kurtkę ramoneske, skoro prawdopodobnie ktos kto udusił Darię miał właśnie taką kurtkę.
-
Maximus1111
- GreckieWakacje
Słuchał ktoś wywiadu Olgi z Kasią Bonda? Bonda została zapytała czy słucha podcastów i powiedziała, że teraz slucha bo podcasty się poprawiły XDDD ale kiedyś nie mogła bo ją drażniło że jest tam za dużo „emocjonalnej waty” czyli teksty typu „włosy zjeżyły mu się na glowie, poczuł dreszcz na kręgosłupie” czy „teraz zacisnęło mu się gardlo” i nazwala je tanimi chwytami. I, że nie lubi takiego lania wody tylko prawdziwe mięso.
Ciekawe co myśli o znanym „rozpadło się na milion kawałków” Olgi

Ciekawe co myśli o znanym „rozpadło się na milion kawałków” Olgi
Mocno o śledziowejlichixx pisze: ↑czw lis 13, 2025 5:58 pm Bonda została zapytała czy słucha podcastów i powiedziała, że teraz slucha bo podcasty się poprawiły XDDD ale kiedyś nie mogła bo ją drażniło że jest tam za dużo „emocjonalnej waty” czyli teksty typu „włosy zjeżyły mu się na glowie, poczuł dreszcz na kręgosłupie” czy „teraz zacisnęło mu się gardlo” i nazwala je tanimi chwytami.
- CebulaBjuti
- Skarpeta Rakieta
przecież gdyby nie te jej kwieciste opisy (które są totalnie z dupy btw bo przecież jakie ona może mieć pojęcie co czuła w danym momencie ofiara albo sprawca), to te jej podcasty trwałyby 1/3 tego, co obecnie. Wybiła się strasznie na tym czytaniu tych pustych frazesów jak z promptera i teraz zbiera owoce
-
kara_plotkara
- Mokra Włoszka
Z profilu ktokolwiek widział ktokolwiek wie na fb:
Drodzy Widzowie,
W imieniu całej redakcji "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie..." chcielibyśmy oficjalnie poinformować o nadchodzących zmianach.
Nową prowadzącą programu będzie Monika Skrzypczak-Szweda - dziennikarka, autorka reportaży, filmów dokumentalnych i wydawczyni audycji telewizyjnych. Laureatka konkursów i przeglądów dziennikarskich, nominowana m.in. do nagrody Grand Press i MediaTory. W swoich materiałach porusza tematy społeczne, kulturalne i historyczne.
Jednocześnie pragniemy podziękować Olga Herring Podcast za całą dotychczasową współpracę, profesjonalizm oraz uśmiech i ciepło, które zawsze wnosiła swoją obecnością. Życzymy Olgo, abyś dalej spełniała się w swojej misji!
A my już teraz zapraszamy na premierę najnowszego odcinka - piątek, 22:10 TVP3
.
Redakcja Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
Drodzy Widzowie,
W imieniu całej redakcji "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie..." chcielibyśmy oficjalnie poinformować o nadchodzących zmianach.
Nową prowadzącą programu będzie Monika Skrzypczak-Szweda - dziennikarka, autorka reportaży, filmów dokumentalnych i wydawczyni audycji telewizyjnych. Laureatka konkursów i przeglądów dziennikarskich, nominowana m.in. do nagrody Grand Press i MediaTory. W swoich materiałach porusza tematy społeczne, kulturalne i historyczne.
Jednocześnie pragniemy podziękować Olga Herring Podcast za całą dotychczasową współpracę, profesjonalizm oraz uśmiech i ciepło, które zawsze wnosiła swoją obecnością. Życzymy Olgo, abyś dalej spełniała się w swojej misji!
A my już teraz zapraszamy na premierę najnowszego odcinka - piątek, 22:10 TVP3
-
KarmazynowyKruk
- Mokra Włoszka
przeciez byl screen dosłownie parę postów wyżejkara_plotkara pisze: ↑pt lis 14, 2025 9:43 am Z profilu ktokolwiek widział ktokolwiek wie na fb:
Drodzy Widzowie,
A my już teraz zapraszamy na premierę najnowszego odcinka - piątek, 22:10 TVP3.
-
kara_plotkara
- Mokra Włoszka
Nie zauważyłam.