Start
Mój profil

iwona wieczorek

Moderator: verysweetcherry
dejwor
Srebrna Kropeczka

Re: iwona wieczorek

Post autor: dejwor »

SmokAnalog pisze: czw wrz 25, 2025 12:59 pm Jeśli młodzież bez pleców, to by jego/ją/ich znaleźli. O tym Rutkowskim nie wiedziałem. Jeśli to jakieś gangusy, nawet osiedlowego kalibru, to już dawno mogą być w ziemi albo w pierdlu za coś zupełnie innego, tylko w tym drugim przypadku ich wytropienie (a raczej ich winy w sprawie IW) byłoby łatwiejsze i nie ciągnęłoby się tyle lat. I jeszcze jedna ważna rzecz - do tej pory nie ma ciała i bardzo mało prawdopodobne jest już, żeby się odnalazło. Może jakieś NN ciało młodej kobiety z tamtego okresu, ale to zaginięcie było tak medialne, że raczej od razu sprawdzali pod tym kątem, jeśli taki przypadek miał miejsce gdziekolwiek w Polsce. Według mnie to, że sprawca nie żyje jest najbardziej prawdopodobne. Jeśli ich było więcej, tzn. miał wspólników, teoretycznie jeszcze jest możliwość, że mózg operacji nie żyje, ale współwykonawca/wykonawcy ciągle są na tym świecie, w takim przypadku liczyłbym już chyba na to, że któryś pęknie gdzieś tak w okolicach przedawnienia sprawy, więc jeszcze ma czas.
no wlasnie, co sie dzieje wtedy keidy sprawa ulegnie przedawnieniu a pozniej ktos sie przyzna?
Awatar użytkownika
Extravaganza
RoyalBaby

Post autor: Extravaganza »

Pisałem na 18 stronie tego forum o możliwej sytuacji jaka mogła wyniknąć popierając to spójnym czasem, który mega się zlewał, ale niestety większość bierze do łba tylko opcję Paweł/Patryk. To były młode ćpuny, imprezowe pokolenie skłonne do zabaw, narkotyków etc. Żaden z nich ani osób powiązanych z nimi tego nie zrobiło w sensie krzywdy Iwonie. Nikt z tego świata się nie zawinął z nich, nikt nic nie pisnął, nikt nie powiedział ani słowa ze znajomych. Żyją i mają się dobrze. Adria kiedyś latka temu mnie obsługiwała w nieistniejącej dziś knajpie „zimne nozki” wyrosła dziewczyna, ale nie widział bym nic więcej w niej. Kłamali bo mieli inne akcje na sumieniu i nie chcieli żeby przypadkiem to wyszło. Akcja z drugą ekipa śmieciarki jak najbardziej zlewa się spójnie natomiast opcja „obcego” będącego w tym momencie w parku, polującego jak najbardziej też realna. Taki łeb nie myśli czy może za chwilę jechać policja czy miejska jak to wielu uważa, że taka osoba by nie wjechała do parku „BO”. Błędne myślenie mega i bardzo prostackie.. sprawa otwarta jest tyle czasu i będzie przyciągać uwagi i podejrzenia. Iwona obstawiam, że jest zakopana a nie zmielona w hucie czy innych warsztatach, ani też nie jest spalona. Ktoś gdzieś zakopał i to tyle co na ten moment podbije tutaj.
Kingamia
Ciastko

Post autor: Kingamia »

Ja myślę od początku że Iwona jest wywieziona
Awatar użytkownika
nienadlugo
GreckieWakacje

Post autor: nienadlugo »

Kingamia pisze: czw wrz 25, 2025 7:10 pm Ja myślę od początku że Iwona jest wywieziona
Po czym wnosisz?
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

Kingamia pisze: czw wrz 25, 2025 7:10 pm Ja myślę od początku że Iwona jest wywieziona
Myślisz, że porwana z ulicy do ag*ncji gdzieś poza granicami? W 2010 jeszcze takie historie miały miejsce w Polsce? Bo to jednak kojarzy mi się bardziej z latami 90., jeszcze początkiem 2000.
Kingamia
Ciastko

Post autor: Kingamia »

Za dużo jest tutaj kręcenia, kombinacji, dziwnych teorii. Dziwnym zbiegiem okoliczności nie ma wiecej nagrań z kamer, wszystko się urywa , nikt nic nie wie a Iwona znika bez śladu … nie ma ciala ,nie ma zbrodni. Rozpłynęła się.
Dodatkowo jej dziwne znajomości. Wiemy również co się działo w zatoce sztuki, jacy ludzie się tam kręcili i po co. Dlatego takie są moje wnioski , że niestety została wystawiona i sprzedana. Dlaczego ona? Nie wiem. Może miała pecha i na nią padło, a może był to celowy wybór.
Pola86
MiamiBicz

Post autor: Pola86 »

Kingamia pisze: czw wrz 25, 2025 11:25 pm Za dużo jest tutaj kręcenia, kombinacji, dziwnych teorii. Dziwnym zbiegiem okoliczności nie ma wiecej nagrań z kamer, wszystko się urywa , nikt nic nie wie a Iwona znika bez śladu … nie ma ciala ,nie ma zbrodni. Rozpłynęła się.
Dodatkowo jej dziwne znajomości. Wiemy również co się działo w zatoce sztuki, jacy ludzie się tam kręcili i po co. Dlatego takie są moje wnioski , że niestety została wystawiona i sprzedana. Dlaczego ona? Nie wiem. Może miała pecha i na nią padło, a może był to celowy wybór.
Moim zdaniem i tak mogło być. Nie było żadnych śladów zbrodni, nic kompletnie. Więc może i faktycznie została wywieziona. Niemniej zaskakujące jest, ze młoda dziewczyna rozpływa się w powietrzu i przez tyle lat nikt, ale to nikt nie piśnie nawet słowem. Śledztwo od samego początku było położone i albo olane, albo celowo zatarto ślady.
noth
Ciastko

Post autor: noth »

Obejrzałem nowy wywiad z kominiarką, bardzo mało konkretów, ale coś tam można wyciągnąć. Najbardziej zdumiewa fakt, że nie zabezpieczono monitoringu na osiedlu Iwony, przez co jeśli przeszła przez park i wsiadła do jakiegoś auta to sprawa byłaby rozwiązana jeszcze w wakacje 2010 roku. Ogólnie odniosłem takie wrażenie, ze kominiara podejrzewa iż Paweł coś mąci, natomiast raczej to nie on skrzywdził Iwone. Jeszcze bardziej odrzuca wg mojej opinii drugiego najpopularniejszego podejrzanego Patryka, twierdząc, że to raczej tylko medialny podejrzany i raczej wie dlaczego kręcił w zeznaniach i nie ma to zwiazku ze sprawa Wieczorek.
Kieruje swoja hipoteze, ze Iwona przeszła przez park i cos stało się pod blokiem, wiec też stanowczo odrzucił wątek śmieciarzy. Jeśli tak było, to bardzo zmiejsza nam ilość podejrzanych bo osób które wiedziały co się dzieje z Iwoną było mało zapewne, dodatkowo dodajmy godzine 4:30 i trzeba było być na chodzie i posiadać samochód, więc ja odrzucam też podejrzenia w storne Pawła i Patryka bo wg danych oni po prostu spali w mieszkaniach.
Awatar użytkownika
Katalaja
Siatkarka
Instagram: Katalaja

Post autor: Katalaja »

chcę przedstawić moją analizę nagrań Iwony Wieczorek, koncentrując się na metodologii i sposobie, w jaki doszłam do swoich wniosków.

1. Korekcja nagrań i loga

Analiza rozpoczęła się od weryfikacji obu typów nagrań – kolorowego i czarno-białego (CH5, CH6, CH7, CH9).

Dokonałam korekcji loga czasu i ułożenia ujęć, aby wszystkie klatki były porównywalne i możliwe było śledzenie ruchu osób oraz pojazdów.

Sprawdziłam dokładnie położenie kamer, perspektywę i światło, co pozwoliło określić, które fragmenty nagrań odpowiadają tym samym miejscom w przestrzeni.

2. Identyfikacja powtarzanych schematów

Analizowałam powtarzające się osoby, pojazdy i elementy przestrzenne (np. biała taksówka, płotek, parasole, lampy).

Zidentyfikowałam schematy powtarzalności ruchu, które występowały zarówno w nagraniach kolorowych, jak i czarno-białych.

Te wzorce nie są przypadkowe – powtarzają się w podobnych sekwencjach, co wskazuje na możliwość celowego montażu lub uporządkowanego nagrywania w czasie.

3. Obserwacje

W trakcie analizy skupiałam się wyłącznie na tym, co widać – faktach, ruchu osób i pojazdów, kolejności zdarzeń.

Wnioski wynikają z powtarzalnych wzorców w logach nagrań i w obrazach, które wymagają dalszej analizy.

Nie interpretuje motywacji osób, ani nie twierdzę, że jest to świadoma manipulacja – przedstawiam obserwacje wymagające uwagi i dalszego badania.

4. Kontekst nagrań

Nagrania zostały udostępnione publicznie, co sugeruje, że służby miały nad nimi kontrolę.

Fakt, że nagrania są dostępne, może świadczyć zarówno o tym, że zawierają istotne dowody, jak i o tym, że mogły zostać celowo zmanipulowane w niektórych fragmentach.

Ważne jest rozważenie, kto i w jakim celu umieścił te nagrania publicznie, ponieważ wpływa to na sposób interpretacji danych.

5. Propozycja dalszych kroków

Kontynuacja analizy nagrań w porównaniu kolorowego i czarno-białego materiału, zwracając uwagę na powtarzalne wzorce ruchu osób i pojazdów.

Sporządzenie mapy przestrzeni i układu kamer, aby dokładnie odwzorować trasę i miejsca występowania powtarzających się elementów.

Identyfikacja punktów krytycznych, w których pojawiają się powtarzające się schematy lub przeskoki między ujęciami.

Ocena możliwości dalszego badania logów i korelacji czasowych, aby dokładniej określić ciąg zdarzeń.
maaaarcyska
BagietkaZszarlott

Post autor: maaaarcyska »

Katalaja pisze: pt paź 10, 2025 2:00 am chcę przedstawić moją analizę nagrań Iwony Wieczorek, koncentrując się na metodologii i sposobie, w jaki doszłam do swoich wniosków.
Swoją czy ChatuGPT? :)
Awatar użytkownika
Zolo666
Tritonotti

Post autor: Zolo666 »

Katalaja pisze: pt paź 10, 2025 2:00 am chcę przedstawić moją analizę nagrań Iwony Wieczorek, koncentrując się na metodologii i sposobie, w jaki doszłam do swoich wniosków.

1. Korekcja nagrań i loga

Analiza rozpoczęła się od weryfikacji obu typów nagrań – kolorowego i czarno-białego (CH5, CH6, CH7, CH9).

Dokonałam korekcji loga czasu i ułożenia ujęć, aby wszystkie klatki były porównywalne i możliwe było śledzenie ruchu osób oraz pojazdów.

Sprawdziłam dokładnie położenie kamer, perspektywę i światło, co pozwoliło określić, które fragmenty nagrań odpowiadają tym samym miejscom w przestrzeni.

2. Identyfikacja powtarzanych schematów

Analizowałam powtarzające się osoby, pojazdy i elementy przestrzenne (np. biała taksówka, płotek, parasole, lampy).

Zidentyfikowałam schematy powtarzalności ruchu, które występowały zarówno w nagraniach kolorowych, jak i czarno-białych.

Te wzorce nie są przypadkowe – powtarzają się w podobnych sekwencjach, co wskazuje na możliwość celowego montażu lub uporządkowanego nagrywania w czasie.

3. Obserwacje

W trakcie analizy skupiałam się wyłącznie na tym, co widać – faktach, ruchu osób i pojazdów, kolejności zdarzeń.

Wnioski wynikają z powtarzalnych wzorców w logach nagrań i w obrazach, które wymagają dalszej analizy.

Nie interpretuje motywacji osób, ani nie twierdzę, że jest to świadoma manipulacja – przedstawiam obserwacje wymagające uwagi i dalszego badania.

4. Kontekst nagrań

Nagrania zostały udostępnione publicznie, co sugeruje, że służby miały nad nimi kontrolę.

Fakt, że nagrania są dostępne, może świadczyć zarówno o tym, że zawierają istotne dowody, jak i o tym, że mogły zostać celowo zmanipulowane w niektórych fragmentach.

Ważne jest rozważenie, kto i w jakim celu umieścił te nagrania publicznie, ponieważ wpływa to na sposób interpretacji danych.

5. Propozycja dalszych kroków

Kontynuacja analizy nagrań w porównaniu kolorowego i czarno-białego materiału, zwracając uwagę na powtarzalne wzorce ruchu osób i pojazdów.

Sporządzenie mapy przestrzeni i układu kamer, aby dokładnie odwzorować trasę i miejsca występowania powtarzających się elementów.

Identyfikacja punktów krytycznych, w których pojawiają się powtarzające się schematy lub przeskoki między ujęciami.

Ocena możliwości dalszego badania logów i korelacji czasowych, aby dokładniej określić ciąg zdarzeń.
No super ale o tym że te nagrania są zmanipulowane i pocięte to akurat wiadomo od lat. Ps. Nie zakładaj nowych wątków o Iwonie bo wystarczy ten
spaceofm
Skarpeta Rakieta

Post autor: spaceofm »

ze zniknięciem Iwony związany jest młody wówczas człowiek, i ze starszym ciemniejszym samochodem, niepozorny i wmieszany w tłum z wyglądu, dziś ta osoba może mieć około 35 - 40 lat, albo trochę więcej, na pewno nie jest to Paweł P., i raczej też nie Patryk G.

nie chcę wchodzić w tę ogólną histerię snów o Iwonie, ale takiego osobnika widziałam w wersji sennej, taki sen wykwita u mnie raz na jakiś czas i są to sny różne od takich tradycyjnych, bardziej mają charakter wizji, natomiast wszystkie one w stu procentach były znakami oddającymi rzeczywistość w moim życiu, jako przekazy, dotyczyły mojego życia głównie, ale gdy zaczęłam czytać o Iwonie, przyszło do mnie to właśnie, także ten człowiek ma z tym związek na pewno, ale kto to jest, nie wiem

najpierw pokazało mi się zdjęcie Iwony w różowym swetrze, które wszyscy kojarzymy i ono odwróciło się jak dwustronne lusterko

po drugiej stronie była noc, jakaś ulica obsadzona drzewami, tenże młody człowiek i samochód z którego bagażnika wystawała duża czarna folia,
to jest taki układ - znak

ona mi go pokazała, widziałam jego twarz i profil

na pewno nie jest to Paweł P., zupełnie inny typ twarzy, a Patryka widziałam tylko na nagraniu ze studniówki, oraz na trzech zdjęciach prywatnych, wszystkie raczej niewyraźnie, ale raczej to nie on, bo tamten miał mocniejszy układ twarzy i aurę emocji
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

spaceofm pisze: czw paź 30, 2025 4:36 pm ze zniknięciem Iwony związany jest młody wówczas człowiek, i ze starszym ciemniejszym samochodem, niepozorny i wmieszany w tłum z wyglądu, dziś ta osoba może mieć około 35 - 40 lat, albo trochę więcej, na pewno nie jest to Paweł P., i raczej też nie Patryk G.

nie chcę wchodzić w tę ogólną histerię snów o Iwonie, ale takiego osobnika widziałam w wersji sennej, taki sen wykwita u mnie raz na jakiś czas i są to sny różne od takich tradycyjnych, bardziej mają charakter wizji, natomiast wszystkie one w stu procentach były znakami oddającymi rzeczywistość w moim życiu, jako przekazy, dotyczyły mojego życia głównie, ale gdy zaczęłam czytać o Iwonie, przyszło do mnie to właśnie, także ten człowiek ma z tym związek na pewno, ale kto to jest, nie wiem

najpierw pokazało mi się zdjęcie Iwony w różowym swetrze, które wszyscy kojarzymy i ono odwróciło się jak dwustronne lusterko

po drugiej stronie była noc, jakaś ulica obsadzona drzewami, tenże młody człowiek i samochód z którego bagażnika wystawała duża czarna folia,

na pewno nie jest to Paweł P., zupełnie inny typ twarzy, a Patryka widziałam tylko na nagraniu ze studniówki, oraz na trzech zdjęciach prywatnych, wszystkie raczej niewyraźnie, ale raczej to nie on, bo tamten miał mocniejszy układ twarzy i aurę emocji
To mówisz, że przyśniło Ci się że to na pewno nie był Paweł? A no to ok. To nie był.
Kasiabimbasia
Gacie z oceanu

Post autor: Kasiabimbasia »

spaceofm pisze: czw paź 30, 2025 4:36 pm ze zniknięciem Iwony związany jest młody wówczas człowiek, i ze starszym ciemniejszym samochodem, niepozorny i wmieszany w tłum z wyglądu, dziś ta osoba może mieć około 35 - 40 lat, albo trochę więcej, na pewno nie jest to Paweł P., i raczej też nie Patryk G.

Imagine dopiero zaczęłaś swoje dorosłe życie, masz 19 lat i wszystko przed sobą, ale pojawiasz się prawdopodobnie w złym miejscu i o złym czasie i spotyka Cię coś złego, co na zawsze to wszystko przekreśla. Kilkanaście lat później Twoja sprawa jest znana w całej Polsce, nadal nie jest rozwiązana, a jakieś pojeby typują osobę za to odpowiedzialną za pomocą własnych snów. Damn. Jakie jest prawdopodobieństwo?
Awatar użytkownika
Zolo666
Tritonotti

Post autor: Zolo666 »

Już nic głupszego dzisiaj nie zobacze
ploty123
Gacie z oceanu

Post autor: ploty123 »

Zolo666 pisze: pt paź 31, 2025 1:48 am Już nic głupszego dzisiaj nie zobacze
Dokładnie, a dopiero druga w nocy
spaceofm
Skarpeta Rakieta

Kasiabimbasia pisze: czw paź 30, 2025 8:59 pm Imagine dopiero zaczęłaś swoje dorosłe życie, masz 19 lat i wszystko przed sobą, ale pojawiasz się prawdopodobnie w złym miejscu i o złym czasie i spotyka Cię coś złego, co na zawsze to wszystko przekreśla. Kilkanaście lat później Twoja sprawa jest znana w całej Polsce, nadal nie jest rozwiązana, a jakieś pojeby typują osobę za to odpowiedzialną za pomocą własnych snów. Damn. Jakie jest prawdopodobieństwo?

sny są ogólnie albo znakiem emocji i układu życia, a zdarzają się i takie które są przekazem, choć rzadziej
ponieważ u mnie to się sprawdza, a też jak wykładałam sny innych osób

dlatego uważam że widziałam człowieka, który ma związek z tą sprawą,
natomiast nie wiem kto to jest
tej osoby nie było wizualnie w mediach
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

spaceofm pisze: pt paź 31, 2025 1:30 pm sny są ogólnie albo znakiem emocji i układu życia, a zdarzają się i takie które są przekazem, choć rzadziej
ponieważ u mnie to się sprawdza, a też jak wykładałam sny innych osób

dlatego uważam że widziałam człowieka, który ma związek z tą sprawą,
natomiast nie wiem kto to jest
tej osoby nie było wizualnie w mediach
to może z czasem przyśni ci się jego adres.

xD
spaceofm
Skarpeta Rakieta

berry blast pisze: pt paź 31, 2025 1:55 pm to może z czasem przyśni ci się jego adres.

xD
tych przekazów o Iwonie miałam w sumie kilka, na jednym zobaczyłam z lotu ptaka miejsce, które potem znalazłam na mapie trójmiasta, ale nie wiem dokładnie czego to dotyczyło
xxevi.13
RoyalBaby

Post autor: xxevi.13 »

spaceofm pisze: pt paź 31, 2025 3:36 pm tych przekazów o Iwonie miałam w sumie kilka, na jednym zobaczyłam z lotu ptaka miejsce, które potem znalazłam na mapie trójmiasta, ale nie wiem dokładnie czego to dotyczyło
Skoro jesteś taka pewna swoich snów dlaczego nie zgłosisz się na policję? Pokażesz miejsce na mapie, stworzycie portret pamieciowy 😉
Szklanapogoda
LouiBag

Post autor: Szklanapogoda »

Ostatnio na tt wyskakuje mi jakiś jasnowidz i było pytanie o IW, on twierdziła że pisal do archiwum x ale nie dostal odpowiedzi
Szklanapogoda
LouiBag

Post autor: Szklanapogoda »

Nie wiem co niektórych bawi w komentarzu tej osoby. Nie każdy to wrozbita Maciej i niektórzy naprawdę mają szósty zmysl.🤪 tez się śmiałam, że wróżka pierdoli głupoty dopóki wszystko nie zaczęło się sprawdzać 😄

A poza tym ktos sprawdził to, że autorka tego snu dopiero co założyła konto? I komentarze są tylko w tym wątku🤔 może to ktos że środowiska próbuje namieszać, a może ten wpis to prawda 😝
Awatar użytkownika
smiechuwarteok
Migocząca Świeczka

Post autor: smiechuwarteok »

Szklanapogoda pisze: sob lis 01, 2025 6:01 am Ostatnio na tt wyskakuje mi jakiś jasnowidz i było pytanie o IW, on twierdziła że pisal do archiwum x ale nie dostal odpowiedzi
No i dobrze. Wróżbita to nie jest instytucja, która uczestniczy w postępowaniu. Słuchając takich osób plujemy na grób ofiar.
xoseraphina
FejkTiffany

Post autor: xoseraphina »

Nigdy nie interesowałam się tą sprawą, ale poznałam kiedyś osobę, która była na wysokim stanowisku w policji w Gdańsku i brała udział w poszukiwaniach Iwony. Wg tej osoby Iwona nie żyje, a ciało zostało ukryte na terenie parku Reagana. Ponoć cały ten park ma trudny teren, gęste krzaczory, przez co jest utrudniony dostęp do wielu obszarów itd, musieliby cały park do zera wykosić, żeby znaleźć te szczątki. I też coś wspominała o tym, że zabójca zazwyczaj znajduje się w pierwszym tomie akt, ale nie byli w stanie nikomu nic udowodnić. Może coś w tym jest 🤷🏼‍♀️
teodora55
LouiBag

Post autor: teodora55 »

xoseraphina pisze: ndz lis 02, 2025 10:18 am Nigdy nie interesowałam się tą sprawą, ale poznałam kiedyś osobę, która była na wysokim stanowisku w policji w Gdańsku i brała udział w poszukiwaniach Iwony. Wg tej osoby Iwona nie żyje, a ciało zostało ukryte na terenie parku Reagana. Ponoć cały ten park ma trudny teren, gęste krzaczory, przez co jest utrudniony dostęp do wielu obszarów itd, musieliby cały park do zera wykosić, żeby znaleźć te szczątki. I też coś wspominała o tym, że zabójca zazwyczaj znajduje się w pierwszym tomie akt, ale nie byli w stanie nikomu nic udowodnić. Może coś w tym jest 🤷🏼‍♀️
Niesamowite odkrycie