Start
Mój profil

Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Chruma
Currently:revenge

Re: Ola Łęczycka - śmierć w podróży poślubnej

Post autor: Chruma »

wzdecia pisze: czw lip 10, 2025 1:57 pm Ola jest gloryfikowana na piękność świata, a byla przeciętnej urody. Zadbana, to fakt.
Lubiła się pindrzyc do zdjęć
Raczej nadmuchana (full face) niż zadbana,podobnie ta psiapsi która ciągle się szczerzy do kamery
Cathleen
Ciastko

Post autor: Cathleen »

Manka2 pisze: czw lip 10, 2025 11:23 am 29 sierpnia 2022 w Miami Beach było pochmurno

https://weatherspark.com/h/d/18623/2022 ... ted-States
Pochmurno w Miami nie oznacza tego samego, co pochmurno np. w Polsce. Byłam w Miami na początku kwietnia tego roku i już wtedy był upał 90°F, czyli podobnie jak wtedy, kiedy zginęła Ola. 30°C w Miami odczuwa się zdecydowanie bardziej niż w Polsce, bo leży bliżej równika, latem słońce jest bardziej intensywne i promieniowanie UV też większe, plus większa wilgotność. Poszperałam trochę i w dniu śmierci Oli, mimo pochmurnego nieba, promieniowanie UV w Miami było równe ok. 9-11, czyli bardzo dużo, powyżej 11 jest już ekstremalnie. Bez ochrony przeciwsłonecznej jak najbardziej mogło dojść do poparzenia słonecznego.
lola!!!
Dieta 600 kcal

Post autor: lola!!! »

Chyba nikt temu kolesiowi nie wierzy w to co on mówi
Jorki to mielonki
MoetGlass

Post autor: Jorki to mielonki »

lola!!! pisze: czw lip 10, 2025 2:29 pm Chyba nikt temu kolesiowi nie wierzy w to co on mówi
Jakoś trzeba okrążyć fakt, że zamiast nacieszyć się sobą jako nowożeńcy to kupili syf z nielegalnego źródła (wspierając przestępczość i kartele w Miami, how lovely), zaćpali się i zostali ograbieni (btw, mieli farta, bo we wschodnich metropoliach to by ich ze wszystkiego oskubali i leżeliby golutcy XDDD), a niesprawiedliwy policeman zakończył sprawę, których ma codziennie od groma, ale za mało czasu i funduszy, żeby skupiać się na jednej lasce.

Kiepska śmierć, przykra sprawa, ale może komuś pokaże, że nie warto kupować narkotyków z nieznanych źródeł, zwłaszcza w kolebce syntetycznego syfu XDD
l1234-ona
RoyalBaby

Post autor: l1234-ona »

Czytając Wasze posty ze niemożliwym jest że doszło do jakiejś zbrodni/przestępstwa, zastanawia mnie skąd w takim razie te obrażenia które bliscy widzieli na zdjęciach, zakrwawione majtki i cała reszta która nie została upubliczniona ale którą widzieli najbliżsi i która tak zszokowała m in przyjaciółke Oli
Mnie to wlasnie przekonuje bardziej w kierunku hipotez związanych z brutalnym przestępstwem niż że się brzydko mówiąc nacpali się niewiadomego pochodzenia dragami z własnej woli
PatkaKFC
BlondDoczep

Post autor: PatkaKFC »

shadyshrimp pisze: czw lip 10, 2025 1:45 pm Widać, że lubili się z używkami
Dla mnie takie zdjęcia na IG są największym dowodem na to, że używki to była u nich codzienność - nikt normalny, palący bata raz na ruski rok i rzadziej, nie wrzuca takich zdjęć. Mam takich znajomych i z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że tam na pewno był już mózg ładnie zmiksowany.
Jorki to mielonki pisze: czw lip 10, 2025 2:40 pm Jakoś trzeba okrążyć fakt, że zamiast nacieszyć się sobą jako nowożeńcy to kupili syf z nielegalnego źródła (wspierając przestępczość i kartele w Miami, how lovely), zaćpali się i zostali ograbieni (btw, mieli farta, bo we wschodnich metropoliach to by ich ze wszystkiego oskubali i leżeliby golutcy XDDD), a niesprawiedliwy policeman zakończył sprawę, których ma codziennie od groma, ale za mało czasu i funduszy, żeby skupiać się na jednej lasce.

Kiepska śmierć, przykra sprawa, ale może komuś pokaże, że nie warto kupować narkotyków z nieznanych źródeł, zwłaszcza w kolebce syntetycznego syfu XDD
I o to właśnie chodzi, sprawa jest prosta:

1. Kupili towar od jakiegoś losowego typa
2. Typ widzi, że to turyści, więc na pewno nie wrócą i może im popchnąć byle g*wno, a że będzie cięższe, to jeszcze więcej zarobi
3. Przedawkowali
4. Mąż albo faktycznie nie pamięta (widać, że nie jest w najlepszej kondycji), albo chce "chronić" matkę przed prawdą (czyli jest tchórzem), albo jest zwykłym tchórzem, który boi się przyznać do tego, co się wydarzyło
5. Miejscowa policja miała to w d*pie, bo potraktowali ich jako jednych z setek ćpunów, z którymi muszą się użerać każdego dnia
6. Ha tfu na Śledziową, która zamiast robić rzetelne śledztwo i jakoś POMÓC (i tak, może to boleć na początku, ale w dłużej perspektywie będzie dla rodziny lepsze), standardowo nakręca odklejki najbliższych.

No i co, herring odcinek zrobiła, kaskę przytuli, a rodzice teraz siedzą i myślą "no jak pani redaktor się nami zainteresowała, zgadzała się z nami cały czas, to na pewno już za chwilę będzie przełom".

Ha tfu jeszcze raz na nią, a rodzinie życzę jak najwięcej zdrowia i właściwych ludzi wokół siebie, którzy pomogą uporać się z tragedią.
wiktoriab18
BagietkaZszarlott

Post autor: wiktoriab18 »

Krew na bieliźnie to może być krwawienie pośmiertne z dróg rodnych, zwłaszcza jeśli spodziewała się miesiączki w najbliższych dniach. ( ogólnie warto sobie poczytać o np.krwawieniu pośmiertnym, bo wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że ciało po śmierci może „pozbywać się” różnych wydzielin dostępnymi otworami.. uszy, nos, jama ustna, drogi rodne i odbyt). Więc krew na bieliźnie można łatwo wyjaśnić, aczkolwiek nic nie jest wiadome na 100% ze względu na to, że nic nie zostało zabezpieczone do badań..

Ślady na nadgarstkach i kostkach - tutaj według mnie to na 99-% ślady po pasku od butów oraz bransoletek na ręce.

Wkłucia… no tutaj też jest wiele opcji, mogły powstać w karetce, w szpitalu lub zostać wykonane przez samą dziewczynę.

No ale tak jak wyżej pisałam, nic nie zostało zabezpieczone, więc tak naprawdę to tylko gdybanie w tą czy tamtą stronę 🤷🏼‍♀️ oczywiście jest to okropne i nie powinno mieć miejsca, jest to ewidentne zaniedbanie ze strony służb i co do tego nie ma wątpliwości.
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

l1234-ona pisze: czw lip 10, 2025 2:58 pm Czytając Wasze posty ze niemożliwym jest że doszło do jakiejś zbrodni/przestępstwa, zastanawia mnie skąd w takim razie te obrażenia które bliscy widzieli na zdjęciach, zakrwawione majtki i cała reszta która nie została upubliczniona ale którą widzieli najbliżsi i która tak zszokowała m in przyjaciółke Oli
Mnie to wlasnie przekonuje bardziej w kierunku hipotez związanych z brutalnym przestępstwem niż że się brzydko mówiąc nacpali się niewiadomego pochodzenia dragami z własnej woli
Rozpatrując już absurdy i wiedząc, że świadomie zażywali dragi, o czym Dawid zeznawał oficjalnie, można też wymyślić tak durny scenariusz, że pod wpływem narko Dawid zaproponował Oli s*ks na plaży, ona odmówiła, szarpali się, Dawid przez narko nie miał wyczucia i przypadkowo ją zabił. Jest parę scenariuszy, ten tu jest tak samo durny jak teza o porwaniu ich na handel, czy dla jakiegoś tam szejka, ale jeśli za początek sprawy brać kwestię zażycia substancji, to biorąc pod uwagę zeznania Dawida i tego znajomego Oli, można założyć, że coś wzięli i zrobili to dobrowolnie, nikt ich celowo nie otruł, nie wrzucił używek do drinka, po prostu kupili coś, zażyli to i urwał im się film, a czy potem się poszarpali, czy zaatakowali ich jacyś miejscowi przestępcy, jest w tym momencie trudne do wyśledzenia, trzebaby mieć obraz z całego dnia z ewentualnych kamer obejmujących miejsce, w którym leżeli.
Enyo
Ciastko

Post autor: Enyo »

Został dodany materiał na kanale Ślady - https://www.youtube.com/watch?v=28K1OxM ... %C5%9Alady
Zerknijcie sobie i dziwi mnie to, że nie zostało to nagłośnione w mediach...
Jorki to mielonki
MoetGlass

l1234-ona pisze: czw lip 10, 2025 2:58 pm Czytając Wasze posty ze niemożliwym jest że doszło do jakiejś zbrodni/przestępstwa, zastanawia mnie skąd w takim razie te obrażenia które bliscy widzieli na zdjęciach, zakrwawione majtki i cała reszta która nie została upubliczniona ale którą widzieli najbliżsi i która tak zszokowała m in przyjaciółke Oli
Parę postów wstecz wyjaśniono kwestię obrażeń, niekoniecznie to musi świadczyć o brutalnym przestępstwie. Ja dodam od siebie, że może szarpała się z kimś, gdy była okradana z biżuterii i dostała w twarz (tam coś z nosem chyba było, nie wiem). Mogła wcześniej upaść na twarz (jak tracisz świadomość to nie kontrolujesz). Krew na majtkach (znów powtórzę to, co było wspomniane) to może okres, a może rzeczywista napaść, gdy leżała nieprzytomna, ale poza zakrwawionymi majtkami nie słyszałam ani razu o innych obrażeniach w okolicach intymnych.

Czasem trzeba odstawić emocje na bok i nie doszukiwać się argumentów popierających przeczucie, że taka ładna dziewczyna, a takie rzeczy. Obejrzałam połowę tego nowego materiału, bo znudził mnie tym, jak jest rozwleczony i bardzo gra na emocjach.

+ on nie miał fentanylu we krwi, ona już tak. Można gdybać, dopóki chłop nie powie, co się stało. Ktoś jej dosypał do drinka, czy sama wzięła to nie zmienia faktu, że z taką ilością różnych narkotyków we krwi to lecieli na ostrej imprezie. Zabawa, odsypianie, zabawa, odsypianie. Przed wylotem znów zabawa, ale za gruba i mamy efekty. Fentanyl to niewyobrażalne zło, ćpanie samo w sobie to patologia + nie wyciągamy rączek po gówno z ulicy.
PatkaKFC
BlondDoczep

Enyo pisze: czw lip 10, 2025 3:15 pm Został dodany materiał na kanale Ślady - https://www.youtube.com/watch?v=28K1OxM ... %C5%9Alady
Zerknijcie sobie i dziwi mnie to, że nie zostało to nagłośnione w mediach...
Rozmawiamy o tych pierdach śledziowej już przez kilka stron i są powody, dla których prawdziwi dziennikarze się tym nie interesują. Tylko rodziny żal.
Enyo
Ciastko

PatkaKFC pisze: czw lip 10, 2025 3:22 pm Rozmawiamy o tych pierdach śledziowej już przez kilka stron i są powody, dla których prawdziwi dziennikarze się tym nie interesują. Tylko rodziny żal.
Ale teraz został dodany materiał video.
Jorki to mielonki
MoetGlass

+ pragnę dodać, że reakcje bliskich na takie zdjęcia zawsze będą bardziej rozemocjonowane. Śmierć w takich warunkach generalnie jest drastyczna. Do tego dochodzi wieczny proces wyparcia, zakłamywania rzeczywistości i robienia z Oli świętej.

Trochę rozumiem to poszukiwanie "prawdy" i winnych całego zajścia, tą walkę o sprawiedliwość (ja też tak miałam, gdy lekarze przeoczyli pewne rzeczy u babci i potem rozkładali ręce). Wiadomo, dealer to son of a bitch, ale kupując dragi "nieoficjalnie" (że tak powiem XDD) musisz mieć świadomość, że nie wiesz, co bierzesz i wspierasz przestępczość. Tata policjant, córa pracuje dla policji i ups, jedziemy się bawić, yolo, walić problemy mieszkańców Miami i ich patologię.

O właśnie, a propos yolo, Olka ukradła jakąś muszlę z plaży, co jest nielegalne, ale miała to gdzieś. Więc podejrzewam, że tak samo było jak już coś kupili. Lecimy, zabawa do rana, potem przed lotem i jakoś to będzie.
Enyo
Ciastko

Jorki to mielonki pisze: czw lip 10, 2025 3:26 pm + pragnę dodać, że reakcje bliskich na takie zdjęcia zawsze będą bardziej rozemocjonowane. Śmierć w takich warunkach generalnie jest drastyczna. Do tego dochodzi wieczny proces wyparcia, zakłamywania rzeczywistości i robienia z Oli świętej.

Trochę rozumiem to poszukiwanie "prawdy" i winnych całego zajścia, tą walkę o sprawiedliwość (ja też tak miałam, gdy lekarze przeoczyli pewne rzeczy u babci i potem rozkładali ręce). Wiadomo, dealer to son of a bitch, ale kupując dragi "nieoficjalnie" (że tak powiem XDD) musisz mieć świadomość, że nie wiesz, co bierzesz i wspierasz przestępczość. Tata policjant, córa pracuje dla policji i ups, jedziemy się bawić, yolo, walić problemy mieszkańców Miami i ich patologię.

O właśnie, a propos yolo, Olka ukradła jakąś muszlę z plaży, co jest nielegalne, ale miała to gdzieś. Więc podejrzewam, że tak samo było jak już coś kupili. Lecimy, zabawa do rana, potem przed lotem i jakoś to będzie.
Serio, wzięłabyś coś ostatniego dnia w podróży? Jak już wiesz, że wieczorem masz samolot? Zresztą bliscy mówią o tym, że lubiła imprezować i się bawić, a nawet zajarać blanta. Dzień wcześniej byli na imprezie i mąż mówił, że wypili po 2 drinki i się zbierali. I rozumiem, że przypadek, że 2 lata później wchodzi FBI do tego hotelu i zamyka go?
EwaKasia
SushiRoll

Post autor: EwaKasia »

Enyo pisze: czw lip 10, 2025 3:25 pm Ale teraz został dodany materiał video.
Wczoraj był dodany, a tu temat Śladów jest poruszany od 19 strony.
Enyo
Ciastko

EwaKasia pisze: czw lip 10, 2025 3:32 pm Wczoraj był dodany, a tu temat Śladów jest poruszany od 19 strony.
Ok, ale w video są nowe fakty.
Nat56789
BlondDoczep

Post autor: Nat56789 »

Enyo pisze: czw lip 10, 2025 3:31 pm Serio, wzięłabyś coś ostatniego dnia w podróży? Jak już wiesz, że wieczorem masz samolot? Zresztą bliscy mówią o tym, że lubiła imprezować i się bawić, a nawet zajarać blanta. Dzień wcześniej byli na imprezie i mąż mówił, że wypili po 2 drinki i się zbierali. I rozumiem, że przypadek, że 2 lata później wchodzi FBI do tego hotelu i zamyka go?
Wypili dwa drinki i piwo, wyszli z klubu ok 3 a w hotelu byli ok 7/8. Z tego co pamiętam powiedział też, ze spali może tylko z godzinę... więc raczej to nie był tylko alkohol..
PatkaKFC
BlondDoczep

Enyo pisze: czw lip 10, 2025 3:31 pm Serio, wzięłabyś coś ostatniego dnia w podróży? Jak już wiesz, że wieczorem masz samolot? Zresztą bliscy mówią o tym, że lubiła imprezować i się bawić, a nawet zajarać blanta. Dzień wcześniej byli na imprezie i mąż mówił, że wypili po 2 drinki i się zbierali. I rozumiem, że przypadek, że 2 lata później wchodzi FBI do tego hotelu i zamyka go?
Tak jak pisaliśmy, ktoś, kto ma masę zdjęć na IG z zielskiem nie pali go "okazjonalnie" ani pewnie do zielska samego sie nie ogranicza. Jak jesteś uzależniona i cię nosi, to zapaliłabyś nawet w kiblu w samolocie.
Enyo pisze: czw lip 10, 2025 3:33 pm Ok, ale w video są nowe fakty.
To jakbyś mogła to je pokrótce przedstaw, bo ja widzę tylko standardowe lanie wody, utwierdzanie rodziny w ich urojeniach, i sztuczny dramatyzm rodem z harlekinów.
Ostatnio zmieniony czw lip 10, 2025 3:38 pm przez PatkaKFC, łącznie zmieniany 1 raz.
malinowychrupek
Ciastko

Post autor: malinowychrupek »

A gdzie się Dawidowi nagle zgubiła historia o zażywaniu kokainy z miejscowymi ludźmi na Bahamach?
Awatar użytkownika
IrlandkazWarszawy
ZdalnaFanka

Post autor: IrlandkazWarszawy »

Dziewczyny ktore mowia, ze nikt inny nie zareagowal:

Bylam w Kanadzie w pazdzierniku i liczba osob wygladajaca jak "zombie" byla przetrwazajaca! W zyciu czegos takiego sie nie spodziewalam, a mowie tutaj o jednym z najwiekszych miast w calym kraju!

Nie moglam patrzec na tych ludzi, wiec jesli Ola palila jointa maczanym w fentanylu i tez wygladala jak jedna z nich, to w zyciu nawet bym na nia uwagi nie zwrocila, bo po prostu ich sie wszystkich brzydzilam i balam. :'(
Kacper577
RoyalBaby

Post autor: Kacper577 »

Enyo pisze: czw lip 10, 2025 3:25 pm Ale teraz został dodany materiał video.
Ale ten film jest dostępny od wczoraj od 20 bodajze
PatkaKFC
BlondDoczep

IrlandkazWarszawy pisze: czw lip 10, 2025 3:40 pm Dziewczyny ktore mowia, ze nikt inny nie zareagowal:

Bylam w Kanadzie w pazdzierniku i liczba osob wygladajaca jak "zombie" byla przetrwazajaca! W zyciu czegos takiego sie nie spodziewalam, a mowie tutaj o jednym z najwiekszych miast w calym kraju!

Nie moglam patrzec na tych ludzi, wiec jesli Ola palila jointa maczanym w fentanylu i tez wygladala jak jedna z nich, to w zyciu nawet bym na nia uwagi nie zwrocila, bo po prostu ich sie wszystkich brzydzilam i balam. :'(
Dokładnie, to nie jest Polska, gdzie najgorszą używką jest alkohol. W życiu nie odważyłabym się podejść do jednego z dziesiątek ćpunów, których mijałam (np w San Francisco) i zapytać, czy nie potrzebuje jakiejś pomocy XD Człowiek się nawet cieszy, jeśli przechodzi koło kogoś, kto leży i nie zaczepia, gorzej z tymi fentanylowo-heroinowymi zombie, gdzie czasami bezpieczniej jest przejść na drugą stronę ulicy.
KaroQui
ŚpioszkiKenzo

Post autor: KaroQui »

Nowe fakty są chyba takie że ma ogromnego siniaka z lewej strony brzucha jakby ktoś ją kopnął. Oraz rozerwaną wątrobę a to z drugiej strony brzucha. Ojciec policjant mówił że to jakie ma obrażenia a co jest opisane z sekcji zwłok to za mało.
Zdjęcie Dawida było tylko stop, gdzie ponoć wyglądał jakby miał ślady po użyciu paralizatora (słowa ojca policjanta) reszta ciała była zasłonięta i więcej zdjęć nie robiono.

Ja jestem ciekawa jeśli wzięli jednak coś przed odlotem (nie wieszcząc jak długo to będzie działać a było południe i 7h przed odlotem) to czy to była jakaś mocna kreska czy nasaczony joint?

A jeśli joint to czy może działać z takim opóźnieniem że najpierw wypaliła totalnie całego, mąż wziął co innego i dopiero po jakimś czasie obojgu zaczęło odwalać, że ponabijali sobie siniaki?

Jestem teraz skłonna uwierzyć że tamten naganiacz był zwykłym dealerem i tylko pytanie czy sprzedał im coś trefnego tylko czy jeszcze zabrał na jakąś przejażdżkę….
KaroQui
ŚpioszkiKenzo

Post autor: KaroQui »

A inna sprawa to dlaczego ona miała kontakt do dealera a mąż wgl nie przypomina sobie że ogarniali u niego jakieś jointy? Dzwoniła do niego na instagramie gdy go nie było?
Trochę mi się też tutaj rozsuwa czaso przestrzeń

Oni sie z tym typem kontaktowali wieczór wcześniej przed imprezą w Mangos gdy rzucił im to hasło o cash, a potem następnego dnia po wyjściu z hotelu ponownie?
Awatar użytkownika
berry blast
Kciuk

Post autor: berry blast »

no ja padnę z tych jej starych, oni wysłali DHLem Olki telefon do Miami, bo był zablokowany a tam są takie "systemy programy że mogą odblokować" :') przecież to byle haker osiedlowy może się dostać do takiego telefonu :')