Nie.
Morderstwo na UW
Moderator: verysweetcherry-
dama_w_krakowie
- Koczkodan
Re: Morderstwo na UW
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Mi z tą sprawą skojarzył się tylko Jonasz… młodziutki chłopak, też Warszawa, wynajął prostytutke i zrobił z nią podobne rzeczy.
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityk ... derca.read
W dużym skrócie 21 latek zamówił usługę seksualną, pani weszła do domu, zmarła, taksówkarz który czekał żeby ją odwieźć się nie doczekał i wezwał policję. Na początku dostał tylko 15 lat (!!!!) potem dożywocie.
„(…) Funkcjonariuszom nikt nie otwierał, słychać było jednak odgłosy dobiegające z wnętrza. Na miejsce wezwano więc straż pożarną. Gdy policjanci i strażacy po drabinie weszli do lokalu, przebywający tam Jonasz S. zapewnił ich, że nic się nie stało, po czym próbował uciec. Został zatrzymany przez funkcjonariuszy czekających na zewnątrz mieszkania. W łazience policjanci odkryli natomiast poćwiartowane zwłoki kobiety. Jak ustalono, ofiara została najpierw uduszona metalowym łańcuchem.
(…)”
Oszczędzę wam makabry co zrobił ze zwłokami. Ale bardzo podobny profil sprawcy.
https://www.polityka.pl/tygodnikpolityk ... derca.read
W dużym skrócie 21 latek zamówił usługę seksualną, pani weszła do domu, zmarła, taksówkarz który czekał żeby ją odwieźć się nie doczekał i wezwał policję. Na początku dostał tylko 15 lat (!!!!) potem dożywocie.
„(…) Funkcjonariuszom nikt nie otwierał, słychać było jednak odgłosy dobiegające z wnętrza. Na miejsce wezwano więc straż pożarną. Gdy policjanci i strażacy po drabinie weszli do lokalu, przebywający tam Jonasz S. zapewnił ich, że nic się nie stało, po czym próbował uciec. Został zatrzymany przez funkcjonariuszy czekających na zewnątrz mieszkania. W łazience policjanci odkryli natomiast poćwiartowane zwłoki kobiety. Jak ustalono, ofiara została najpierw uduszona metalowym łańcuchem.
(…)”
Oszczędzę wam makabry co zrobił ze zwłokami. Ale bardzo podobny profil sprawcy.
Wiadomo kiedy będą wyniki toksykologii?
Jak mnie wk..wiają już te polityczne wpisy, niektórzy tak strasznie chcieliby to podpiąć pod jakąś polityczną ideologię, tymczasem sprawa z polityką nie ma nic wspólnego!
Co do oskarżania świadków itd, powiem Wam, że ja nie jestem taka surowa w ocenie pod tytułem "dlaczego nikt nie zareagował?", postawcie się w tej sytuacji, zwłaszcza mając te 20 parę lat, ale i w każdym wieku, powiem szczerze, że nie wiem co bym zrobiła. Myślę, że zwyczajnie uciekła bym, schowała się, nie wiem...podziwiam tego gościa, który podjął działanie i sam został ranny. Ja widząc typa z siekierą (!!!), który krzywdzi kogoś na moich oczach, chyba byłabym sparaliżowana.
Jak mnie wk..wiają już te polityczne wpisy, niektórzy tak strasznie chcieliby to podpiąć pod jakąś polityczną ideologię, tymczasem sprawa z polityką nie ma nic wspólnego!
Co do oskarżania świadków itd, powiem Wam, że ja nie jestem taka surowa w ocenie pod tytułem "dlaczego nikt nie zareagował?", postawcie się w tej sytuacji, zwłaszcza mając te 20 parę lat, ale i w każdym wieku, powiem szczerze, że nie wiem co bym zrobiła. Myślę, że zwyczajnie uciekła bym, schowała się, nie wiem...podziwiam tego gościa, który podjął działanie i sam został ranny. Ja widząc typa z siekierą (!!!), który krzywdzi kogoś na moich oczach, chyba byłabym sparaliżowana.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
-
dama_w_krakowie
- Koczkodan
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Moim zdaniem część osób bardzo inteligentnych nadmiernie analizuje i doszukuje się. Jeślli doda się do tego niedojrzałość emocjonalną, życie pod presją czy negatywne nastawianie na daną grupę (dla środowiska konfy UW to wylęgarnia lewaków), to może być nieciekawie. Przypominam też, że młodzi faceci są uczeni, żeby szukać winny swoich niepowodzeń na zewnątrz, poza sobą (w kobietach, rodzinie, nauczycielach, Ukraińcach, Warszawiakach, lewakach, ufo - kto co lubi). Równie dobrze mógł nie dostać jakiegoś zaliczenia i mścić się za to.
A ja nie wiem co byłoby lepsze... Czy gdyby okazało się że to choroba psychiczna czy gdyby że to jednak narkotyki. Jeżeli to choroba psychiczna to chłopak pewnie nawet nie ogarnia co zrobił i rzecz jasna że trzeba go trzymać w zamknięciu... Jeśli jednak to były narkotyki i głupi młodzieńczy pomysł że a wezmę raz bo co złego może się stać... To jak ten chlopak dojdzie do siebie i ogarnie co zrobił to mamy kolejną ofiarę narkotyków murowaną....Klaudia1737 pisze: ↑czw maja 08, 2025 9:46 pm Ja również nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić. Mam głęboka nadzieję, że faktycznie byl pod wpływem narkotyków.
Mieszkam przy szpitalu psychiatrycznym, pacjentów widuje codziennie, czy to wychodzących czy tych co wiszą w oknach, ale nigdy nie spotkałam się z kimś takim i nigdy nie było mordercy tutaj akurat...
Naprawdę nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że osoba chora psychicznie może zabić i to w taki sposób.
Moze gość po narkotykach a choroba psychiczną to jego obrona. Naprawdę bym chciała zeby wyszło ze byl nacpany, bo czuje taki wewnętrzny niepokój i lęk. Że zdrowemu człowiekowi, dobremu uczniowi, człowiekowi który nigdy się nie leczył psychaotrycnie nagle odbija i robi takie coś?
A ja myślę, że niestety ani jedno ani drugie. Czyli świadomy czyn.Julia1234 pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:31 pm A ja nie wiem co byłoby lepsze... Czy gdyby okazało się że to choroba psychiczna czy gdyby że to jednak narkotyki. Jeżeli to choroba psychiczna to chłopak pewnie nawet nie ogarnia co zrobił i rzecz jasna że trzeba go trzymać w zamknięciu... Jeśli jednak to były narkotyki i głupi młodzieńczy pomysł że a wezmę raz bo co złego może się stać... To jak ten chlopak dojdzie do siebie i ogarnie co zrobił to mamy kolejną ofiarę narkotyków murowaną....
- damascenka
- Administrator
A była ta konferencja prasowa w końcu, czy dalej papaj? 
Z tego co można wyczytać z artykułów w internecie to po zatrzymaniu na policji twierdził że jest Predatorem i wilkiem ....dama_w_krakowie pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:11 pm Zdarzenie miało miejsce na dziedzińcu, ten najbardziej rozpowszechniony film ma głosy "dzwońcie po pogotowie, po pogotowie dzwońcie, Tomek uciekaj", drugie mniej znane ujęcie z okna nie ma odróżnialnych głosów tylko ogólny harmider "o boże" i jakieś śmiechy. W obu wersjach nie słychać żeby sprawca cokolwiek mówił albo krzyczał.
Zaliczenia? Ale ta pani była portierką chybaRzeka.chaosu pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:29 pm Moim zdaniem część osób bardzo inteligentnych nadmiernie analizuje i doszukuje się. Jeślli doda się do tego niedojrzałość emocjonalną, życie pod presją czy negatywne nastawianie na daną grupę (dla środowiska konfy UW to wylęgarnia lewaków), to może być nieciekawie. Przypominam też, że młodzi faceci są uczeni, żeby szukać winny swoich niepowodzeń na zewnątrz, poza sobą (w kobietach, rodzinie, nauczycielach, Ukraińcach, Warszawiakach, lewakach, ufo - kto co lubi). Równie dobrze mógł nie dostać jakiegoś zaliczenia i mścić się za to.
-
dama_w_krakowie
- Koczkodan
Tak, w czasie przesłuchania mówił różne rzeczy. Jest nagranie z tego, podobnie jak było z Kajtkiem P. Tutaj pewnie też kiedyś to wyjdzie na świało dzienne, bo zainteresowanie sprawą jednak jest ogromne. Dziwi mnie, że kandydaci na prezydentów jeszcze się nie wypowiedzieli. Trzaskowski jako prezydent Warszawy powinien stanowczo zareagować. Druga strona raczej będzie ignorować temat, bo chcą żeby to jak najszybciej przepadło i nie być kojarzonymi z tym.
-
Rzeka.chaosu
Moim zdaniem to bez znaczenia. Coś wywołało ten stan, może chciał skrzywić kogokolwiek z uczelni, może szedł po konkretną osobę i nie doszedł. A może powód jest zupełnie inny.
-
Rzeka.chaosu
Trzaskowski już się wypowiedział. Praktycznie od razu. Inni siedzą cicho, szczególnie konfa.dama_w_krakowie pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:39 pm Tak, w czasie przesłuchania mówił różne rzeczy. Jest nagranie z tego, podobnie jak było z Kajtkiem P. Tutaj pewnie też kiedyś to wyjdzie na świało dzienne, bo zainteresowanie sprawą jednak jest ogromne. Dziwi mnie, że kandydaci na prezydentów jeszcze się nie wypowiedzieli. Trzaskowski jako prezydent Warszawy powinien stanowczo zareagować. Druga strona raczej będzie ignorować temat, bo chcą żeby to jak najszybciej przepadło i nie być kojarzonymi z tym.
-
dama_w_krakowie
- Koczkodan
Są podejrzanie cicho. Nie ma nawet dyżurnej mądrości Korwina, że gdyby studenci mieli pistolety to mogliby się bronić. Przypominam, że Mentzen też wielki zwolennik broni i nawet ma sklep z bronią i robi na tym biznes.Rzeka.chaosu pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:42 pm Trzaskowski już się wypowiedział. Praktycznie od razu. Inni siedzą cicho, szczególnie konfa.
Hołownia zrobił sobie fotkę z żoną w miejscu tragedii i podpisał "słów brak" czy pójdzie za tym jakieś działanie z jego strony nie mam pewności... Ale jeśli na czyjąś reakcje miałabym liczyc to właśnie na jego.dama_w_krakowie pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:39 pm Tak, w czasie przesłuchania mówił różne rzeczy. Jest nagranie z tego, podobnie jak było z Kajtkiem P. Tutaj pewnie też kiedyś to wyjdzie na świało dzienne, bo zainteresowanie sprawą jednak jest ogromne. Dziwi mnie, że kandydaci na prezydentów jeszcze się nie wypowiedzieli. Trzaskowski jako prezydent Warszawy powinien stanowczo zareagować. Druga strona raczej będzie ignorować temat, bo chcą żeby to jak najszybciej przepadło i nie być kojarzonymi z tym.
-
dama_w_krakowie
- Koczkodan
Hołownia może się najwyżej popłakać i pomodlić.
-
Karolina995
- SushiRoll
Była i jest zapisana na fb na profilu miejski reporter.damascenka pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:35 pm A była ta konferencja prasowa w końcu, czy dalej papaj?![]()
No zobaczymy.. reakcji ze strony prawicy nie spodziewam się żadnej. Ewentualnie jeszcze Biejat może próbować jakoś zareagować... Z tym że ona ma za małą siłę przebicia.
Co do dyskusji na temat inteligencji morderców, w kryminalistyce przyjęty jest konkretny podział: mordercy zdezorganizowani oraz zorganizowani. Najczęściej wykorzystuje się go do seryjniaków, ale myślę, że przy takich atakach też jest często aktualny. To może wam wyjaśnić różnice między Poznańskim a Marchwickim.
~ mam papiery, żeby mądrzyć się tu za darmo ~
Żaden, w sensie to nie był motyw na zasadzie zemszcze się na byłej, albo na wykładowcy. Ja tu bardziej widzę zbrodnie na zasadzie, zobaczcie jakim jestem władcą, odbiorę życie przypadkowej osobie. Coś na kształt Kajetana Poznańskiego, że z jednej strony zaplanowana Zbrodnia, a z drugiej ofiara przypadkowa, tzn nie powiązana ze sprawcą. Oczywiście mogę się mylić.
Nie no, Korwin napisał tweeta o słabości młodych mężczyzn, że nikt nie zareagował i nie pomógł. Przecież wszyscy powinni się rzucić na chłopa z siekierą!dama_w_krakowie pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:43 pm Są podejrzanie cicho. Nie ma nawet dyżurnej mądrości Korwina, że gdyby studenci mieli pistolety to mogliby się bronić. Przypominam, że Mentzen też wielki zwolennik broni i nawet ma sklep z bronią i robi na tym biznes.
Od środowisk probraunowskich od wczoraj jest zasyp fejkow że napastnik to Ukrainiec... Mam na myśli to że wyborcy Brauna podaja dalej tego fejka. A i na FB powstały jakieś nowe konta które takie info wrzucały...dama_w_krakowie pisze: ↑czw maja 08, 2025 10:43 pm Są podejrzanie cicho. Nie ma nawet dyżurnej mądrości Korwina, że gdyby studenci mieli pistolety to mogliby się bronić. Przypominam, że Mentzen też wielki zwolennik broni i nawet ma sklep z bronią i robi na tym biznes.
dokładnie... dla mnie właśnie choroba psychiczna jedynie takie rzeczy "tłumaczy". Co do narkotyków - to jest danej osoby decyzja, że je bierze/zażywa i - w założeniu - przyjmuje możliwe zachowania po nich... Jak jest się poważnie chorym to niestety zachowanie może być zupełnie poza kontrolą, może być brak na to wpływu czy brak możliwości powstrzymania się przed jakimś zachowaniem. Nie twierdzę, że tu tak było, ale przyznaję, że mam jakąś poprawkę jeśli sprawca jest chory (nie mówię tu o wymyślanych na potrzeby linii obrony "chorobach")