Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Dariijqa
ŻonaWitolda

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: Dariijqa »

Anika114 pisze: wt maja 06, 2025 4:31 pm "W obronie własnej" typ torturował dziewczynę. Ma to sens
Co zrobił to jedno jak do tego doszło to już inna kwestia 🤦‍♀️może mnie oświecisz ? Skoro wiesz dobrze jak doszło do tragedii. Co było zapalnikiem ? Albo inaczej kto zaczął? ale lepiej wydawać samemu wyrok nie patrząc jaka okaże się potem prawda.
Anika114
Migocząca Świeczka

Post autor: Anika114 »

miev pisze: wt maja 06, 2025 4:32 pm Nie tylko matka w tej sprawie urządza „pokaz debilizmu” jak mogą Państwo zauważyć…
Po prostu ta osoba obrała jedną tezę i będzie się jej trzymać. Działanie iście w stylu matki Bartka co jest smutne bo to pokazuje że takich marek Bartka jest więcej. Obym ich nigdy nie spotkała na swojej drodze
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Post autor: miev »

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:34 pm Co zrobił to jedno jak do tego doszło to już inna kwestia 🤦‍♀️może mnie oświecisz ? Skoro wiesz dobrze jak doszło do tragedii. Co było zapalnikiem ? Albo inaczej kto zaczął? ale lepiej wydawać samemu wyrok nie patrząc jaka okaże się potem prawda.
Przecież Ty doskonale wiesz - domniemam na podstawie wcześniejszych wpisów - co było zapalnikiem. Błędne wychowanie rodziców! Otóż to…
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:34 pm Co zrobił to jedno jak do tego doszło to już inna kwestia 🤦‍♀️może mnie oświecisz ? Skoro wiesz dobrze jak doszło do tragedii. Co było zapalnikiem ? Albo inaczej kto zaczął? ale lepiej wydawać samemu wyrok nie patrząc jaka okaże się potem prawda.
W tej sprawie kluczowe jest to, że doszło do zabójstwa – i to na tym należy się skupić. Kodeks karny jasno wskazuje, że przy ocenie czynu najważniejszy jest skutek, a nie same motywy czy „kto zaczął”. Można roztrząsać, co było zapalnikiem, ale to nie zmienia faktu, że jedna osoba nie żyje, a druga próbowała ukryć ciało i zatrzeć ślady. I to jest sedno tej sprawy
Awatar użytkownika
blue.pixy
Tritonotti

Post autor: blue.pixy »

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:23 pm Widzisz jeśli kiedykolwiek będę miała dzieci wychowam je lepiej niż rodzice Maję czy matka Bartosza 👌 i tak nie zmienię zdania wina leży tylko i wyłącznie po stronie rodziców i braku umiejętności wychowawczych 👌 jedna urodziła mordercę druga matka z kolei tą która gnębiła dzieciaki i doprowadziła do prób s swoim zachowaniem względem innych 👌
Uhhh, ja jestem z bardzo dobrej rodziny dobrze wychowana, nie prosiłam się nigdy o problemy a jednak czasami je miałam 😆 raz dostałam butelka w głowę w wieku 15 lat i jeszcze ukradli mi telefon, bo przechodziłam obok. To nie kwestia wychowania, tylko wina ludzi którzy krzywdzą ancymonku🥰
Awatar użytkownika
babycowboy
Koczkodan

Post autor: babycowboy »

Mega dobrze im idzie ta zbiórka, co minutę jakaś wpłata. Jest ustawiona na 90 dni, ale myślę że w tydzień na spokojnie całą kwotę uzbierają
Anika114
Migocząca Świeczka

Co było zapalnikiem do polania kogoś substancją żrącą, bicia i podpalania? Nie wiem, oświeć mnie. Na pewno zrobił to w obronie własnej
Awatar użytkownika
Pierre_Doletz
Skarpeta Rakieta

Post autor: Pierre_Doletz »

Ktokolwiek by nie zaczął nikt nie ma prawa go torturować i mordować a ciało bezczescic.
29362523190006
LouiBag

Post autor: 29362523190006 »

wiecie co jest zabawne? Ze ludzie jak ta tutaj osoba wypowiadajaca sie jest zapewniona o swojej nieomylnosci i trafnej opinii podczas gdy kazdy inteligentny czlowiek z empatia wie ze moze sie mylic i jest ostrozny
tosia777
BagietkaZszarlott

Post autor: tosia777 »

psychopata i mamusia powinni za to beknąć
mamusia wychowała potwora zresztą co się dziwić sama lepsza nie jest biorąc pod uwagę jej zachowanie w mediach
brakuje tam piątej klepki pod dachem
mam nadzieję, że poniosą odpowiedzialność za śmierć dziewczyny
Awatar użytkownika
joalla
Currently: planning drama

Post autor: joalla »

I pomyśleć, że taki patus z 5 postępowaniami, pojechał z kolegami i koleżankami na erasmusa. Ciekawe, czy nie stwarzał zagrożenia. Na pewno pomogły pieniądze mamy i dziadka.

https://www.rdc.pl/aktualnosci/mlawa/ma ... 2yGmtI75eh
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

Dariijqa pisze: wt maja 06, 2025 4:28 pm A skąd wiesz że to nie było w obronie własnej ? 🤦‍♀️ Po tym w jakim stanie było ciało Mai? Poczekajcie z wyrokiem jak już dojdzie do sprawy i podadzą przyczyny tego całego zdarzenia a nie już swoją historię tworzycie. Zaznaczam po raz kolejny to co zrobił chłopak jest straszne ale nikt z nas nie był przy tym by móc powiedzieć "tak zrobił to z premedytacją" "zabił ją z zimna krwią" czy "zaatakował bezpodstawnie odbierając tym życie drugiej osoby"
Ja mam to samo zdanie. W sensie zaraz pewnie będzie wysnuta teoria, że bronie tego Bartosza ale poczekajmy na prokuraturę. Już wszyscy powtarzają jak prawdę objawioną o torturowaniu jej i polewaniu kwasem jak jeszcze nie było w ogóle sekcji zwłok i nie wiadomo czy te ślady to od tortur czy powstały po śmierci bo próbowano się ciała pozbyć......
29362523190006
LouiBag

a moze wyjasnij jaki zapalnik uwazasz ze usprawiedliwilby tortury morderstwo i bezczeszczenie zwlok?
Awatar użytkownika
Pierre_Doletz
Skarpeta Rakieta

Post autor: Pierre_Doletz »

29362523190006 pisze: wt maja 06, 2025 4:38 pm wiecie co jest zabawne? Ze ludzie jak ta tutaj osoba wypowiadajaca sie jest zapewniona o swojej nieomylnosci i trafnej opinii podczas gdy kazdy inteligentny czlowiek z empatia wie ze moze sie mylic i jest ostrozny
To nawet nie zabawne a trochę mnie martwi, że mogę spotkać człowieka dla którego moralnym będzie mnie zatłuc gdy go zdenerwuję. Jak się tu okazało są niemałe szanse że kogoś takiego minę na ulicy.
Ostatnio zmieniony wt maja 06, 2025 4:42 pm przez Pierre_Doletz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

joalla pisze: wt maja 06, 2025 4:40 pm I pomyśleć, że taki patus z 5 postępowaniami, pojechał z kolegami i koleżankami na erasmusa. Ciekawe, czy nie stwarzał zagrożenia. Na pewno pomogły pieniądze mamy i dziadka.

https://www.rdc.pl/aktualnosci/mlawa/ma ... 2yGmtI75eh
Najważniejsze - zdaniem mamusi - jest to, że uczeń z czerwonym paskiem nie dokonałby złego czynu :)
Anika114
Migocząca Świeczka

PEONIA pisze: wt maja 06, 2025 4:41 pm Ja mam to samo zdanie. W sensie zaraz pewnie będzie wysnuta teoria, że bronie tego Bartosza ale poczekajmy na prokuraturę. Już wszyscy powtarzają jak prawdę objawioną o torturowaniu jej i polewaniu kwasem jak jeszcze nie było w ogóle sekcji zwłok i nie wiadomo czy te ślady to od tortur czy powstały po śmierci bo próbowano się ciała pozbyć......
Sekcja zwłok była rano. Mówili o torturowaniu
PEONIA
Licówka

Anika114 pisze: wt maja 06, 2025 4:42 pm Sekcja zwłok była rano. Mówili o torturowaniu
A to jestem do tylu bo zatrzymałam się na info, że miałaby w poniedziałek ale przełożyli....
29362523190006
LouiBag

Pierre_Doletz pisze: wt maja 06, 2025 4:41 pm To nawet nie zabawne a trochę mnie martwi, że mogę spotkać człowieka dla którego moralnym będzie mnie zatłuc gdy go zdenerwuję. Jak się tu okazało są niemałe szanse że kogoś takiego minę na ulicy.
ale moze tez bedzie z tym ok jak ty go zatluczesz jak cie zdenerwuje XD
Dariijqa
ŻonaWitolda

PEONIA pisze: wt maja 06, 2025 4:41 pm Ja mam to samo zdanie. W sensie zaraz pewnie będzie wysnuta teoria, że bronie tego Bartosza ale poczekajmy na prokuraturę. Już wszyscy powtarzają jak prawdę objawioną o torturowaniu jej i polewaniu kwasem jak jeszcze nie było w ogóle sekcji zwłok i nie wiadomo czy te ślady to od tortur czy powstały po śmierci bo próbowano się ciała pozbyć......
Otóż to 👌 chociaż jedna osoba która normalnie myśli 🙏 bo wszyscy tu już wyrok wydali jakby co najmniej byli tam na miejscu i wszystko widzieli kto co i jak 🙈
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

PEONIA pisze: wt maja 06, 2025 4:43 pm A to jestem do tylu bo zatrzymałam się na info, że miałaby w poniedziałek ale przełożyli....
Była dzisiaj wskazali, że śmierć nastąpiła na skutek licznych i wielokrotnych uderzeń głowy. Co do kwestii związanej z pozostałymi obrażeniami wyniki będą za około miesiąc - tutaj rpzede wszystkim toksygologia, ale nie wiadomo czy udostępnią do opinii publicznej. Pewnie z uwagi na przerażający wynik..
Awatar użytkownika
miev
Skarpeta Rakieta

Co do samego wątku „torturowania”, mam do tego sceptyczne podejście. Tortury z definicji oznaczają długotrwałe, celowe zadawanie cierpienia osobie żywej, a w tym przypadku są silne przesłanki, że ciało było polewane kwasem i podpalane już po śmierci. Dlatego też skłaniam się ku tezie, że była to próba zatarcia śladów i pozbycia się ciała, a nie typowe „torturowanie”. Ostatecznie i tak wszystko wyjaśni opinia biegłych, ale warto rozdzielać te pojęcia
Dariijqa
ŻonaWitolda

miev pisze: wt maja 06, 2025 4:48 pm Co do samego wątku „torturowania”, mam do tego sceptyczne podejście. Tortury z definicji oznaczają długotrwałe, celowe zadawanie cierpienia osobie żywej, a w tym przypadku są silne przesłanki, że ciało było polewane kwasem i podpalane już po śmierci. Dlatego też skłaniam się ku tezie, że była to próba zatarcia śladów i pozbycia się ciała, a nie typowe „torturowanie”. Ostatecznie i tak wszystko wyjaśni opinia biegłych, ale warto rozdzielać te pojęcia
👏👏👏 W sedno
Anika114
Migocząca Świeczka

miev pisze: wt maja 06, 2025 4:48 pm Co do samego wątku „torturowania”, mam do tego sceptyczne podejście. Tortury z definicji oznaczają długotrwałe, celowe zadawanie cierpienia osobie żywej, a w tym przypadku są silne przesłanki, że ciało było polewane kwasem i podpalane już po śmierci. Dlatego też skłaniam się ku tezie, że była to próba zatarcia śladów i pozbycia się ciała, a nie typowe „torturowanie”. Ostatecznie i tak wszystko wyjaśni opinia biegłych, ale warto rozdzielać te pojęcia
Tak,.masz rację. Nie skupiłam się na słowie "najprawdopodobniej"
PEONIA
Licówka

miev pisze: wt maja 06, 2025 4:46 pm Była dzisiaj wskazali, że śmierć nastąpiła na skutek licznych i wielokrotnych uderzeń głowy. Co do kwestii związanej z pozostałymi obrażeniami wyniki będą za około miesiąc - tutaj rpzede wszystkim toksygologia, ale nie wiadomo czy udostępnią do opinii publicznej. Pewnie z uwagi na przerażający wynik..
No właśnie już mi wyżej zwrócili uwagę, ze była jednak dziś i podobno tortury ale jak szukam w Internecie to w sumie powiedzieli to co już wszyscy wiedzieli czyli obrażenia głowy, to co wszyskich interesowało czyli czy torturował czy chciał się pozbyć ciała dalej niejawne.....

Wklejam linki, żeby nie było, ze sobie wymyślam
https://www.o2.pl/informacje/jak-zginel ... 025872192a
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/zabojs ... ok/yw6nntn
Anika114
Migocząca Świeczka

PEONIA pisze: wt maja 06, 2025 4:51 pm No właśnie już mi wyżej zwrócili uwagę, ze była jednak dziś i podobno tortury ale jak szukam w Internecie to w sumie powiedzieli to co już wszyscy wiedzieli czyli obrażenia głowy, to co wszyskich interesowało czyli czy torturował czy chciał się pozbyć ciała dalej niejawne.....

Wklejam linki, żeby nie było, ze sobie wymyślam
https://www.o2.pl/informacje/jak-zginel ... 025872192a
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/zabojs ... ok/yw6nntn
Skupiłam się na tekście z wp wiadomości, ale zapewne nie była to opinia biegłych tylko dziennikarza