Co zrobił to jedno jak do tego doszło to już inna kwestia
Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginięcie Mai Kowalskiej
Po prostu ta osoba obrała jedną tezę i będzie się jej trzymać. Działanie iście w stylu matki Bartka co jest smutne bo to pokazuje że takich marek Bartka jest więcej. Obym ich nigdy nie spotkała na swojej drodze
Przecież Ty doskonale wiesz - domniemam na podstawie wcześniejszych wpisów - co było zapalnikiem. Błędne wychowanie rodziców! Otóż to…
W tej sprawie kluczowe jest to, że doszło do zabójstwa – i to na tym należy się skupić. Kodeks karny jasno wskazuje, że przy ocenie czynu najważniejszy jest skutek, a nie same motywy czy „kto zaczął”. Można roztrząsać, co było zapalnikiem, ale to nie zmienia faktu, że jedna osoba nie żyje, a druga próbowała ukryć ciało i zatrzeć ślady. I to jest sedno tej sprawy
Uhhh, ja jestem z bardzo dobrej rodziny dobrze wychowana, nie prosiłam się nigdy o problemy a jednak czasami je miałamDariijqa pisze: ↑wt maja 06, 2025 4:23 pm Widzisz jeśli kiedykolwiek będę miała dzieci wychowam je lepiej niż rodzice Maję czy matka Bartoszai tak nie zmienię zdania wina leży tylko i wyłącznie po stronie rodziców i braku umiejętności wychowawczych
jedna urodziła mordercę druga matka z kolei tą która gnębiła dzieciaki i doprowadziła do prób s swoim zachowaniem względem innych
![]()
- babycowboy
- Koczkodan
Mega dobrze im idzie ta zbiórka, co minutę jakaś wpłata. Jest ustawiona na 90 dni, ale myślę że w tydzień na spokojnie całą kwotę uzbierają
Co było zapalnikiem do polania kogoś substancją żrącą, bicia i podpalania? Nie wiem, oświeć mnie. Na pewno zrobił to w obronie własnej
- Pierre_Doletz
- Skarpeta Rakieta
Ktokolwiek by nie zaczął nikt nie ma prawa go torturować i mordować a ciało bezczescic.
-
29362523190006
- LouiBag
wiecie co jest zabawne? Ze ludzie jak ta tutaj osoba wypowiadajaca sie jest zapewniona o swojej nieomylnosci i trafnej opinii podczas gdy kazdy inteligentny czlowiek z empatia wie ze moze sie mylic i jest ostrozny
psychopata i mamusia powinni za to beknąć
mamusia wychowała potwora zresztą co się dziwić sama lepsza nie jest biorąc pod uwagę jej zachowanie w mediach
brakuje tam piątej klepki pod dachem
mam nadzieję, że poniosą odpowiedzialność za śmierć dziewczyny
mamusia wychowała potwora zresztą co się dziwić sama lepsza nie jest biorąc pod uwagę jej zachowanie w mediach
brakuje tam piątej klepki pod dachem
mam nadzieję, że poniosą odpowiedzialność za śmierć dziewczyny
I pomyśleć, że taki patus z 5 postępowaniami, pojechał z kolegami i koleżankami na erasmusa. Ciekawe, czy nie stwarzał zagrożenia. Na pewno pomogły pieniądze mamy i dziadka.
https://www.rdc.pl/aktualnosci/mlawa/ma ... 2yGmtI75eh
Ja mam to samo zdanie. W sensie zaraz pewnie będzie wysnuta teoria, że bronie tego Bartosza ale poczekajmy na prokuraturę. Już wszyscy powtarzają jak prawdę objawioną o torturowaniu jej i polewaniu kwasem jak jeszcze nie było w ogóle sekcji zwłok i nie wiadomo czy te ślady to od tortur czy powstały po śmierci bo próbowano się ciała pozbyć......Dariijqa pisze: ↑wt maja 06, 2025 4:28 pm A skąd wiesz że to nie było w obronie własnej ?Po tym w jakim stanie było ciało Mai? Poczekajcie z wyrokiem jak już dojdzie do sprawy i podadzą przyczyny tego całego zdarzenia a nie już swoją historię tworzycie. Zaznaczam po raz kolejny to co zrobił chłopak jest straszne ale nikt z nas nie był przy tym by móc powiedzieć "tak zrobił to z premedytacją" "zabił ją z zimna krwią" czy "zaatakował bezpodstawnie odbierając tym życie drugiej osoby"
-
29362523190006
- LouiBag
a moze wyjasnij jaki zapalnik uwazasz ze usprawiedliwilby tortury morderstwo i bezczeszczenie zwlok?
- Pierre_Doletz
- Skarpeta Rakieta
To nawet nie zabawne a trochę mnie martwi, że mogę spotkać człowieka dla którego moralnym będzie mnie zatłuc gdy go zdenerwuję. Jak się tu okazało są niemałe szanse że kogoś takiego minę na ulicy.29362523190006 pisze: ↑wt maja 06, 2025 4:38 pm wiecie co jest zabawne? Ze ludzie jak ta tutaj osoba wypowiadajaca sie jest zapewniona o swojej nieomylnosci i trafnej opinii podczas gdy kazdy inteligentny czlowiek z empatia wie ze moze sie mylic i jest ostrozny
Ostatnio zmieniony wt maja 06, 2025 4:42 pm przez Pierre_Doletz, łącznie zmieniany 1 raz.
Najważniejsze - zdaniem mamusi - jest to, że uczeń z czerwonym paskiem nie dokonałby złego czynujoalla pisze: ↑wt maja 06, 2025 4:40 pm I pomyśleć, że taki patus z 5 postępowaniami, pojechał z kolegami i koleżankami na erasmusa. Ciekawe, czy nie stwarzał zagrożenia. Na pewno pomogły pieniądze mamy i dziadka.
Sekcja zwłok była rano. Mówili o torturowaniuPEONIA pisze: ↑wt maja 06, 2025 4:41 pm Ja mam to samo zdanie. W sensie zaraz pewnie będzie wysnuta teoria, że bronie tego Bartosza ale poczekajmy na prokuraturę. Już wszyscy powtarzają jak prawdę objawioną o torturowaniu jej i polewaniu kwasem jak jeszcze nie było w ogóle sekcji zwłok i nie wiadomo czy te ślady to od tortur czy powstały po śmierci bo próbowano się ciała pozbyć......
-
29362523190006
- LouiBag
ale moze tez bedzie z tym ok jak ty go zatluczesz jak cie zdenerwujePierre_Doletz pisze: ↑wt maja 06, 2025 4:41 pm To nawet nie zabawne a trochę mnie martwi, że mogę spotkać człowieka dla którego moralnym będzie mnie zatłuc gdy go zdenerwuję. Jak się tu okazało są niemałe szanse że kogoś takiego minę na ulicy.
Otóż toPEONIA pisze: ↑wt maja 06, 2025 4:41 pm Ja mam to samo zdanie. W sensie zaraz pewnie będzie wysnuta teoria, że bronie tego Bartosza ale poczekajmy na prokuraturę. Już wszyscy powtarzają jak prawdę objawioną o torturowaniu jej i polewaniu kwasem jak jeszcze nie było w ogóle sekcji zwłok i nie wiadomo czy te ślady to od tortur czy powstały po śmierci bo próbowano się ciała pozbyć......
Była dzisiaj wskazali, że śmierć nastąpiła na skutek licznych i wielokrotnych uderzeń głowy. Co do kwestii związanej z pozostałymi obrażeniami wyniki będą za około miesiąc - tutaj rpzede wszystkim toksygologia, ale nie wiadomo czy udostępnią do opinii publicznej. Pewnie z uwagi na przerażający wynik..
Co do samego wątku „torturowania”, mam do tego sceptyczne podejście. Tortury z definicji oznaczają długotrwałe, celowe zadawanie cierpienia osobie żywej, a w tym przypadku są silne przesłanki, że ciało było polewane kwasem i podpalane już po śmierci. Dlatego też skłaniam się ku tezie, że była to próba zatarcia śladów i pozbycia się ciała, a nie typowe „torturowanie”. Ostatecznie i tak wszystko wyjaśni opinia biegłych, ale warto rozdzielać te pojęcia
miev pisze: ↑wt maja 06, 2025 4:48 pm Co do samego wątku „torturowania”, mam do tego sceptyczne podejście. Tortury z definicji oznaczają długotrwałe, celowe zadawanie cierpienia osobie żywej, a w tym przypadku są silne przesłanki, że ciało było polewane kwasem i podpalane już po śmierci. Dlatego też skłaniam się ku tezie, że była to próba zatarcia śladów i pozbycia się ciała, a nie typowe „torturowanie”. Ostatecznie i tak wszystko wyjaśni opinia biegłych, ale warto rozdzielać te pojęcia
Tak,.masz rację. Nie skupiłam się na słowie "najprawdopodobniej"miev pisze: ↑wt maja 06, 2025 4:48 pm Co do samego wątku „torturowania”, mam do tego sceptyczne podejście. Tortury z definicji oznaczają długotrwałe, celowe zadawanie cierpienia osobie żywej, a w tym przypadku są silne przesłanki, że ciało było polewane kwasem i podpalane już po śmierci. Dlatego też skłaniam się ku tezie, że była to próba zatarcia śladów i pozbycia się ciała, a nie typowe „torturowanie”. Ostatecznie i tak wszystko wyjaśni opinia biegłych, ale warto rozdzielać te pojęcia
No właśnie już mi wyżej zwrócili uwagę, ze była jednak dziś i podobno tortury ale jak szukam w Internecie to w sumie powiedzieli to co już wszyscy wiedzieli czyli obrażenia głowy, to co wszyskich interesowało czyli czy torturował czy chciał się pozbyć ciała dalej niejawne.....miev pisze: ↑wt maja 06, 2025 4:46 pm Była dzisiaj wskazali, że śmierć nastąpiła na skutek licznych i wielokrotnych uderzeń głowy. Co do kwestii związanej z pozostałymi obrażeniami wyniki będą za około miesiąc - tutaj rpzede wszystkim toksygologia, ale nie wiadomo czy udostępnią do opinii publicznej. Pewnie z uwagi na przerażający wynik..
Wklejam linki, żeby nie było, ze sobie wymyślam
https://www.o2.pl/informacje/jak-zginel ... 025872192a
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/zabojs ... ok/yw6nntn
Skupiłam się na tekście z wp wiadomości, ale zapewne nie była to opinia biegłych tylko dziennikarzaPEONIA pisze: ↑wt maja 06, 2025 4:51 pm No właśnie już mi wyżej zwrócili uwagę, ze była jednak dziś i podobno tortury ale jak szukam w Internecie to w sumie powiedzieli to co już wszyscy wiedzieli czyli obrażenia głowy, to co wszyskich interesowało czyli czy torturował czy chciał się pozbyć ciała dalej niejawne.....
Wklejam linki, żeby nie było, ze sobie wymyślam
https://www.o2.pl/informacje/jak-zginel ... 025872192a
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/zabojs ... ok/yw6nntn